Logo Gadero
service

Basralocus Angelique

Basralocus is qua toepassingsmogelijkheden vergelijkbaar met Angelim Vermelho en Azobe. Deze houtsoort komt uit Suriname, Brazilië en Frans Guyana. Het wordt ook wel Guyana teak of Angélique genoemd. Deze prachtige houtsoort heeft mooie kleurschakeringen in het roestbruin tot goud en purper. Het hout heeft van nature kleine kiezellichaampjes hierdoor heeft het glad geschaafd al een prachtige glans. 

  • Duurzaamheidsklasse 2

  • Goed bestand tegen schimmels en insecten

  • Veel gebruikt in de waterbouw

  • Bij bewerken raden wij beschermende kleding aan

Eigenschappen Basralocus

Guyana teak Basralocus

Dit Guyana teak wordt veel gebruikt in de waterbouw. De kleine kiezellichaampjes zorgen ervoor dat het hout goed bestand is tegen schimmels en insecten. De levensduur ligt gemiddeld rond de 20 jaar. Vers basralocus hout is redelijk makkelijk te bewerken, beschermende kleding wordt aangeraden! Gevoelige personen kunnen last krijgen van het fijnstof wat vrij komt tijdens het bewerken van de houtsoort. Voorkom scheuren van basralocus, boor het hout voor.

Alternatief Azobe

Wanneer Basralocus gedroogd wordt, dient men dit voorzichtig te doen. Als het hout te vlug gedroogd wordt kunnen er scheuren ontstaan. Basralocus hardhout wordt dus veel gebruikt voor beschoeiingen en is in die zin een alternatief voor populaire hardhoutsoorten als Azobe en Angelim Vermelho

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Beschoeiingen

Herkomst:

Suriname

Duurzaamheid:

Klasse 2

Kleur & Textuur:

Mix bruin

Vergelijkbare houtsoorten