04 apr Verschil tussen

Wat kiest u: polycarbonaat platen helder of opaal?

Een overkapping aan uw huis geeft u meer mogelijkheden om buiten te zitten, ook als het slecht weer is. Bij het plaatsen van uw veranda heeft u de keuze uit verschillende dakbedekkingen. Een dicht dak zorgt ervoor dat er minder licht in uw woonkamer komt en dat wilt u natuurlijk vermijden. Daarom kiezen veel van onze klanten voor een dak van polycarbonaat platen. Deze platen zijn sterker dan glas, relatief makkelijk te monteren en licht van gewicht. Er zijn twee varianten: helder of opaal melkwit. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Welke het beste bij uw overkapping past? Lees verder en wij vertellen u alles over de verschillende polycarbonaat platen.

Verschil tussen polycarbonaat platen

Heldere polycarbonaat platen

Heldere polycarbonaat platen zijn niet helemaal doorzichtig, ze laten 75% licht door. Toch kunt u nog wel goed door de platen heen kijken. Dit heeft als voordeel dat uw overkapping niet heel gesloten aanvoelt. Ideaal voor een veranda op het noorden, waar u toch al minder zonlicht heeft. Ook als er veel grotere bomen in uw tuin staan die het licht tegenhouden kunnen heldere polycarbonaat platen een oplossing zijn. Bij een veranda vol in de zon raden wij deze platen af, omdat dit erg warm kan worden. Bovendien ziet u wel regendruppels op het dak en kan condens in de kanaalplaten erg zichtbaar zijn. Wilt u dit niet? Kies dan voor de opalen polycarbonaat platen.

Polycarbonaat plaat helder

Polycarbonaat plaat opaal 

Opalen polycarbonaat platen zijn niet doorzichtig, eerder melkwit. Deze platen laten 65% licht door. U heeft dus nog steeds best veel natuurlijk licht in uw veranda. Deze opalen platen bieden een betere bescherming tegen de felle zon dan de heldere variant. Daardoor zijn ze ideaal om te gebruiken bij een tuin op het zuiden. De opalen polycarbonaat platen laten geen sterke zonnestralen door, wat een mooi diffuus zacht licht in uw veranda geeft. De meeste mensen kiezen dan ook voor opalen polycarbonaat platen.

Polycarbonaat plaat melkwit

Bij Gadero hebben we de dakbedekking in beide versies in het assortiment. Daarnaast vindt u bij ons alles om zelf uw overkapping te maken. Lees ook onze klustip over het monteren van polycarbonaat platen als u zelf aan de slag gaat of bekijk Gadero TV aflevering 102 over het monteren van een eiken overkapping met polycarbonaat platen

In de onderstaande video legt Henk Jan nog een keer duidelijk het verschil tussen deze twee polycarbonaat platen uit: