#262 Tuindeur tussen betonpalen plaatsen

In deze nieuwe aflevering van Gadero TV laat Gerben u zien hoe je een schuttingdeur tussen betonpalen plaatst. Benieuwd naar meer informatie? Lees dan gauw verder!

Tuindeur zwart

Deze zwarte tuindeur is gemaakt van grenenhout en is dubbel zwart gecoat. Hierdoor gaat de kleur jarenlang mee. De zeer stevige kant-en-klare schuttingdeur is beschikbaar in verschillende afmetingen. De luxe deur is zowel links- als rechtsdraaiend te monteren.

Schuttingdeur

Kozijn tuindeur

Het kozijn van een tuindeur bestaat uit een aanslaglat, bovenlat en scharnierlat. Tegen de aanslaglat wordt de deur geplaatst. De bovenlat zorgt voor extra stevigheid aan de bovenkant van de deur en scharnierlat is bedoeld om de scharnieren aan te monteren.

Stappenplan voor het plaatsen van een tuindeur tussen betonpalen

Doe-het-zelf

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bouwtijd:

01 uur 30 minuten

Geschatte kosten:

€ 500,00 - € 1.000,00

Benodigdheden:

Schroeven
Scharnieren
Moeren
Verbindingsplaatje
Waterpas
Boor
Slagpluggen

Stap 1: "Aanbrengen scharnierlat"

De eerste stap bij het monteren van de schuttingdeur is het aanbrengen van de scharnierlat aan de betonpaal. De lat moet eerst worden afgetekend en moet niet boven de betonpaal uit te komen.

Stap 2: "Lat vastzetten aan de betonpaal"

Nadat de lat op maat is gezaagd kan deze worden vastgezet met slagpluggen. Deze pluggen worden verdeeld over de lengte van de lat en worden daarna voorgeboord. Hierna kan de lat worden vastgezet met schroeven in de betonpaal.

Stap 3: "Aanslaglat vastboren"

De aanslaglat wordt aan de andere kant vastgeboord aan de betonpaal.

Stap 4: "Bovenlat vastmaken"

De bovenlat moet op maat gezaagd worden en daarna worden vastgezet met schroeven.

Nadat de latten zijn vastgezet kan de deur worden gemonteerd. Hierna kan ook het slot geplaatst worden.

Stap 5: "Scharnieren plaatsen"

De eerste stap voor het plaatsen van de deur is het plaatsen van scharnieren. Nadat de scharnieren zijn vastgezet met moeren aan de plaat kan de deur worden geplaatst.

Stap 6: "Deurslot plaatsen"

Voor het deurslot moet er een inkeping in het kozijn worden gemaakt waar het slot in komt te vallen. Dit moet eerst worden afgetekend voordat het vast geboord wordt en het deurslot geplaatst is. 

Materialen voor het plaatsen van een tuindeur

  • Zwarte tuindeur;
  • Zwart tuindeur kozijn bestaande uit een aanslaglat, bovenlat en scharnierlat;
  • Deurslot.

Gadero TV montage schuttingdeur

Scharnieren van een tuindeur

Mocht het hout gaan werken of de paal gaan inzakken, dan is het mogelijk om de scharnieren achteraf nog een keer af te stellen. Ook het slot is op meerdere manieren toepasbaar. Het is mogelijk om het slot zowel links- als rechtsdraaiend te stellen.

Alternatieven voor een zwarte tuindeur

Een geschikt alternatief voor een zwarte houten tuindeur is een zwarte tuindeur van composiet. Aan deze deur heeft u geen onderhoud en hij heeft een robuuste uitstraling.

Wilt u meer tuindeuren bekijken? Bekijk dan onze schuttingdeuren pagina. Abonneer ook op ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van al onze video’s!

Mis nooit meer acties, handige klustips, video's en hout en tuin trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op Gadero TV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram