#97 Tips bij het aankopen van grote blokhutten

#97 Tips bij het aankopen van grote blokhutten

In aflevering #97 van Gadero TV geeft Henk Jan tips voor het aankopen van luxe blokhutten. Deze grote blokhutten zijn geschikt als mantelzorgwoning of vakantiehuisje. Bij het plaatsen van een grote blokhut is het belangrijk dat u stevige profielen gebruikt. Wij raden aan om dikke profielen te gebruiken, want deze zorgen voor een goede isolatie van uw blokhut.

Blokhutprofiel

Het plaatsen van een vloer in uw blokhut

Om te voorkomen dat het vlocht in de vloeren van uw blokhut trekt, is het van belang dat u de blokhut op een betonnen ondergrond plaatst. Deze ondergrond kunt u het best bedekken met isolatiemateriaal en waterdichte folie. Daarna kunt u de regels van de vloer plaatsen met daartussen 4 mm dikte betonplex platen. Dan heeft u een goede solatie van de vloer met een stevige ondergrond. Bij onze grote blokhutten wordt het dakbeschot meegeleverd. U kunt deze direct plaatsen, maar wij adviseren om eerst het isolatiemateriaal aan te brengen en dan pas het dakbeschot te plaatsen. Zo heeft u een goed geïsoleerde blokhut.

Blokhutvloer vuren

Luxe ramen en deuren voor een blokhut


Ook kunt u er voor kiezen om luxe ramen en deuren te plaatsen in uw blokhut. Een standaard raam heeft een 3-punts sluiting, een luxe variant heeft een 4-punts sluiting. Daarnaast hebben luxe ramen een draai- en kiepsysteem. Zo kunt u eenvoudig de ramen zowel horizontal als verticaal openen. De standaard deuren van een blokhut zijn 42 mm dik. De luxe variant is 54 mm dik en heeft een luxe 5-punts sluiting. De 5-punts sluiting zorgt ervoor dat de deur beter dichtblijft en tocht tegenhoudt. 

Deur 5-punts

Dakgoot voor uw blokhut


De buitenkant van de blokhut wilt u natuurlijk ook optimaliseren. Dit kan doormiddel van een aluminium dakgoot in plaats van een verzinkte dakgoot. Een aluminum dakgoot is steviger en is eenvoudig te monteren. 

Ventilatieroosters voor blokhut


Bij grote blokhutten wordt aangeraden om minimaal 6 ventilatierooster te plaatsen.
GaderoTip:  denk eraan bij het plaatsen van een blokhut dat je de ventilatieroosters niet op dezelfde hoogte plaatst, maar één ventilatierooster bovenin en aan de andere zijde onderin plaatst.

ventilatierooster blokhut

Deze producten adviseren wij voor een grote blokhut:

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram