Logo Gadero
service

Betonstaalmatten

Met onze betonstaalmatten en betonplexplaten maakt u een stevige betonnen fundering. Of maak van dergelijke staalmatten in combinatie met houten palen een trellis schutting in de tuin. De mogelijkheden met stalen bouwmatten zijn legio.

Let bij het vergelijken van bouwstaalmatten op de draaddikte en maaswijdte. Ook hebben wij stekloos en gepunte metalen staalmatten te koop. Ontdek onze aantrekkelijke prijzen en 1001 bijproducten zoals houten balken, plaatmateriaal, zand, bestrating en tuinhout.

Kies bij hout- en bouwmaterialenhandel Gadero uit diverse maten staalmatten voor uw beton, bouw en tuin klussen. Wij leveren betonstaalmatten, hout en meer overal in Vlaanderen en Nederland binnen gemiddeld 4 werkdagen, zie bezorgpagina. 

Inleiding

Het installeren van een metalen gaas, zoals betonstaalmatten, op de grond van de tuin is een effectieve manier om planten en gewassen te beschermen tegen schade veroorzaakt door knaagdieren en andere ondergrondse dieren. Betonstaalmatten worden in betonstructuren gebruikt om scheuren en verzakkingen te voorkomen en stabiliteit te bieden. Bovendien kan het helpen de bodem te stabiliseren in gebieden die gevoelig zijn voor erosie. Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding voor het uitvoeren van deze taak, inclusief de benodigde materialen en aanbevelingen voor een juiste en duurzame installatie.

Benodigde Materialen en Afmetingen

De benodigde producten voor de installatie omvatten een verscheidenheid aan materialen die essentieel zijn voor een succesvolle uitvoering van het project. Hieronder vindt u een lijst van de benodigde producten:

 1. Metalen Gaas: Bij voorkeur gegalvaniseerd om corrosie te voorkomen.

 2. Verankeringspalen: Van staal of behandeld hout.

 3. Scharen voor Metalen Gaas: Of draadsnijders.

 4. Beschermende Handschoenen: Om snijwonden te voorkomen.

 5. Meetlint: Voor het meten van het gebied en het gaas.

 6. Schep en Hark: Voor het voorbereiden van de grond.

 7. Waterpas: Om ervoor te zorgen dat de grond vlak is.

 8. Markeringslint: Om het werkgebied af te bakenen.

 9. Tuingrappen: Om het gaas aan de grond te bevestigen.

Stappen voor de Installatie

1. Voorbereiding van de Grond

a. Afbakening van het Gebied:

 • Gebruik het markeringslint om het gebied af te bakenen waar het gaas zal worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je een iets groter gebied markeert dan het plantgebied voor volledige bescherming. Markeer ook de juiste afstand tussen de betonstaalmatten om zwakke plekken te voorkomen en optimale versteviging te garanderen.

b. Schoonmaken van het Gebied:

 • Verwijder stenen, wortels en ander puin van de grond. Gebruik een schep en een hark om het oppervlak vlak te maken.

2. Uitgraven van de Grond

a. Diepte van de Uitgraving:

 • Graaf de grond uit tot een diepte van ongeveer 30 cm (12 inch). Deze diepte is geschikt voor de meeste tuinen en zorgt ervoor dat het gaas goed vastligt.

b. Egaliseren:

 • Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de bodem van de uitgraving vlak is. Dit is cruciaal voor een gelijkmatige installatie van het gaas.

Plaatsen van de Verzinkte Bouwstaalmatten

a. Meten en Snijden:

 • Meet het metalen gaas om het uitgegraven gebied te bedekken. Voeg ongeveer 10 cm (4 inch) extra toe aan elke zijde voor overlapping en bevestiging. Let bij het meten en knippen van het gaas op de maaswijdte om ervoor te zorgen dat het goed past. Knip het gaas met de scharen voor metalen gaas.

b. Plaatsen op de Grond:

 • Leg het gaas in de uitgraving, zorg ervoor dat het vlak en zonder vouwen ligt. Overlap de gaasstukken met minimaal 10 cm (4 inch) waar nodig.

c. Verankering van het Gaas:

 • Bevestig het gaas aan de grond met verankeringspalen of tuingrappen. Plaats een paal of grappen elke 30 cm (12 inch) rondom de omtrek en langs de overlappingen.

Opvullen met Beton en Aanstampen

a. Opvullen van de Grond:

 • Vul de uitgraving terug met de eerder verwijderde grond. Verspreid het gelijkmatig over het metalen gaas.

b. Aanstampen:

 • Gebruik een handstamper of een soortgelijk gereedschap om de grond aan te stampen. Dit helpt om het gaas op zijn plaats te houden en biedt een stevige basis voor de planten.

5. Controle en Afwerking

a. Eindcontrole:

 • Controleer het hele gebied om er zeker van te zijn dat het gaas goed vastzit en dat de grond vlak is voor de installatie van vloeren.

b. Beplanting:

 • Ga verder met het beplanten van je tuin. Het metalen gaas beschermt de wortels van de planten en zorgt voor een gezonde groei zonder interferentie van ondergrondse dieren.