Logo Gadero
service
Gadero TV

#56 Terrasplanken met B-fix clips

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst05-04-2018

In aflevering 56 van Gadero TV gaan wij aan de slag met Padoek hardhouten vlonderplanken gemonteerd met B-fix clips, waardoor de bevestiging onzichtbaar is. Zo heeft u geen schroefkoppen meer in het zicht en in deze video laten wij zien hoe u dat aanpakt! 

Niet met elk hardhoutsoort mogelijk

Gaat u werken met vlonderplanken die u blind wilt monteren met clips? Dat kan niet zomaar met elke houtsoort. Hier heeft u een stabiele houtsoort voor nodig, zoals: Padoek (zeer luxe), Garapa (kunstmatig gedroogd), Ipé, Mukulungu en Massaranduba (kunstmatig gedroogd). Garapa en Massaranduba zijn daarin zeer aantrekkelijk prijs. Ipé en Padoek hardhout zijn de bovengemiddelde hardhoutsoorten die zeer stabiel zijn en prachtig vergrijzen. Bekijk hier meer producten en informatie over houten vlonderplanken voor clips montage.

Fundering

Waarom hebben wij de onderliggers plat neergelegd? Dat hebben wij om de volgende reden gedaan. Stel u heeft een vlonder met naden, dat krijgt u toch al snel als u een grote vlonder maakt. Dan is de meest gemaakte fout dat mensen één clip voor twee planken monteren. Dat is te zwak. Wat u nodig heeft in zo'n situatie is twee clips naast elkaar, wat gemakkelijk kan door de onderligger plat te leggen. Daarnaast kunt u ook twee balken naast elkaar leggen als u de onderliggers staand wilt hebben. In aflevering 1 en 36 van Gadero TV kunt u meer informatie over de fundering vinden.

Begin- en tussenclips

Wij hebben twee soorten clips, de standaard tussen-clip en de zogenaamde starters-clip en daar begin of eindig je mee. Het is heel belangrijk dat u de balkafstand van 35 cm hart op hart aanhoudt. Bovendien is het belangrijk dat als u clips wilt bestellen bij Gadero dat u erop let dat wij twee varianten hebben, de B-fix clips en de Fesca clips.

Eerst losjes vastzetten

Zodra u overal op het begin/einde de zogenaamde start-clips heeft gemonteerd, gaat u verder met de tussen-clips. Belangrijk is dat u deze tussen-clips nog niet helemaal vastzet, anders heeft u veel moeite om de volgende vlonderplank erin te schuiven. Wanneer u de tussen-clips losjes vast heeft gemaakt, kunt u de volgende vlonderplank er tegenaan schuiven en vervolgens de tussen-clips stevig vast maken. Op het einde gebruikt u weer de zogenaamde start-clips.

Een voordeel van deze clips is dat u geen schroefgaatjes in de vlonderplanken maakt, wat er erg strak uit ziet. Daarnaast voorkomt u dat er door de gaatjes vocht in de plank trekt. Ook het leggen van een vlonder met clips gaat relatief snel. 

Ontdek onze speciale aanbiedingen van hardhouten terrasplanken met clips montage.

Meer Gadero TV afleveringen