Logo Gadero
service
Blog

Waarom kiezen voor een binnensauna?

Gadero logo
Geschreven doorMaaike

Zoek je een eigen sauna voor binnen? Zoek niet verder! Of je nou op zoek bent naar een ruime sauna voor in een grote binnenruimte of een kleine sauna voor in de badkamer of slaapkamer, bij ons vind je de perfecte sauna’s. In dit blog vertellen we je waarom je moet kiezen voor een binnensauna!

Maxin Karibu Sauna

Ontdek de voordelen van een sauna voor thuis

Het echte wellness gevoel ervaren terwijl je thuis bent? Het kan met een sauna voor binnen. Een sauna voor thuis biedt vele voordelen. De binnensauna geeft je de mogelijkheid om even te vluchten uit het dagelijks leven terwijl je je huis niet uit hoeft. Je hebt geen last van andere mensen wanneer je voor een eigen binnensauna kiest, waardoor je lekker thuis kunt genieten van een rustmoment met je eigen producten en douche dichtbij. Vooral in de winter is het heerlijk om even je sauna in te stappen, maar ook tijdens een koele zomeravond kan de sauna fijn zijn. Veel mensen vinden dat de sauna in de zomer een verfrissend gevoel geeft. Het zorgt er tevens voor dat je in de zomer beter tegen de warmte kan. 

De wellness is een heerlijke manier van ontspanning, maar het is vrij prijzig. Een binnensauna bij Gadero is betaalbaar en wanneer je er wekelijks gebruik van maakt, haal je het aankoopbedrag er makkelijk uit. Ook zorgt een dagje wellness ervoor dat je langer in de sauna zit dan goed voor je is. Met een sauna in huis heb je dit probleem niet. Je kunt de sauna prima in je dagelijkse routine kwijt en elke dag even je rustmomentje pakken. Het is het beste om ongeveer 15 tot 20 minuten in de sauna te zitten en daarna even buiten af te koelen. Frisse lucht na een sauna is belangrijk, zodat je lichaam goed kan herstellen van de warmte. Kies er daarom voor om de afstand tussen de sauna en de douche of de buitendeur niet te groot te maken. 

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er ook nog verschillende voordelen voor je gezondheid om voor een (binnen) sauna te kiezen. Het regelmatig gebruik van een sauna is niet alleen ontspanning voor je geest, maar heeft ook nog eens een positief effect op je gezondheid. De warmte van de sauna zorgt ervoor dat je lichaam afweercellen aanmaakt, waardoor je beter bestand bent tegen infecties zoals een verkoudheid. Naast dat het een positief effect heeft op je weerstand, zorgt de sauna er ook voor dat je immuunsysteem verbetert en stimuleert het de bloedsomloop en stofwisseling. De hoge temperatuur van een sauna laat je natuurlijk zweten. Hierdoor kunnen je poriën openen en bloedvaten verwijden. Op deze manier kan je huid goed schoon worden. Je raakt niet alleen vocht kwijt, maar ook talg en vuil. Buiten deze voordelen, zorgt de warmte van een sauna ook voor het verlichten van spierpijn en een daling van de bloeddruk.

Thuis kan je je eigen plekje samenstellen en de beste ruimte kiezen om je sauna in te plaatsen. Bij Gadero verkopen we meerdere soorten binnensauna’s in verschillende formaten waardoor er voor elke ruimte een optie is. De sauna’s zijn makkelijk te integreren en doordat ze binnen staan worden ze snel warm. Dit houdt de energiekosten laag. Hoe lang de voorverwarming van de sauna duurt, hangt af van de gewenste temperatuur. Als je de kachel hebt ingeschakeld, moet je ongeveer een half uur tot een uur wachten voordat je kan genieten van de heerlijke warmte in de sauna. 

Cosmin Karibu Sauna

Waar moet je op letten bij een sauna kopen?

Als  je van plan bent een thuissauna te kopen, moet je rekening houden met een aantal factoren die je moet overwegen voordat je een binnensauna aanschaft en thuis installeert:

  • Het is belangrijk om genoeg ruimte te creëren, zodat je je niet beklemd voelt tijdens het gebruik. Kies daarom voor een locatie waar een sauna kan komen, waar je je tijd zittend of liggend kan doorkomen. Wanneer je voor een sauna kiest waar je kan liggen, neemt dit meer ruimte in beslag dan een sauna waarin je alleen kan zitten. Houd bij een sauna waarin je kan liggen rekening met een binnenmaat van 200 centimeter. Ook moet je natuurlijk rekening houden met het aantal personen die de sauna gaan gebruiken.

  • Er zijn meerdere ruimtes in huis geschikt als locatie voor de sauna, maar het is belangrijk dat de vloer waterdicht is, zoals bijvoorbeeld bij tegels. Verder is het erg belangrijk om te kiezen voor een locatie in huis waar elektriciteit- en wateraansluitingen zijn en waar er ramen zijn om de ruimte te kunnen ventileren.  

Wat kost een binnensauna?

Met onze Finse sauna's kan je heerlijk genieten. De prijs van een binnensauna is afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet je rekening houden met het model waar je voorkeur naar uitgaat, de verschillende houtsoorten waar een sauna van wordt gemaakt, de afmetingen en of je de sauna zelf installeert of onze montageservice inschakelt. Wanneer je er voor kiest om de binnensauna zelf te installeren moet je rekening houden met een bedrag tussen de 1800 en 4000 euro. Alle sauna’s worden geleverd met een handige en eenvoudige montagehandleiding.

Wat voor soort sauna kopen?

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten sauna's te koop. Wanneer je een houtgestookte sauna kachel kiest, weet je dat je een traditionele sauna in huis haalt. Maar wist je al dat je tegenwoordig ook kunt kiezen voor een elektrische kachel die je vanuit de sauna kunt bedienen? Ook kan je kiezen voor een combi sauna. Deze sauna bestaat uit een combinatie van een Finse sauna en een infrarood sauna. Deze sauna bevat een saunakachel en infraroodlampen. Wat voor soort kachel je ook kiest, ze zorgen er allemaal voor dat de sauna verwarmd wordt tot wel 110 graden.

Bij Gadero bestaat ons assortiment uit houtkachels en elektrische kachels. De sauna's worden geleverd met saunastenen. Deze stenen worden op de saunakachel gelegd en zorgen ervoor dat er veel warmte wordt op genomen. Door vervolgens water op de stenen te gooien, wordt de luchtvochtigheid in de saunacabine verhoogd.

Caspin Karibu Sauna

Sauna accessoires en het onderhoud

Iedere sauna is in de basis hetzelfde: het is gemaakt om jou te laten ontspannen. Om de ontspanning makkelijker te maken kan je de sauna helemaal naar je eigen wensen inrichten. Zo verkopen we bij Gadero verschillende hoofd- en rugsteunen, een saunabank, een vloervlonder als entree, een bluetooth speaker en klimaatmeters. Daarnaast kan je de sauna nog meer naar wens maken met saunaramen of diverse soorten deuren met of zonder glas. Ook licht mag niet ontbreken in je sauna. Je kan kiezen voor moderne lampen die veel licht afgeven of een subtielere zoutkristallamp. Wil je helemaal uitpakken? Kies dan voor een sterrenhemel met verschillende kleuren van LED verlichting.

Voor de levensduur van een sauna is het onderhoud erg belangrijk. Het schoonmaken en het hygiënisch houden van de ruimte is essentieel voor de conditie van het hout. De vochtafzettingen van het stoom en de temperatuurschommelingen van koud naar warm en andersom zorgen ervoor dat de sauna redelijk veel te verduren krijgt. Het is daarom belangrijk om het water wat voor de kachel wordt gebruikt na elke sauna beurt te verschonen om schimmelophoping te voorkomen. Ook is het verstandig om de sauna na gebruik eventjes open te laten staan zodat de temperatuur kan dalen en de ruimte kan ventileren. De unieke saunageur zal zo behouden blijven.

Het hout moet van de binnenkant niet behandeld worden met een verf of beits, omdat het hout dan niet kan ademen en optimaal kan werken. Wel kan je het hout behandelen met een vochtige doek. Probeer schoonmaakmiddelen zo veel mogelijk te vermijden, dit is namelijk niet goed voor het hout. De vloer kan je wel schoonmaken met een desinfecterend middel of een vochtige dweil om de frisse geur te behouden. Maak verder gebruik van een handdoek om op te zitten of liggen zodat er geen vocht of vuil in het hout trekt. Dit voorkomt vlekken.

Sauna Karibu

Vergeet niet om met enige regelmaat de saunastenen te vervangen. Voor optimaal gebruik moeten de stenen minimaal elke twee jaar worden vervangen. De ventilatie van de stenen loopt dan niet meer goed, waardoor ontluchting niet meer mogelijk is. De deursluitingen moeten af en toe worden geolied en aangedraaid zodat ze nog gemakkelijk open en dicht kunnen gaan.

Wat staat de aanschaf van een traditionele Finse sauna voor binnen nog in de weg? Geef jezelf de luxe die je verdient. Op de pagina binnensauna's vind je een compleet overzicht van al onze binnensauna's. Wil je een binnensauna aanschaffen maar heb je geen idee wat de juiste sauna voor jou is? Wij helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze showroom, zij staan je graag te woord!

Toch liever op een andere manier ontspannen? Kies dan voor een hottub van Gadero! Bekijk ook ons assortiment met buitensauna’s. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan saunahuisjes en -barrels aan. 

Gerelateerde blogs van Gadero