Logo Gadero
service
Blog

Wat zijn geschikte vlonderplanken voor een zwembad?

Noëlle
Geschreven doorNoëlle
Geplaatst05-02-2021

Nooit meer last hebben van zand of gras tussen de tenen na het nemen van een heerlijke duik!? Creëer dan een moderne en warme uitstraling rond het zwembad door vlonderplanken te gebruiken.

ipe vlonder rond zwembad

Bent u opzoek naar de perfecte buffer tussen de tuin en het zwembad? Dan zijn terrasplanken de ideale oplossing. Lees gauw verder voor de mogelijkheden en de behandel tips. 

De meest geschikte houten vlonders voor uw zwembad

Kiest u ervoor om een houten vlonder om uw zwembad heen te plaatsen, dan is een goede fundering een echte must! Het is dus aan te raden om hier ook niet op te besparen. Als een deel van het hout nat is en een deel niet, dan kan het hout gaan trekken. 

ipe vlonder zwembad vergrijsd

De volgende 3 hardhout vlonders hebben wij voor u op rij gezet;

Ipé

Onze meest aanbevolen vlonderplank is Ipé. Het hout staat bekend als de meest duurzame hardhoutsoort ter wereld. De planken kennen vrijwel geen werking en zijn dus erg stabiel. De vlonderplanken blijven vrij stroef doordat het hout weinig vocht en vuil opneemt. De levensduur van het houtsoort is 30-40 jaar. Dat is dus best lang. In Gadero TV #225 laat Ronny u zien hoe u een vlonder om uw zwembad bouwt met Ipé Hardhout.

Bankirai

Bankirai vlonders hebben een mooie uitstraling en een moderne donkergele tot lichtbruine kleur. Elke plank is uniek door zijn natuurlijke vormen. De levensduur van de planken is met gemak 20 jaar indien het hout goed onderhouden is. De vlonderplanken kunnen ook tegen een stootje. 

Padouk

De padouk vlonderplanken kennen een mooie zilvergrijze vergrijzing en zijn erg duurzaam. Het luxe hardhout hoeft niet geolied te worden. De planken hebben weinig last van splintervorming en hebben vrij weinig werking. Hierdoor kunt u gerust met blote voeten over de planken lopen. 

De meest geschikte composiet vlonders 

Massief composiet vlonders zijn een echte aanrader voor om uw zwembad. Bij composiet planken met holkamer profiel kan er water in de holle kamers blijven staan. Massief composiet heeft hier geen hinder van. 

Fun Deck vlonderplanken grijsbruin 23x138mm zwembad terras

Wij raden de volgende 3 massief composiet terrasplanken aan;

Resysta

Resysta planken zijn een soort van composiet. De planken zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals rijstvlies, zout en mineralen. De terrasplanken zijn zeer sterk, duurzaam en bekend vanwege hun hoge antislip waarde (C klasse). Het mooie van deze vlonders is dat ze niet reageren op chloor. Handig voor als u geen tijd heeft om de vlonders schoon te spoelen.

Fun-Deck

Fun-Deck terrasplanken hebben een speciale beschermlaag tegen vlekken en verkleuringen. Deze laag zorgt er ook nog eens voor dat het composiet weinig vuil en vocht opneemt. Zo veegt u eenvoudig gemorst eten en drinken weg. De planken kennen weinig werking en zijn stevig. Fun-Deck planken zijn in verschillende kleuren beschikbaar zodat er voor iedere tuin een geschikte vlonder is.  

Megawood

Megawood vlonders zijn van hoger segment en volledig composiet. De planken zijn gemaakt van houtvezel en polymeer. De terrasplanken nemen weinig tot geen vuil en vocht op waardoor de dekdelen relatief stroef blijven. Ideaal voor als u een aanloop wilt nemen naar het zwembad.

Vlonderplanken zwembad

Behandeltips voor vlonderplank zwembad 

Na een dag vol waterpret raden wij aan om de houten planken te spoelen met de tuinslang. Dit zorgt ervoor dat chloor of zout er van af gespoeld wordt en hiermee voorkomt u witte vlekken. 

Wij adviseren om vooral in de herfstmaanden uw vlonders wekelijks schoon te vegen met een stevige bezem en water. Goed schoonhouden van de vlonders helpt tegen gladheid. Wij raden u aan om nooit met een hogedrukreiniger over uw houten vlonders te gaan. De nerfstructuur van de planken wordt hierdoor open gespoten waardoor algen en vuil nog dieper vat krijgen op het hout. Heeft u gekozen voor hardhout planken dan helpt een hardhoutolie als beschermende laag dat vuilafstotend werkt. Doe dit na circa 3 weken en pas het toe bij droge planken. Vervolgens is het aan te raden om de planken jaarlijks te oliën. 

Bent u van plan om een vlonder rond uw zwembad aan te leggen? Bekijk dan ons ruime aanbod aan hardhouten terrasplanken of vlonderplanken van massief composiet.

Houten zwembad kopen? Bekijk ook ons assortiment houten zwembaden met opbouw zwembaden, rechthoekige zwembaden en houten zwembad met terras.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!