Logo Gadero
inspiratieservice

Wij bezorgen uw hot-tub overal in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Bij Houthandel Gadero bent u bovendien zeker van Thuiswinkel.org servicegaranties. Bestel ook een bijpassende hardhouten vlonderplanken of terrastegels van beton of keramiek meteen mee. Ook kunnen wij naast een hotbad ook houten sauna's voor buiten leveren.

Hoe lang duurt het voordat een hottub warm is?

Bij een houtgestookte hottub moet u wel rekening houden met dat u even aan het stoken bent voordat uw water helemaal warm is. Het opwarmen van een hottub met interne houtgestookte kachel duurt ongeveer 3 tot 4 uur en het opwarmen van exterme kachel duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Hoe lang het opwarmen van een hottub duurt, hangt ook sterk af van de buitentemperatuur, des te kouder het buiten is des de langer het gemiddeld duurt voordat het water in een hottub een aangename temperatuur heeft bereikt van ca. 35 graden. Ook de verwarmingscapaciteit (kW) van een kachel, de inhoud qua liters water in een hottub en gebruik van bijvoorbeeld een geïsoleerde cover tijdens het opstoken hebben invloed op hoe lang het duurt voordat een hottub warm is. 

Belangrijke aandachtspunten

U kunt de hottubs zowel binnen als buiten plaatsen op steen of ingraven. Let wel op bij het ingraven dat de tub niet in aanraking komt met zand. Hierdoor kan de tub in elkaar klappen. Ons advies is om een sterke wandkering te maken. Nog beter is de hottub helemaal niet te graven maar op een stevig terras te plaatsen.

U wilt natuurlijk zoveel mogelijk genieten van uw hot-tub en natuurlijk van schoon water. Het is daarom aan te raden om de tub af te dekken en vooral in de wintermaanden. Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om de tub leeg te laten lopen en het water te verversen. Na het legen kan de hottub niet droog blijven staan. Dit kan ervoor zorgen dat de tub niet meer volledig waterdicht is. Het Principe werkt hetzelfde als een eiken ton, door de uitzetting van het water wordt het water dicht.

Deze houtgestookte hottubs worden als bouwpakket geleverd. Bij de luxe thermo variant wordt de plastic bak wel kant en klaar geleverd.