Blokhut Big Ben met Overkapping 550 + 380 x 400 cm Wanddikte 70 mm

Productnummer: DE11211   |   Inclusief Dubbel Glas   |   8 te openen ramen

Nergens voorradig, reserveer bij ons als eerste. Levertijd 6-10 weken. Vaste bezorgdag per postcode

€ 8.214,95 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Funderingsbalken met afwatering
Dakbedekking Puntdak (VERPLICHT meebestellen)
Dakgootset
Laten Impregneren (levertijd 4-6 weken)
Wanden
Kit voor dakbedekking
Grondverf laag (levertijd 7-8 weken)
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Piketpalen + constructieliggers (fundering) (exclusief ijzerwaren)
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Beglazingskit
Deuren & Ramen Pakket
Montageservice (Alleen in Nederland)
Samenstelling Sluiten
 • € 8.214,95 Standaardproduct Blokhut Big Ben met Overkapping 550 + 380 x 400 cm Wanddikte 70 mm
 • € 0,00 Extra opties bekijk opties
 • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Big Ben met Overkapping 550 + 380 x 400 cm Wanddikte 70 mm

 • Geleverd met Dubbel Glas
 • Ruime berging met overkapping van ca. 380 x 380 cm
 • Uit te breiden met diverse extra opties
 • Prefab blokhut met fraaie dakconstructie
 • Onbehandeld hout (behandelen sterk aanbevolen)

Blokhut Big Ben met Overkapping 550 + 380 x 400 cm Wanddikte 70 mm

Blokhut Big Ben is een grote houten woning met puntdak en fraaie driehoekige gevelveld boven de dubbele deur van c.a. 9 x 4 meter. Deze houten blokhut heeft een wanddikte van maar liefst 70mm biedt met de combinatie van een dichte berging van c.a. 530 x 400 cm en een ruime overkapping van ca. 380 x 400 cm tal van mogelijkheden.

Het tuinhuis gedeelte binnen deze Noordeuropees vuren houten Blokhut Big Ben met overkapping is een zeer lichte ruimte vanwege de 8 te openen ramen en de twee deuren met glaswerk. De blokhut heeft een ingang van openslaande deuren aan de zijkant en aan de voorkant. De overkapping van dit tuinverblijf is aan een kant geheel open zodat u wel overdekt gebruik kunt maken van uw zithoek, maar het gevoel heeft dat u in de buitenlucht zit. 

Nu deze blokhut ca. 9 meter met dubbel glas.

Afmetingen

Deze Blokhut Big Ben met overkapping bestaat zowel uit een tuinhuis als een overkapping. De Blokhut Big Ben is een zeer ruim tuinverblijf en is gemaakt van onbehandeld vuren hout. Het tuinhuis gedeelte is 530 cm breed, 400 cm diep en heeft een nokhoogte van 351 cm. Het overkapping gedeelte is 380 cm breed, 400 cm diep en heeft ook een nokhoogte van 351 cm. De afmeting van de dubbele deuren is inclusief kozijn 155 x 196 cm. Alle 8 ramen zijn inclusief kozijn 73 x 122 cm en zijn te openen. De funderingsmaat is 910 x 380 cm. De blokhutprofielen zijn 70 mm dik. De blokhut heeft een oppervlakte van 32,4 m².

Hout geschaafd Ja Afmetingen 550+380x400 cm Funderingsmaat 910x380 cm Wandhoogte 222 cm Nokhoogte 351 cm Overkapping 380 cm Ramen 8 (73x122) Deuren 2 (155x196) Beglazing Dubbel glas Daksoort Zadeldak Dakbedekking Geen Dakoppervlak 48,8 m² Inhoud 48,9 m³ Oppervlakte (m²) 32,4 m² Gespiegeld op te bouwen? Ja Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Big Ben kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Big Ben. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken en dakleer. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Inclusief

Bij blokhut met overkapping Big Ben wordt een bouwtekening meegeleverd. Daarnaast krijgt u het hang- en sluitwerk voor de deuren en ramen meegeleverd. De blokhut kan gespiegeld opgebouwd worden. Deze blokhut Big Ben met wanden van 70 mm wordt standaard geleverd met een afsluitbaar cilinderslot, 2 sleutels en deurhengen om de deuren stevig te monteren. Zo is uw blokhut veilig afgesloten.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Standaard ramen en deuren

Blokhut - Big Ben van Tuindeco wordt tegen een meerprijs geleverd met een standaard pakket voor deuren en ramen. Dit pakket bestaat uit:

 • Houtsoort: Gelamineerd grenen 54mm
 • Raamkozijn Dikte: 54mm
 • Deurkozijn Dikte: 42mm
 • Dubbelglas Ramen: 3/9/3mm
 • Dubbelglas Deuren: 3/9/3mm
 • Raamwatergoot: Aluminium
 • Raamopeningssysteem: Draai-kiep (2-hand systeem)
 • Deur slot: Cilinderslot

Blokhut Big Ben met overkapping kan tevens tegen een meerprijs worden geleverd met een Ramen en Deuren pakket van Kunststof (Wit). Kijk bij de extra opties wanneer u tuinhuis Big Ben van Tuindeco wenst te bestellen met een PVC Ramen en Deuren pakket. Het Ramen en Deuren pakket van Kunststof bestaat uit:

 • Materiaal: PVC
 • Raamkozijn Dikte: 74x64mm
 • Deurkozijn Dikte: 74x64mm
 • Dubbelglas Ramen: 4/16/4mm
 • Dubbelglas Deuren: 4/16/4mm
 • Kleur: Wit (RAL9016)
 • Raamopeningssysteem: Draai-kiep (1-hand systeem)
 • Deur slot: 3-punts slot
 • U-waarde: 1.33W(m2k)
 • Afdichting: Dubbel rubber
 • Hang en sluitwerk: Siegenia Titan AF (WIT)

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne en grote tuinhuis 4 opties.

1. Door ons uw blokhut Big Ben te laten impregneren (aanbevolen) dient u rekening te houden met extra levertijd. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan de levertijd uitlopen. Controleer hier de actuele levertijd voor het impregneren.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis doorgaans met transparante Embadecor beits.

2. Wilt u liever uw blokhut in een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Kies wel altijd voor een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor enkele bokken waar u uw profielen op kan laten drogen. 

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 10 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot. 

4. Grondverflaag machinaal laten spuiten - De levertijd van machinaal laten spuiten van een grondlaag vindt u hier. De levertijden hier van kunnen in het zomerseizoen en rond de bouwvak oplopen. Let op, dakbeschot wordt niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we de grondverf spuitlaag aan. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan kleur. De levertijd van deze optie is wel relatief lang en de kosten relatief hoog.

Zelf behandelen in een blanke kleur of kleurtje, meer info en tips

Zelf uw blokhut in de grondverf zetten? Kies dan voor Embalan Isoleer (1 laag) zodat u zelf de grondlaag aan kunt brengen. Een grondlaag dient u vervolgens nog 2 a 3 keer af te lakken met de speciaal ontwikkelde Embalan dekkende verf, voor het bereiken van de juiste laagdikte (van binnen en van buiten). Embalan Dekkende Verf is een dekkende, zijdeglans en waterverdunbare verf. U heeft 10 potten Embalan nodig van a 2,5 liter voor dit model. 

Bij voorkeur de mes en groef vooraf aflakken voordat u begint met het opbouwen van blokhut Big Ben met overkapping. Embalan Dekkende verf is in diverse kleuren beschikbaar. Bekijk hier de kleurschema's van de beschikbare kleuren Embalan Dekkende Verf die u via de extra opties kunt bijbestellen. Let op! Voor het aanbrengen van Embalan Dekkende Verf dient u ook Embalan Isoleer mee te bestellen.

Montage service

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een dakgoot, zit een meerprijs verbonden. Deze meerprijs vindt u terug bij de extra opties, maar vergeet niet om ook de opties zoals bijvoorbeeld de dakgootset zelf mee te bestellen wanneer u deze wenst.

LET OP: u dient zelf te zorgen voor een verharde en waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van overige opties, dient u op te vragen door een aanmeldingsformulier in te vullen. Wij nemen na het plaatsen van de bestelling contact met u op over de planning. Qua planning kunt u rekening houden met een aantal weken, uiteraard ook afhankelijk van de levertijd van de artikelen.

Bekijk hier meer informatie over de blokhut montageservice en lees voorafgaand de algemene voorwaarden goed door is ons advies!

Zelf een blokhut op maat maken? Bekijk ons aanbod stapelbare blokhutprofielenlosse staanders of houten gleufpalen. Of gebruik onze rekentool

Dak(bedekking)

Blokhut - Tuinhuis Big Ben met overkapping van Tuindeco wordt standaard zonder dakbedekking geleverd. Voor een meerprijs kunt u via de extra opties voor diverse kleuren rechte shingles waaronder zwart, rood of groen kiezen. Tevens kunt u nog kiezen voor Dakshingles Beverstaart of Hexagonaal in diverse kleuren.

Voor het afvoeren van hemelwater van het dak is het tevens mogelijk om complete dakgootsets mee te bestellen. Kies uit een kunststof dakgootset 100mm of een 125mm dakgootset in verzinkt. Complete dakgootsets worden altijd geleverd inclusief geimpregneerde gootplank.

Let op! Voor het toepassen van een dakgootset (extra optie) is een extra wandlaag nodig. U dient deze in combinatie te bestellen via de extra opties. De kleur van de geimpregneerde gootplanken (standaard geleverd bij de dakgootsets) kan iets afwijken van de kleur van het onbehandelde hout van de blokhut.

Deze blokhut wordt geleverd in 2 pakketten met de onderstaande afmetingen(l x b x h):

Pakket 1 600 x 114 x 82 cm      1750 kg

Pakket 2 600 x 114 x 67 cm      1450 kg


Vragen & antwoorden over dit product

Is het mogelijk de overkapping aan de andere zijde te hebben? Gespiegelde versie?

Ja dit is bij dit model geen probleem.

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Wanddikte 70mm Blokhut Big Ben Tuindeco Blokhut Big Ben met Overkapping 550 + 380 x 400 cm Wanddikte 70 mm   |   Inclusief Dubbel Glas   |   8 te openen ramen Op voorraad
€ 8.214,95 Per stuk incl. BTW

MEGA Karibu actie: 10% korting!

Nog dagen uren en minuten!