Logo Gadero
service

Dakbalken

U gaat een overkapping of schuur op maat bouwen? Bij houthandel Gadero vindt u allerlei houten dakbalken. Kies uit Lariks Douglas gordingen, Keteldruk grenen en blank vuren draagbalken tot hardhouten balken. Bestel naast uw balkhout ook staanders voor uw tuinschuur, terrasoverkapping of ander houtbouw project.

Wij adviseren een maximale overspanning van 3 meter tussen 2 staanders. Bij gebruik van echte dakpannen heeft uw dak veel gewicht, kies dan voor zwaardere balken ter overspanning. Raadpleeg desgewenst een bouwkundig expert om de draagkracht exact uit te rekenen en lees onze blog over balk overspanningen. Let altijd ook op de sneeuwbelasting, dan wordt er het meest gevraagd van de draagkracht. 

Wilt u liever niets zelf berekenen? Dan kunt u ook onze kant en klare schuren, prefab tuinhuizen en overkapping bouwpakketten bekijken onder de hoofdpagina tuinverblijf

Mis ook onze montagetips niet met handige stappenplannen en bouwtekeningen voor allerlei maatwerk houtbouw projecten. Bestel naast Lariks Douglas hout voor overkappingen bouwen ook uw tuinhout bij Gadero.

Wij bezorgen in heel Nederland en Vlaanderen bouwhout bij u thuis onder Thuiswinkel leveringsgaranties. Bekijk tevens de pagina balken en regels voor standaard balkhout. De populairste dakbalken zijn de 70x200 mm eiken, 50x150 mm lariks douglas, 38x140 mm vuren SLS en 70x170 mm geïmpregneerd grenen. Om het dak te bevestigen, verkopen wij dakschroeven in veel verschillende maten. Wij hebben dakschroeven voor golfplaten, dakpanplaten en polycarbonaatplaten.

Dakbalken inspiratie