Logo Gadero
service
Gadero TV

#152 Massief composiet vlonder plaatsen

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst11-12-2019

In aflevering 152 van Gadero TV laat Ronny zien hoe u een massief composiet vlonder monteert met RVS clips. Massief composiet vlonderplanken zijn sterk en beschikken over een lange levensduur.  Met deze massieve terrasplanken hoeft u geen rekening te houden met afschot leggen. U kiest voor massief composiet vlonderplanken als u niet van noesten en verschillende planken houdt. Composiet planken zijn allemaal gelijk qua kleur en structuur en daardoor krijgt u een strak geheel zodra uw vlonder klaar is. Ook is composiet onderhoudsarm en dat is voor velen een reden om hiervoor te kiezen.

#152 Massief composiet vlonder plaatsen
play video

De composiet vlonderplanken van Tuindeco zijn beschikbaar in de volgende drie kleuren:

Deze composiet vlonderplanken zijn massief (2 cm dikte) en 14 cm breed. Ze zijn verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk: natuurbruin, antraciet en oud-grijs. Houd minstens 5 mm tussenruimte aan bij het leggen van deze planken. Dit gaat eenvoudig met de bijbehorende clips. De clips kunt u eenvoudig monteren met de bijgeleverde schroeven. De planken hebben een gladde zijde en een zijde met groeven. U kunt zelf kiezen welke kant u gebruikt.

Kleuren massief composiet vlonderplankenStartclips

Massief composiet vlonder monteren met RVS clips

Wanneer u kiest voor holkamer composiet, waar water in kan blijven staan, dan dient u wel rekening te houden met 2 % afschot in de complete vlonder. In bovenstaande video werken wij met massief composiet, dus dat is hier niet van toepassing. Wanneer er een waterpas fundering is gelegd met 4.5 x 7 balken kunt u beginnen met het plaatsen van de vlonderplanken. Wanneer u start met het boren van de startclips, raden wij aan om eerst voor te boren. 

Wanneer alle startclips gemonteerd zijn op de onderbalk, kunt u de eerste terrasplank erin schuiven. Let op: wij adviseren dit met twee personen tegelijk te doen. Hierna gaat u verder met het bevestigen van de tussenclips. Deze clips hebben aan beide kanten een handige inkeping, die ervoor zorgen dat de planken naadloos op in elkaar schuiven. Door middel van het schroefgat aan één zijde kunt u eenvoudig de plank vastzetten. 

Schroefgat composiet

Onderconstructie massief composiet vlonder

U kunt de onderconstructie uitvlakken door middel van rubberen tegeldragers. Zo kunt u eenvoudig het geheel waterpas maken. De hardhouten balken kunnen op een hart-op-hart afstand van 30 centimeter gelegd worden. Op deze manier wordt er een stabiele onderconstructie gerealiseerd.

Rubberen tegeldragers

Voordelen massief composiet vlonder

  • Zeer kleurvast ten opzichte van hout;

  • Nagenoeg onderhoudsvrij;

  • Door clipsysteem geen schroeven in het zicht;

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Nadelen massief composiet vlonder

  • Er is veel Chinese b-keuze op de markt, zorg dus dat u echt a-kwaliteit composiet koopt;

  • Massieve composiet planken zijn zwaarder en iets duurder dan holkamer composiet.

Kiest u liever voor holkamer composiet? Klik dan hier. Kunt u niet kiezen uit holkamer of massief composiet? Lees dan de keuzehulp blog.

Gadero TV 152 Composiet Vlonder

Benodigde materialen van Gadero voor het plaatsen van een vlonder van massief composiet: