Gevelbekleding Thermisch Gemodificeerd Ayous 2.5 x 14.5 cm Triple blokprofiel

EUTR

Productnummer: BO5098   |   Zeer bijzonder blokprofiel   |   3 blokken per profiel   |   Mes en groef 1 productbeoordeling

Delen via WhatsApp

Vanaf € 21,75 per stuk incl. btw

 • Gevelbekleding thermisch gemodificeerd ayous 2.5 x 14.5 cm
Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  € 0,00 Totaal incl. BTW
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Voor- en nadelen van Gevelbekleding Thermisch Gemodificeerd Ayous 2.5 x 14.5 cm Triple blokprofiel

  • 100% ecologisch, vormvast en milieuvriendelijk
  • Duurzaam dankzij thermowood behandeling
  • Lichtgewicht voor gevels en nagenoeg noestvrij
  • Bijzonder gevelhout, schitterend effect
  • Voorboren (daardoor meer montage-uren)
  • Broos materiaal, voorzichtig vervoeren

  Gevelbekleding Thermisch Gemodificeerd Ayous 2.5 x 14.5 cm Triple blokprofiel

  Zoekt u een bijzonder thermowood product voor gevelbekleding of voor een dichte tuinwand? Deze blokprofiel planken van Afrikaans Ayous hout zijn thermisch gemodificeerd om de levensduur te verlengen naar klasse 1-2. Deze bijzondere 25 x 145 mm planken, ook wel triple rhombus genoemd, zijn enkelzijdig te monteren op de gevel van woningen of te gebruiken voor een wand van een luxe veranda of schutting. De werkende breedte van deze gevelbekleding is 130 mm. De planken hebben een open en tand zijde, zodat u ze eenvoudig in elkaar schuift. Wij adviseren dan wel enkele millimeter tussenruimte. Heeft u naden? Laat deze dan verspringen zoals bij een parketvloer. 

  Thermisch gemodifieerd Ayous hout

  Ayous hout wordt bij een thermo behandeling met stoom verwarmd tot ruim 200 graden. Het hout is na deze stoombehandeling te vergelijken met hardhout van duurzaamheidsklasse I, met een levensduur van 20 tot 25 jaar. De Ayous thermohout gevelbekleding heeft een aantrekkelijke, warme kleur welke na een tijdje op fraaie wijze vergrijst. De gevelbekleding is 100% ecologisch, vormvast en milieuvriendelijk. Ook hebben deze blokprofielen een goede weerstand tegen houtrot.

  Trendy triple blokprofiel

  Monteer deze schitterende en uiterst unieke gevelbekleding met schroefnagels. Deze 3-delige mes en groef blokprofiel gevelplanken zijn 145 mm breed en 25 mm dik. De mes zijde moet altijd naar onderen wijzen, zodat er geen water in kan blijven staan. Het is daarom ons advies om deze trendy blokprofielen horizontaal te monteren. Bij horizontale montage de onderste plank altijd minimaal 10 mm vrijhouden aan de onderzijde en voorzien van afdruiprand onder een hoek van 60 graden. Als gevelbekleding desgewenst ook verticaal te monteren (natural cladding). Zorg dan voor verticale ventilatie in uw rachels.

  Duurzame gevelbekleding

  Bij deze thermohout gevelbekleding adviseren wij RVS schroeven te gebruiken. Deze warmtebehandeling verhoogt de duurzaamheid en weerstand tegen vocht van het Ayous hout. Hierdoor is de gevelbekleding erg geschikt voor gevels, schuttingen en wanden van overkappingen. Bij montage op een muur of gebouw verticale rachels om de 30 cm hart tot hart toevoegen. Ayous is een prima alternatief voor het schaarse Fraké (Limba). 

  Montage

  Plaats in de 2 sponningen bij voorkeur met een tacker (met een hamer kom je niet in de sponning) onze WOVAR RVS bolkopagel van 45 mm lengte. Het Ayous hout altijd even voorboren, uw rachels (achterlatten) niet voorboren. Laat de bolkop altijd op het hout zweven, sla deze niet in het hout. Thermo Ayous is door het stoomproces duurzaam, maar wel broos, dus voorzichtig vervoeren. Het Ayous hout is eenvoudig te zagen.


  Vragen & antwoorden over dit product

  Vraag is verzonden

  Stel uw vraag
  * verplicht
  productbeoordelingen
  Schitterend materiaal voor gevels.
  Stabiel, duurzaam

  Beoordeling is verzonden

  Schrijf beoordeling
  * verplicht
  Dit product bestellen?
  Bijzonder ayous natural cladding gevelbekledingGevelbekleding thermisch gemodificeerd Ayous 2.5x14.5 cm Triple Blokprofiel EUTR   |   Zeer bijzonder blokprofiel   |   3 blokken per profiel   |   Mes en groef Ruim op voorraad
  Vanaf € 21,75 per stuk incl. btw

  Laatst bekeken door u