Logo Gadero
inspiratieservice

Geïmpregneerde betontegels

Een geïmpregneerde betontegel is een tuintegel waarvan de bovenste laag ongeveer tien millimeter doordrongen is met een beschermend middel. Het is een techniek om betontegels bestand te maken tegen vuil en vocht. Ook zorgt deze techniek er voor dat de tuintegel makkelijker schoon te maken is. De kenmerken van deze geïmpregneerde betontegels zijn dus aanzienlijk beter dan die van de goedkope onbehandelde betontegels. Ze zijn nou eenmaal verduurzaamd door deze beschermlaag. 

Impregneermiddel, het goed dat in de tegel trekt, is op betontegels niet of nauwelijks zichtbaar. De levensduur van het gebruikte impregneermiddel is volledig afhankelijk van het gebruik en onderhoud van de bestrating. Vermijd bij dit soort tuintegel altijd zuurhoudende reinigingsmiddelen, strooizout en het gebruik van een hogedrukreiniger. Dit is met geïmpregneerde betontegels absoluut af te raden!

Kies uit dit ruime assortiment aan geïmpregneerde betontegels van verschillende A-merken als Excluton, MBI, PAVED en Gardenlux. Of u nou een 30x3060x6050x50, rechthoekige betontegel of grootformaat betontegel zoekt, hieronder vind u ze in allerlei kleuren en varianten. 

Heeft u met spoed terrastegels van beton nodig? Bestel dan tegels uit ons 48 uurs assortiment en ontvang ze al binnen één werkdag.

Het verschil tussen verschillende betontegels

Lees onze uitgebreide blog over de verschillen tussen goedkope onbehandelde betontegels, betontegels met een deklaag, geïmpregneerde betontegels en betontegels met een coating en maak de keuze die bij u past.

Snel geleverd in heel Nederland, België en Duitsland

Bestel geïmpregneerde betontegels in combinatie met toebehoren als zand, opsluitbanden en watergoten en krijg alles in 1 keer binnen gemiddeld 1-7 werkdagen aan huis bezorgd. 

Geen keuze kunnen maken? Bekijk ook eens onze betontegels met coating of keramische terrastegels.

Geïmpregneerde betontegel inspiratie