Logo Gadero
inspiratieservice
Blog

Alles over stapelblokken

Berjan
Geschreven doorBerjan
Geplaatst15-04-2020

Stapelblokken zijn perfect als u droomt van een moderne, strakke tuin. Verhoogde borders, afscheidingen en trendy bloembakken zijn makkelijk te maken met stapelblokken. Kortom, met stapelblokken creëert u een modieuze en een stijlvolle tuin.

Stone Walling Naturel Grijs Zwart 18x42x8cm

Uw opties met stapelblokken zijn eindeloos, daarom leest u in deze blog alles wat u moet weten over deze soorten bestrating voordat u zelf stapelblokken in uw tuin plaatst.

Het effect van stapelblokken in uw tuin

Het effect van stapelblokken in uw tuin is dat u eenvoudig diepte creëert. Als u bijvoorbeeld een verhoogde border aanbrengt in uw tuin, geeft dit optisch meer perspectief en daarom meer diepte. Uw tuin krijgt dus meer karakter. Creaties van stapelblokken zien we de laatste jaren terug in de tuintrends, ze zijn dus erg populair. Dit komt door de veelzijdigheid van de blokken. Verder in de blog gaan we dieper in op de mogelijkheden met stapelblokken en muurelementen. Door stapelblokken te plaatsen in uw tuin, geeft u uw tuin niet alleen meer diepte, maar uw tuin krijgt ook nog eens een strakker aanzien. Een ideale combinatie die versterkt wordt als u grote betontegels combineert met relatief kleine stapelblokken.

Stapelblokken en muurelementen zijn termen die in de praktijk door elkaar heen worden gebruikt , maar ze hebben dezelfde betekenis. Wij bieden enorm veel verschillende soorten stapelblokken en muurelementen aan. Bij Gadero kennen we strakke, gekloofde en getrommelde stapelblokken. Deze variërende opties zijn allemaal te verkrijgen in veel verschillende soorten kleuren en afmetingen. Bij Gadero bieden wij ook veel verschillende soorten traptreden en U & L elementen aan.

Om u meer inspiratie te geven worden hieronder verschillende, veel voorkomende doeleinden van stapelblokken beschreven.

muurelementen

Stapelblokken in uw tuin

Met stapelblokken in uw tuin kunt u zonder moeite niveauverschillen aanbrengen in uw tuin. Door kleine hoogteverschillen heeft uw tuin een speels doch strak karakter.

Verhoogde border Met muurelementen kunt u ook eenvoudig een verhoogde border maken in uw tuin. Verhoogde borders zijn ideaal om de planten in uw tuin subtiel tot hun recht te laten komen. Het geeft een prachtig effect als u uw planten een klein beetje over de borderrand heen laat groeien. U kunt uw borderbak ook uitstekend vullen met split of grind. Dit versterkt het luxe effect dat door de stapelblokken wordt opgewekt in uw tuin.

Opslag creëren met U-elementen  U maakt met onze multifunctionele U-elementen gemakkelijk een opslag in uw tuin. U zou deze open opslag kunnen gebruiken om bijvoorbeeld haardhout en kleine tuindecoratie op te bergen en tegelijkertijd te laten zien. U kunt de U-elementen boven op elkaar stapelen waardoor er een creatieve kast ontstaat.

Tuinbank maken met U-elementen Als u de U-elementen tegen elkaar aan plaatst, kunt u een stevig bankje maken. Omdat uw tuinbank van beton is gemaakt, heeft deze over het algemeen een aanzienlijk langere levensduur dan een tuinbank van hout of plastic. Kortom, U-elementen zijn een uitstekend alternatief voor klassieke tuinmeubelen. Mocht u liever een tuinbank hebben met een strak design, dan kunt u uiteraard een zeer stevige bank maken van strakke stapelblokken. Dit geeft, net als bij de U-elementen, een sierlijke sfeer in uw tuin.

Bloembak met muurelementen Muurelementen kunnen ook gebruikt worden als grote bloembak om uw bloemen en planten nog beter uit te lichten. Met stapelblokken maakt u een strakke grote bloembak waardoor uw tuin een uiterst moderne en luxueuze uitstraling zal hebben.

Stapelblokken als opsluitbanden Stapelblokken zijn zo multifunctioneel dat u ze zelfs voorzichtig kunt gebruiken als opsluitband. Het voordeel hiervan is dat stapelblokken een meer sierlijk uiterlijk hebben dan opsluitbanden. Het nadeel hiervan is echter dat stapelblokken veel minder zwaar belast kunnen worden dan opsluitbanden. Wij raden het dus af om stapelblokken te gebruiken als opsluitbanden voor uw oprit. Wij raden het wel aan om ze bijvoorbeeld te gebruiken als afscheiding tussen uw gazon en terras, dit geeft een chic effect.

Hierboven staan de meest genoemde functies van stapelblokken en muurelementen. Nu u weet wat voor effect stapelblokken geven aan uw tuin zijn en hoe u ze kunt gebruiken, kunt u meer inspiratie opdoen in ons assortiment meest verkochte stapelblokken en muurelementen. Hier vindt u de populairste stapelblokken bij Gadero.

U element Antraciet

MBI Stapelblokken

Bent u in een creatieve bui en wilt u nou net iets anders zijn dan de buurman? Dan zijn de stapelblokken van A - merk MBI echt iets voor u. De stapelblokken zijn verkrijgbaar in een strak, getrommeld, gekloofd of wildverband model. U kunt dus enorm veel stijlen terug laten komen met de veelzijdige stapelblokken van MBI. Een ander voordeel van de stapelblokken van MBI is dat alle stapelblokken worden geproduceerd in dezelfde kleur als goedkope maar luxe betontegels. Zo kunt u dezelfde kleur terug laten komen in uw tuin. Kortom, als u echt iets unieks zoekt voor uw tuin en met weinig moeite een prachtige sfeer geeft aan uw tuin; kies dan voor MBI stapelblokken.

Zelf aan de slag?

Wilt u nou zelf stapelblokken plaatsen in uw tuin? Hieronder gaan we verder in op de benodigde producten en hebben wij een handig stappenplan ontwikkeld waarmee wij u op de goede weg helpen.

U moet natuurlijk eerst de juiste producten hebben voor uw verhoogde border of bloembak. Dit zijn de benodigdheden voor de klus: U heeft stapelblokken nodig, kies voor de stapelblokken van Paved en u haalt gegarandeerd kwaliteit voor uw tuin. Wij raden u aan om een stevige fundering te maken met straatzand, snelcement en een opsluitband. Verlijm uw producten met de kant en klare steenlijm.

Nu u de juiste producten heeft, kunt u hieronder lezen hoe u het beste stapelblokken kunt plaatsen.

Stapelblokken plaatsen

Stapelblokken plaatsen is relatief eenvoudig. Als u het stappenplan hieronder volgt, verkleint u de kans op eventuele problemen. Met dit stappenplan hoeft u geen hovenier of stratenmakers in te huren en bespaart u dus kosten.

  1. Bepaal van tevoren de afmetingen van uw border of bloembak.

  2. Zet met piketpaaltjes de te realiseren bloembak of border uit en span met metselkoord een lijn aan de hand van een waterpas. Graaf vervolgens een geul uit van ongeveer 15 cm diep onder het maaiveld op de plek waar de stapelblokken geplaatst worden. U bepaalt de breedte van de geul op basis van de breedte van de stapelblokken en opsluitbanden die u plaatst.

  3. Vul uw gegraafde geul met 5 cm straatzand en tril dit zandbed stevig aan. Leg vervolgens de opsluitbanden waterpas op zijn kant in dit zandbed. Let op! Als u een borderrand of een bloembak maakt die hoger is dan 45 cm. Raden wij u aan om voor de stevigheid toch gebruik te maken van snelcement. In dat geval giet u eerst het snelcement in de sleuf en legt u daarna de opsluitbanden waterpas op zijn kant in de geul.

  4. Breng steenlijm aan op de fundering en plaats de eerste laag van de stapelblokken. Zorg ervoor dat deze rij waterpas is.

  5. Plaats de volgende lagen van uw border of bloembak in een halfsteensverband. Doe dit ook met de daaropvolgende lagen.

  6. Houd rekening met de droogtijd van de lijm na het plaatsen. Dek na het plaatsen van de laatste laag stapelblokken de muur goed af met bijvoorbeeld een dekzeil zodat eventuele weersomstandigheden geen invloed hebben op uw tuinproject.

  7. Wij raden u aan om de binnenkant van uw border of bloembak extra te behandelen met lijm. Op deze manier zorgt u voor optimale stevigheid. Als de lijm weer gedroogd is, kunt indien nodig een anti-worteldoek plaatsen in uw plantenbak.

Na stap 7 is uw border of bloembak af en kunt u deze opvullen met planten, bloemen, split of grind Wilt u nou extra tips of iets dieper ingaan op het stappenplan? Lees dan onze uitgebreide klustips voor het maken van een verhoogde border van muurelementen en u beperkt de kans op eventuele problemen.