Logo Gadero
inspiratieservice
Blog

Wat kost een schutting?

Gadero logo
Geschreven doorMaaike
Geplaatst13-09-2022

Wil je weten hoe duur een houten schutting is? Of ben je nieuwsgieriger naar de prijs van een composieten schutting of natuurlijke schutting? Bij Gadero verkopen we enorm veel verschillende soorten schuttingen in verschillende prijscategorieën. In dit blog vertellen we je meer over de prijzen van onze schuttingen.

Schutting triple blokprofiel Ayous

Hoeveel kost een schutting

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe schutting kom je al gauw uit bij de prijzen. De kosten van een schutting zijn afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste hangt de prijs af van welk materiaal je schutting is gemaakt. Er zit aanzienlijk verschil tussen geïmpregneerd hout, een hardhout schutting, kunststof schutting en een natuurlijke schutting. De verschillen leggen we hieronder verder uit.

Ten tweede bent u ook afhankelijk van de afmetingen van de schutting. Hoe groter je tuin, hoe langer de tuinafscheiding waarschijnlijk moet zijn. De kosten van een schutting worden vaak berekend per meter. Je bent dus duurder uit wanneer je een lange schutting moet hebben.

Ten derde hangen de schutting prijzen ook af van of je kiest tussen losse schuttingplanken of tuinschermen. Tuinschermen zijn natuurlijk aan elkaar gemaakte schuttingplanken. Het kost minder tijd om een tuinscherm te plaatsen, omdat je minder losse materialen heeft. Over het algemeen zijn de prijzen van beide soorten heel divers, dit is ook weer afhankelijk van het soort materiaal.

Schutting gevelbekleding ayous triple blokprofiel

Houten schutting

Een houten schutting is de meest traditionele optie en binnen deze categorie vind je verschillende houtsoorten met elk hun eigen prijs-kwaliteitsverhouding. Schuttingen van geïmpregneerd hout is een goede keuze wanneer je een goedkope schutting zoekt, maar wel voor kwaliteit wil gaan. Het impregneren zorgt er namelijk voor dat je houten schutting beter beschermd wordt tegen houtrot en insecten.

Een hardhouten schutting is duurder dan een schutting van geïmpregneerd hout. Dit komt omdat de levensduur van hardhout langer is. Hardhout heeft meer kwaliteit en komt vaker van buiten Europa. Dit is ook een factor waardoor dit soort schuttingen duurder zijn.

In de categorie van houten schuttingen kan je het best kiezen voor een schutting van geïmpregneerd hout als je budget beperkt is.

Kunststof schutting

Een schutting plaatsen van kunststof, oftewel composiet, is een ontzettend mooi alternatief voor een houten schutting. Composiet is aanzienlijk duurzamer dan hout. Het heeft minder onderhoud nodig en gaat jarenlang mee. In deze tijd zal het ook weinig tot niet verkleuren. Daarnaast is composiet een erg strak product. Waar houten planken door hun natuurlijke karakter van elkaar in uiterlijk kunnen verschillen, zie je dit bij composiet een stuk minder. Hierdoor lijkt je schutting netjes afgewerkt.

Een composieten schutting of hout beton schutting liggen qua prijzen tussen naaldhout en hardhout in. De prijs-kwaliteit verhouding is dus zeer gunstig.

Composiet tuinschermset funfence darkgrey

Natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting is gemaakt van ruwe, natuurlijke materialen. Denk hierbij aan wilgentenen, kastanje en riet. Een dergelijk soort schutting vind je veelal in de vorm van palen of matten. Een schutting gemaakt van natuurlijke materialen is ontzettend duurzaam en je behoud een natuurlijke sfeer in je tuin. Een wilgentenen schutting is relatief goedkoop ten opzichte van een houten schutting of kunststof schutting. In de categorie natuurlijke schutting schermen is een bamboe schutting het goedkoopst. Echter gaan deze type schuttingen gemiddeld slechts 10-15 jaar mee, wat aanzienlijk korter is dan een schutting van geïmpregneerd hout, hardhout of composiet.

Kortom, geïmpregneerde schuttingen of schuttingen gemaakt van bamboe zijn erg prijs vriendelijk. Het is alleen ook terug te zien in de levensduur dat deze schuttingen minder lang mee gaan dan kunststof schuttingen of hardhouten schuttingen.

Wat kost een schutting plaatsen?

Een nieuwe schutting plaatsen door een ander brengt vanzelfsprekend meer kosten met zich mee dan wanneer je een schutting zelf plaatst. Voor het laten plaatsen van een dergelijke schutting moet rekening worden gehouden met een prijs van tussen de 150 en 800 euro. Een schutting laten plaatsen is echter wel aan te raden. Je wilt namelijk dat dit goed gebeurd. Je wilt namelijk niet dat je schutting met een flinke storm omwaait.

Kan je hulp gebruiken bij het plaatsen van een schutting? Onze montageservice biedt de oplossing! Wij helpen je met de schutting plaatsen. Op deze manier ben je verzekerd van een prachtige schutting in je tuin! Heb je wel genoeg klus ervaring en wil je de schutting zelf plaatsen? Onze klustips en Gadero TV video's helpen je gemakkelijk door uw klus heen.

Tuinscherm zwart

Wat is de beste schutting?

Een duurzame schutting is natuurlijk de beste keuze wanneer je rekening wilt houden met de natuur. Deze schuttingen gaan over het algemeen ook voor een lange tijd mee. Als je kijkt naar de levensduur en onderhoud kan je het beste kiezen voor hardhout of composiet. Beide materialen zijn sterk en daardoor bestendig tegen verschillende weerelementen. Ze kunnen goed tegen vocht en hebben weinig werking. Een natuurlijke schutting of een schutting van geïmpregneerd hout zijn prijs vriendelijker en zorgen voor meer natuur in je tuin, maar gaan ook minder lang mee.

betonpaal laag hoog

De prijzen van schuttingen lopen erg uiteen. Heb je nu een beter beeld van de prijzen van schuttingen? Bekijk ons schutting assortiment en shop de mooiste schuttingen bij Gadero! En een extra bespaartip van ons: ga in overleg met je buren over je nieuwe schutting. Niet alleen voorkom je hiermee eventuele onenigheid, ook zou je de totale kosten met je buren kunnen delen.

Meer blog posts