Logo Gadero
service
Gadero TV

#175 Blokhut zadeldak met luifel plaatsen

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst27-05-2020

In deze aflevering van Gadero TV laat Ronny zien hoe u een blokhut zadeldak met luifel opbouwt. Deze blokhut is onbehandeld. Voor een blokhut met een langere levensduur raden wij aan om voor de geïmpregneerde versie van blokhut Gitte te kiezen. De wanddikte van tuinberging Gitte is 28 mm. Deze heeft een funderingsmaat van 260 x 260 cm en wordt verlengd door een prachtige luifel van 70 cm. De nokhoogte bedraagt 242 cm. 

Blokhut inclusief luifel

Deze blokhut heeft een fraaie uitstraling en beschikt over een luifel. Kiest u voor een tuinhuis met luifel, dan haalt u het maximale uit het tuinleven. U koopt een opbergplek en overdekte ruimte in eén. Daarnaast is deze blokhut van Scandinavisch vuren uitgerust met een dubbele deur inclusief handig slot. Wanneer u op zoek bent naar een eenvoudig op te bouwen tuinhuis met luifel, dan is blokhut Gitte de juiste keuze. 

Blokhut Gitte

Tuinhuis met luifel en zadeldak

Dankzij het zadeldak met traditionele uitstraling loopt het regenwater makkelijk van het dak af. Zo blijft het water niet op het dak liggen, zoals bij een tuinhuis met plat dak. Voor een optimale afvoering van hemelwater kunt u complete dakgootsets meebestellen. Bekijk de extra opties van blokhut Gitte voor het meebestellen van een dakgootset kunststof antraciet of dakgootset vuurverzinkt.

Leuk om te lezen. Onze blog over 10 tips voor de aanschaf van een blokhut

Blokhut Gitte

Dakbedekking zadeldak

Bij de bestelling van blokhut Gitte met zadeldak wordt 16.5 m2 dakleer meegeleverd. Wij kiezen in de video voor dakshingles hexagonaal, vanwege de luxe uitstraling. Dakshingles zijn erg populair, omdat deze makkelijk te monteren zijn en aantrekkelijk geprijsd. Dakshingles hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen vorst, hitte, oxidatie en wind. Daarnaast werken dakshingles isolerend tegen geluid. Dakshingles zijn bij Gadero ook te verkrijgen in de uitvoering recht en beverstaart.

Kiest u toch wel voor de standaard optie dakleer? Bestel dan een startersset mee.

Lees ook: Wat voor soort dakbedekking kiezen?

tuinhuisje Blokhut Gitte

Blokhut behandelen

U kunt blokhut Gitte op vier verschillende manieren (laten) verduurzamen. Kies voor impregneren, verven, beitsen of een grondlaag van spuitverf. Uw blokhut kan groen geïmpregneerd of zilvergrijs geïmpregneerd worden. U hoeft dan niet zelf direct te beitsen, aflakken is wel aanbevolen na ongeveer drie maanden. U wilt een blokhut in de kleur grijs of wit? Dan kunt u de blokhut onbehandeld bestellen en deze in de grondverf zetten. Wij adviseren om na de eerste keer de blokhut nog twee keer te verven voor een blijvend resultaat. 

Als u de nerfstructuur van de blokhut zichtbaar wil blijven houden, dan is ons advies om uw tuinhuisje te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). Voor een blokhut afmeting als deze, bent u 3 potten van 2.5 liter benodigd. U kunt ook kiezen voor het laten spuiten van een grondlaag. Dit verlengt gegarandeerd de levensduur van de blokhut, maar de kosten hiervan zijn hoger dan de andere opties.

Uiteraard kunt u ook de reeds geïmpregneerde blokhut Gitte aanschaffen.

Blokhut Gitte

Gadero tip: Zorg ervoor dat u een houten klosje met sponning bij de hand heeft. Met dit klosje kunt u eenvoudig de blokhutprofiel planken aanslaan. Zorg ervoor dat u niet op de 'oren' van de planken slaat, maar op de lengte van de plank. De oren van de plank zijn kwetsbaar vanwege de inkeping. U kunt zes blokhut profielplanken op elkaar stapelen, daarna kunt u het deurkozijn plaatsen.

Om het u gemakkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken in de video:

Wilt u meer weten over het plaatsen van dakshingles? Bekijk onze tips en benodigdheden voor montage van dakshingles

Blokhut Gitte

Benodigdheden montage blokhut met luifel:

  • Rubberen hamer

  • Accuboormachine

  • Kruiskopschroevendraaier

  • Houten klosje met sponning

  • Afkortzaag met geleider 

  • Trapladder

  • Kitspuit

  • Klauwhamer

Bent u nog niet helemaal overtuigd? Bekijk ons gehele assortiment blokhutten

Meer Gadero TV afleveringen