Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe monteer je een daktrim?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst12-01-2022

In deze Gadero TV geven we informatie over daktrimmen en hoe u deze kunt monteren. We laten dit zien op ons showroom terrein in Breukelen. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

  • Accuboor

  • IJzerzaag

1
Dakbedekking plaatsen

Zorg ervoor dat het dakbedekking iets uitsteekt van uw dakrand.

2
Daktrimmen op maat maken

De daktrimmen hebben een standaardmaat. Een recht profiel heeft een lengte van 250cm en een hoekprofiel 50 cm aan beide zijdes. U kunt de daktrimmen op maat zagen met een ijzerzaag.

3
Daktrimmen aan elkaar verbinden

U kunt de daktrimmen aan elkaar verbinden door een koppelstuk. U monteert het verbindingsplaatje heel eenvoudig door het in de daktrim te schuiven. Vervolgens schuift u een andere daktrim eroverheen.

4
Daktrimmen vastzetten

Per daktrim maakt u 4 zelftappende schroeven de daktrim vast. Ze de schroef niet te strak vast. Het rubbertje van de schroeven kunnen dan omhoog gaan staan en kan en vocht onderkomen.

Wat doet een daktrim?

Een daktrim is ideaal voor een strakke randafwerking van het dak van uw tuinhuis, overkapping of blokhut. Naast dat de daktrimmen een mooi aangezicht aanbieden, zorgen de daktrimmen er ook voor dat uw dakbedekking langs de randen naar beneden wordt gehouden. De daktrimmen zijn onder andere geschikt voor de soorten dakbedekking EPDM, dakleer of easy roofing.

Op het moment dat uw dakbedekking niet goed vast zit en de wind eronder begint te waaien, zal na een verloop van tijd het EPDM los laten. Dit kunt u voorkomen door het EPDM langs de randen vast te zetten met een daktrim. De daktrimmen hebben een L-profiel. Hierdoor past de daktrim goed op de rand van uw dak. Daarnaast heeft de daktrim een opstaand randje, zodat dat het hemelwater niet over uw dak vloeit.

Hoe monteer je een daktrim

Hoe daktrim bevestigen? 

De daktrimmen moeten met speciale schroeven worden vastgezet. Dit zijn schroeven die een rubbertje hebben, zodat uw daktrim waterdicht blijft. Hiervoor kunt u onze Wovar Dakpanplaatschroeven Verzinkt 4.9 x 35 mm of Torx Polycarbonaatschroef RVS met nylon ring 4.8 x 32 mm voor gebruiken.

De daktrimmen kunt u aan elkaar verbinden door een koppelstuk. U schuift het verbindingsplaatje door de daktrim en vervolgens schuift u het andere deel van de daktrim eroverheen. Let op de randen van de daktrimmen kunnen scherp zijn. Werk tijdens de montage voorzichtig of gebruik handschoenen om uzelf te beschermen.

Soorten Daktrimmen

De daktrimmen zijn gemaakt van aluminium. In ons assortiment zijn de daktrimmen in de kleuren antraciet en blank aluminium beschikbaar. Daarnaast zijn de daktrimmen ook in twee verschillende profielen verkrijgbaar, namelijk een hoekprofiel en een recht profiel. De rechte profielen zijn 250 cm lang en de hoekprofielen zijn aan beide zijdes 50 cm lang.

Randafwerking tuinhuis hoe bevestig ik een daktrim

Materialen en gereedschappen voor het monteren van een daktrim

Materialen

  • Daktrim aluminium 4.5 x 4.5 x 250 cm Recht of Daktrim Aluminium Antraciet 4.5 x 4.5 x 250 cm Recht

  • Daktrim hoek aluminium 4.5 x 4.5 x 50 cm of Daktrim Aluminium Antraciet 4.5 x 4.5 x 50 cm Hoek

  • Wovar Dakpanplaatschroeven Verzinkt 4.9 x 35 mm of Torx Polycarbonaatschroef RVS met nylon ring 4.8 x 32 mm

  • Koppelstuk Aluminium Daktrim of Koppelstuk Aluminium Daktrim Antraciet

Wilt u nog meer handige tips voor bij het klussen? Lees onze klustips of bekijk ons YouTube kanaal Gadero TV voor handige klusvideo’s.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!