Logo Gadero
service
Gadero TV

Welke folie achter gevelbekleding?

Joanie
Geschreven doorJoanie

Ontdek welke folie je nodig bent voor jouw gevelbekleding.

Welke folie achter gevelbekleding?

Om je gevelbekleding op de juist manier te plaatsen, maak je gebruik van folie. Folie wordt gebruikt bij het plaatsen van gevelbekleding vanwege de waterbestendigheid, luchtdichtheid en bescherming tegen tocht die het biedt.

Open gevelbekleding

Dit houdt in dat er ruimte zit tussen de profielen wanneer je ze monteert, en voor deze soort gevelbekleding biedt Gadero dit zwarte uv-werende folie van Wovar. Het zorgt voor een mooie donkere achtergrond achter je open gevelbekleding en daarnaast is het waterkerend, damp-open en heeft het een temperatuursbestendigheid tussen de -40 graden en +100 graden celcius. Je kunt dit folie uitrollen en vastnieten aan je gevel of wand, waarna het wel noodzakelijk is om de nietgaatjes te bedekken met zwart folie tape. Werk van onder naar boven en laat de verschillende lagen elkaar minimaal 10 cm overlappen voor een waterdicht geheel achter je open gevelbekleding.

Gesloten gevelbekleding

Bij gesloten gevelbekleding is het niet noodzakelijk dat het achterliggende folie zwart is aangezien dit toch niet zichtbaar is. Voor de gesloten gevelbekleding die we hier gaan monteren kiezen we voor dit waterkerende en dampopen bouwfolie van Wovar. Dit folie heeft een zelfklevende band wat ervoor zorgt dat het makkelijk aan te brengen is. Dit product heeft een temperatuurbestendigheid van -20°C tot +80°C. Gebruik dit folie niet bij open gevelbekleding, daarvoor is het niet geschikt. Maar bij gesloten gevelbekleding zorgt dit folie ervoor dat er geen water doorheen kan, maar de condens die ontstaat door temperatuurverschillen er wél uit kan en dat is precies wat je wilt hebben achter je gesloten gevelbekleding.