#211 Vlonder van Thermisch Gemodificeerd Essen

In aflevering #211 van Gadero TV laat Ronny zien hoe u eenvoudig zelf een vlonder van thermisch essenhout plaatst met clips. 

Thermisch gemodificeerd essen

Onbehandeld essenhout is licht van kleur en niet duurzaam, waardoor het ongeschikt is voor buiten gebruik. Wanneer het hout thermisch is gemodificeerd, krijgt het hout andere eigenschappen. De kleur wordt hierna donkerbruin en het hout is beter bestand tegen water. Het essenhout is een stabiele houtsoort welke bekend staat om zijn mooie vlamstructuur. Behandeld essenhout is in tegenstelling tot onbehandeld essenhout erg duurzaam. Met behandeling valt dit hout namelijk in duurzaamheidsklasse I en is te vergelijken met hardhout. 

Thermisch Essen

Luxe terrasplank thermisch essen

Thermisch gemodificeerd essen is zeer geschikt voor buitengebruik. Dit geldt vooral voor gevelbekleding en terrassen. Doordat de planken thermisch zijn gemodificeerd kent het hout weinig werking en is het licht van gewicht. De essenhouten planken met een afmeting van 2.0 x 13 x 300 cm zijn ideaal voor een dakterras of een balkon. Doordat de vlonderplanken glad geschaafd zijn, geeft dit een moderne uitstraling op uw terras. Ook zijn planken zonder groeven minder glad, deze zijn namelijk eenvoudiger droog en schoon te houden. 

Close-up Thermisch Essen

Montage Vlonder thermisch essen

In Gadero TV is te zien dat de vlonderplanken een sponning hebben aan de zijkant. Mede door de sponning aan de zijkant, de stabiliteit en vormvastheid van de planken, zijn deze eenvoudig te monteren met clips. Zo zijn er geen schroeven in het zicht en dat geeft een luxe uitstraling van uw terras. 

Het is ook mogelijk deze vlonderplanken tegen de wand te monteren. Wanneer u dit doet dient u van te voren de clips te hebben bevestigd aan de kopse kant van de planken, voordat u de balken gaat uit levelen. Zo kunt u gelijk beginnen met werken en vervolgens verder werken met de tussenclips. 

Vlonder Essen

Gebruik onze handige vlonder rekentool voor het berekenen van de benodigde materialen met deze vlonderplanken. Vul de afmetingen van uw terras in en kies de gewenste onderbalken en accessoires.

Bekijk ook onze vlonder klustip pagina. Hier staan veel handige tips en weetjes over het plaatsen van vlonders, u kunt hier extra inspiratie op doen. Met deze tips kan elke doe-het-zelver gemakkelijk een terras plaatsen.

Fundering

Om te zorgen voor een goede fundering is het belangrijk dat de onderliggers hart op hart 40 cm worden uitgelegd. Daarna kan de fundering worden uitgevlakt met rubberen tegeldragers of met hoogteverstellers. Zo zorgt u ervoor dat uw terras mooi waterpas is.

Materialen en benodigdheden

In de video ziet u verschillende producten. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken om een vlonder van thermisch gemodificeerd essen te leggen:

Benodigdheden om een vlonder van thermisch gemodificeerd essenhout te plaatsen:

  • Accuboormachine
  • Decoupeerzaag
  • Afkortzaag
  • Ijzeren hamer
  • Rubberen hamer

Thermisch Essen Vlonder

Liever een andere thermisch gemodificeerde houtsoort? Bekijk ons assortiment thermisch gemodificeerde vlonderplanken.

Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

 

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram