#1 Vlonder bouwen (POPULAIR)

 

Deze aflevering maken we een bijzondere vlonder terras van 14,5 en 19 cm breedte terrasplanken. Deze 100% echte vlak geschaafde bankrai hardhouten vlonderplanken zijn verantwoord gekapt en voorzien van een EUTR keurmerk.

We mixen de 190 en 145 mm delen willekeurig in banen door elkaar. We hebben dit patroon gebruikt: Smal breed smal smal smal breed breed smal breed smal smal breed breed breed smal breed smal smal smal breed breed smal smal breed smal smal smal. Bekijk die video voor meer info en handige tips voor vlonders bouwen.

Welk gereedschap heeft u nodig?

  • paalhamer
  • grondboor
  • waterpas
  • uitzettouw
  • boormachine
  • verzinkboortje
  • lijmtang
  • schep

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram

twitter gadero Volg ons op twitter voor het laatste nieuws

Doe-het-zelf

Voorbereidingstijd:

08 uur

Bouwtijd:

16 uur

Geschatte kosten:

€ 1.000,00 - € 3.000,00

Benodigdheden:

Paalhamer
Grondboor
Waterpas
Uitzettouw
Boormachine
Verzinkboortje
Lijmtang
Schep

Stap 1: "Fundering"

De basis van elke vlonder is de fundering. Het beste zijn piketpalen, maar u kunt ook kiezen voor (verstelbare) tegeldragers. Houd 40cm van hart tot hart als balkafstand, dat zorgt echt voor een stevige vlonder.  

Stap 2: "Vlonders leggen"

Houd ruimte aan voor het uitzetten en het krimpen van het hout. Wij raden u aan om voor te boren en een verzinkboor te gebruiken voor maxiaal resultaat. Naden proberen te verspringen voor optisch oogpunt.

Stap 3: "Afwerken"

Een tip is om de onderbalken en de zijkanten van de vlonder pas als het laatst af te zagen zodat u weet hoeveel ruimte u over heeft en hoe u het wil afwerken. Wij adviseren om max 5 cm van de laaste onderbalk af te zagen met betrekking op de druk van gewicht. 

Stap 4: "Oliën"

Voor extra duurzaamheid, vuilafstoten en pracht is het goed uw vlonder te oliën. 2x in eerste 48u.