Logo Gadero
service
Gadero TV

#261 Verschil tussen keramische tegels en betontegels

Gadero logo
Geschreven doorMaaike
Geplaatst15-06-2022

In deze Gadero TV aflevering vertelt Gerben u meer over het verschil tussen keramische tegels en betontegels. Deze tegels zijn beide geschikt voor in de tuin. Wilt u meer weten over het verschil tussen deze tegels? Lees dan snel verder!

Keramische tegels

Keramische tegels zijn gemaakt van klei. De stenen worden op een hoge temperatuur gebakken. Dit is niet schadelijk voor het milieu. De tegels van keramiek zijn vol van kleur en verkleuren niet. Daarnaast zijn ze krasvast en makkelijk schoon te houden, doordat ze weinig vocht opnemen.

De keramische tegels zijn er in veel verschillende soorten en maten. De dikte van de tegel is erg belangrijk, omdat dit bepaald hoe geschikt de tegel is voor buitengebruik. De tegels zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.

Keramische tegel kera twice moonstone

Betontegels

Betontegels worden gemaakt van zand, cement, grind en toeslagmaterialen. Deze materialen bepalen de kleur. De tegels nemen meer vocht op en worden sneller groen. Ze zijn daarentegen wel erg sterk, slijtvast en goed bestand tegen vorst.

De tegels zijn naast de tegels met deklaag, de onbehandelde en geïmpregneerde soort ook met een coatinglaag verkrijgbaar. Door de coatinglaag zijn de tegels makkelijk schoon te maken en verkleuren ze veel minder snel. Het water trekt namelijk niet in de tegels.

Betontegel terras optimum ardesia

Wat is beter? Keramische tegels of betontegels?

Keramische tegels zijn makkelijker in gebruik dan betontegels. Dit komt omdat er op keramiek minder vuil blijft liggen. Er is veel minder onderhoud nodig. Daarnaast zijn keramische tegels makkelijker te leggen, omdat ze een stuk minder zwaar zijn dan het beton. Hieronder staan een aantal verschillen op een rijtje:

Keramisch:

  • Verkleurt niet

  • Niet gevoelig voor vuil

  • Krasvast

  • Weinig grip 

Beton:

  • Verkleurt

  • Gevoelig voor vuil

  • Krasvast (minder dan bij keramisch)

  • Veel grip

De prijs van keramische tegels en betontegels

Keramische tegels zijn duurder dan de betonnen variant. De kwaliteit van keramische tegels ligt net wat hoger en dit komt door de mate van verkleuring, vochtopname en vuil. De keuze voor een tegel blijft persoonlijk en hangt af van de grootte van uw tuin.

Op zoek naar de perfecte tegels voor in de tuin? Bekijk ons gehele assortiment terrastegels en maak de keuze tussen beton, keramiek of natuursteen. Abonneer ook op ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van onze video’s!