Logo Gadero
service
Blog

Wat zijn de kerstboom trends van 2022?

Gadero logo
Geschreven doorFemke
Geplaatst21-11-2022

Kerstmis, een dag vol sfeer, gezelligheid en samen zijn met je dierbaren. Samen zijn met familie en vrienden aan de kersttafel, maar de styling van uw huis is ook belangrijk. Iedereen wil tijdens kerst een gezellige boom in zijn of haar huis. In dit blog vertellen wij u alles over de kersttrends van 2022. Zijn het de echte klassiekers of wordt het toch een nieuwe kersttrend?

Kerstballen zwart goud

Kersttrends 2022

De kersttrends van dit jaar kunnen worden onderscheden in verschillende thema's. De kerstversiering is variërend van traditioneel met strikken en de kleuren rood tot kersttrends met goud, roze en zilver.

Witte kerstboom rode strik

Kersttrend 1: So this is christmas

De kleuren rood, goud en groen staan centraal in deze trend. Denk aan de kleuren: lichter kerstrood, dennengroen, licht goud en parelmoer. Ook voor reizen is er veel aandacht in dit thema. Kerstdecoratie zoals koetsen, bussen, treintjes en luchtballonen zijn er populair voor in de kerstboom.

Kersttrend 2: Frozen lake

Ook een winters thema mag natuurlijk niet ontbreken voor kerst 2022. In deze kersttrend staan de kleuren witte, zilveren, en blauwe elementen in het middelpunt. Deze verschillende kleuren creëren een rustgevend kleurenpallet voor de kerst. Laat de witte natuur terugkomen met nepsneeuw, het bevroren-glas-effect, en witte droogbloemen. Ook bijpassende kussens, kaarsen, en dikke dekens passen erg goed bij dit trendy thema.

Kersttrend 3: La vie en rose

Kersttrend worden tegenwoordig geïnspireerd op allerlei dingen, zo ook Netflix series. Dit thema heeft zijn inspiratie van de serie Bridgerton en neemt u mee terug in de tijd. De meest zachte, vrouwelijk en vooral romantische trend.

Daarom bestaat het kleurenpallet ook uit oudroze, poederroze, parel moer en winterwit. Heel mooi bij deze trend passen engeltjes, kaarsen, vintage kussens en bloemen. Het geeft een minimalistisch luxe uitstraling aan uw woonkamer.

Gadero kerst breukelen

Kerstboom versiering

Voor een stijlvolle kerst in 2022 zijn er verschillende trends als het aankomt op kerstballen. Denk bijvoorbeeld aan rode kerstballen met witte en gouden accenten, maar ook pasteltinten. Ook slingers zijn dit jaar populair, en dan vooral met glitters. Ornamenten mogen natuurlijk niet ontbreken. Of het nou een kerstman, rendier of slee is, ornamenten combineren met ballen creëert altijd een warme sfeer.

Ook gedroogde bloemen, natuurlijke materialen en pluimen zijn tijdens de kerstperiode erg populair als decoratie.

Kerst buitenversiering 2022

Aangezien er in Nederland niet vaak sneeuw ligt, maken veel mensen gebruik van nepsneeuw om ook buiten een stukje gezelligheid te creëren. Naast decoraties en kerstbomen, zijn ook notenkrakers erg populair voor buiten. Wat natuurlijk buiten sowieso niet kan ontbreken is de kerstverlichting.

Benieuwd naar het kerst assortiment van Gadero? Laat je inspireren op onze website.