Logo Gadero
service
Gadero TV

#251 Vlonder van Bankirai met Deckwise clips

Gadero logo
Geschreven doorDemi
Geplaatst23-03-2022

In aflevering #251 van Gadero TV laat Henk Jan één van zijn favoriete producten zien, namelijk Bankirai met Deckwise clips. In deze video vertelt hij hoe u deze plank monteert en wat de voordelen hiervan zijn. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Bankirai hardhout terras

Voor het maken van de vlonder in deze aflevering gebruikt Henk Jan onze vlonderplank Bankirai hardhout 2.1 x 14,5 cm glad geschaafd voor Deckwise clips. Dit houtsoort werkt weinig waardoor ze geschikt zijn voor onzichtbare montage met behulp van een clipsysteem.

Vlonder van Bankirai met clips

Voordelen clipsysteem bij terras

Het gebruiken van een clipsysteem, zoals Deckwise clips, heeft meerdere voordelen. Zo kunt u de keuze maken welke kant van de plank u wilt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld de kant van de plank bepalen op basis van de de vlamstructuur. De voornaamste reden om een met clips te werken, is dat u geen schroefgaten in uw planken krijgt. Hierdoor kunt u uw planken altijd nog hergebruiken.

Vlonder Bankirai clips

De fundering van de vlonder

In aflevering #1 #36 en #211 hebben Ronny en Henk Jan uitgelegd waar u rekening mee kunt houden bij het plaatsen van de fundering van de vlonder. 

Bankirai met Deckwise clips monteren

Wanneer u gebruik maakt van Deckwise clips zijn er een paar punten waar u rekening mee moet houden. In aflevering #89 van Gadero TV gaat Henk Jan dieper in op de montage van Deckwise clips.

Alternatieven voor een Bankirai vlonder

In deze aflevering heeft Henk Jan gebruik gemaakt van vlonderplank Bankirai hardhout 2.1 x 14,5 cm voor Deckwise clips. Andere alternatieven zijn bijvoorbeeld Thermisch gemodificeerd Essen of Ipé. Deze zijn ook geschikt voor Deckwise clips. Bent u op zoek naar een budgetvriendelijke optie? Denk dan eens aan vlonderplank Cumaru. Wanneer u wilt werken met terrasplanken die geen inkeping hebben en wenst dat deze onzichtbaar bevestigd worden, kunt u gebruik maken van vlonderplank houders. 

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.