#246 Hoe monteer je een daktrim?

In aflevering #246 van Gadero TV geeft Quinten informatie over daktrimmen en hoe u deze kunt monteren. Hij laat dit zien op ons showroom terrein in Breukelen. Benieuwd hoe hij dit doet? Lees dan snel verder.

Wat doet een daktrim?

Een daktrim is ideaal voor een strakke randafwerking van het dak van uw tuinhuis, overkapping of blokhut. Naast dat de daktrimmen een mooi aangezicht aanbieden, zorgen de daktrimmen er ook voor dat uw dakbedekking langs de randen naar beneden wordt gehouden. De daktrimmen zijn onder andere geschikt voor de soorten dakbedekking EPDM, dakleer of easy roofing.

Op het moment dat uw dakbedekking niet goed vast zit en de wind eronder begint te waaien, zal na een verloop van tijd het EPDM los laten. Dit kunt u voorkomen door het EPDM langs de randen vast te zetten met een daktrim. De daktrimmen hebben een L-profiel. Hierdoor past de daktrim goed op de rand van uw dak. Daarnaast heeft de daktrim een opstaand randje, zodat dat het hemelwater niet over uw dak vloeit.

Randafwerking tuinhuis

Hoe daktrim bevestigen? 

De daktrimmen moeten met speciale schroeven worden vastgezet. Dit zijn schroeven die een rubbertje hebben, zodat uw daktrim waterdicht blijft. Hiervoor kunt u onze Wovar Dakpanplaatschroeven Verzinkt 4.9 x 35 mm of Torx Polycarbonaatschroef RVS met nylon ring 4.8 x 32 mm voor gebruiken.

De daktrimmen kunt u aan elkaar verbinden door een koppelstuk. U schuift het verbindingsplaatje door de daktrim en vervolgens schuift u het andere deel van de daktrim eroverheen. Let op de randen van de daktrimmen kunnen scherp zijn. Werk tijdens de montage voorzichtig of gebruik handschoenen om uzelf te beschermen.

Een daktrim bevestigen

Stappenplan voor het monteren van een daktrim

Doe-het-zelf

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bouwtijd:

02 uur

Geschatte kosten:

€ 300,00 - € 900,00

Benodigdheden:

Accuboor
IJzerzaag

Stap 1: "Dakbedekking plaatsen"

Zorg ervoor dat het dakbedekking iets uitsteekt van uw dakrand.

Stap 2: "Daktrimmen op maat maken"

De daktrimmen hebben een standaardmaat. Een recht profiel heeft een lengte van 250cm en een hoekprofiel 50 cm aan beide zijdes. U kunt de daktrimmen op maat zagen met een ijzerzaag.

Stap 3: "Daktrimmen aan elkaar verbinden"

U kunt de daktrimmen aan elkaar verbinden door een koppelstuk. U monteert het verbindingsplaatje heel eenvoudig door het in de daktrim te schuiven. Vervolgens schuift u een andere daktrim eroverheen.

Stap 4: "Daktrimmen vastzetten"

Per daktrim maakt u 4 zelftappende schroeven de daktrim vast. Ze de schroef niet te strak vast. Het rubbertje van de schroeven kunnen dan omhoog gaan staan en kan en vocht onderkomen.

Daktrim monteren op blokhut

Soorten Daktrimmen

De daktrimmen zijn gemaakt van aluminium. In ons assortiment zijn de daktrimmen in de kleuren antraciet en blank aluminium beschikbaar. Daarnaast zijn de daktrimmen ook in twee verschillende profielen verkrijgbaar, namelijk een hoekprofiel en een recht profiel. De rechte profielen zijn 250 cm lang en de hoekprofielen zijn aan beide zijdes 50 cm lang.

Materialen en gereedschappen voor het monteren van een daktrim

Materialen 

Gereedschappen

  • Accuboor
  • IJzerzaag

Wilt u nog meer handige tips voor bij het klussen? Lees onze klustips of bekijk ons YouTube kanaal Gadero TV voor handige klusvideo’s.

Volg acties, tips en trends van houthandel Gadero:

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram