Logo Gadero
inspiratieservice

EPDM Rubberfolie Dakbedekking Dikte 1.0 mm / Breedte 7.0 m - Per Strekkende Meter

Productnummer
CM92078
Bestel op maat EPDM Rubberfolie Dakbedekking uit 1 stuk zonder naden
epdm_rubberfolie_per_strekkende_meter_2
Per stuk

86,45

incl. BTW

Op voorraad
1 tot 7 dagen
Details
Lengte
100 cm
Breedte
700 cm
Materiaalsoort
EPDM
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

 • EPDM Dakbedekking per meter te bestellen!

 • Vaste breedte van 7,0 meter

 • Extreem duurzaam, flexibel en blijvend elastisch

 • Perfecte dakafdichting bij platte en licht hellende daken

 • Exclusief EPDM lijm & kit

Specificaties

Materiaalsoort
EPDM
Materiaal
Rubber
Lengte
100 cm
Breedte
700 cm
Dikte
0,1 cm

EPDM Rubberfolie Dakbedekking Dikte 1.0 mm / Breedte 7.0 m - Per Strekkende Meter

EPDM per meter kopen? Bestel bij Gadero nu op maat EPDM rubberfolie per strekkende meter als dakbedekking voor uw blokhut of overkapping met plat of lichthellend dak. Deze duurzame EPDM folie heeft een vaste breedte van 7.0 meter en wordt veel geplaatst op daken met een maximale breedte of diepte van maximaal 660 cm. Dit EPDM met een dikte van 1mm is geschikt voor directe plaatsing op houten ondergronden en isolatieplaten.

EPDM rubberfolie kenmerkt zich door unieke producteigenschappen en is een van de meest bewezen en duurzame vormen van dakbedekking voor platte en licht hellende daken. EPDM heeft een gebruiksduur van ca. 50 jaar, is UV- en ozonbestendig en is (blijvend) flexibel waardoor de folie eenvoudig en veilig te verwerken en te plaatsen is, zonder open vuur.

EPDM op maat berekenen - Dakafmeting

Bij het uitrekenen van de benodigde hoeveelheid strekkende meter EPDM dakbedekking altijd rekening met minimaal 30 cm extra overlap aan alle kanten (lengte en breedte) van uw dak. Dit EPDM Rubberfolie heeft een vaste breedte van 700 cm en is dus geschikt voor het plaatsen op daken met een maximale breedte van 660 cm.

Let op! Bestel dus nimmer exact het benodige EPDM of basis van uw dakmaat en houdt altijd rekening met minimaal 30 cm extra overlap aan alle kanten.

Heeft u een een blokhut of overkapping met een dakmaat van ca. 650 x 500 cm, besteld dan 6 strekkende meter, zodat u voldoende overlap heeft. Heeft u een een blokhut of overkapping met een dakmaat van ca. 650 x 800 cm, besteld dan 9 strekkende meter, zodat u voldoende overlap heeft.

Waarom kiezen voor EPDM per strekkende meter?

Door EPDM op maat te bestellen per strekkende meter, besteld u eenvoudig folie voor uw dak wat uit 1 stuk bestaat zonder naden. Een groot op maat gemaakt EPDM rubberfolie voor grote oppervlakken zorgt ervoor dat uw dak van uw blokhut of overkapping in één keer kan worden afgedicht. Kortom, hiermee is ieder dak sneller en effectiever waterdicht.

EPDM dakbedekking aanbrengen

In Aflevering 128 van Gadero TV laten wij zien hoe u EPDM dakbedekking aanbrengt. Wij adviseren om EPDM met minimaal twee man aan te brengen. Hieronder leest u de balangrijkste aandachtspunten en tips voor het aanbrengen van EPDM rubberfolie op een plat dak:

 • Controleer uw dak geschikt is voor EPDM (dakbeschot, isolatieplaten, underlayment of OSB platen)

 • Controleer het volledige dak op oneffenheden en veeg goed aan

 • Rol of leg het EPDM netjes en strak uit over het gehele dak, houdt hierbij meteen rekening met overlap van 30 cm rondom

 • Knip het EPDM eventueel op maat bij met een schaar, houdt hierbij wederom rekening met een overlap van minimaal 30 cm rondom

 • Laat vervolgens het EPDM ca. een half uur rusten zodat alle plooien verdwijnen

 • Rol of vouw het EPDM netjes en rustig zonder scherpe vouw voor ca. de helft terug. Bij voorkeur rolt u het EPDM terug, zodat u de folie na het aanbrengen van de lijm ook weer terug kunt rollen.

 • Monteer eventueel nu eerst een gat op de juiste plaats voor het later kunnen plaatsen van een dakdoorvoer.

 • Breng het EPDM lijm aan op uw dak, bij voorkeur met roller of een blokkwast. Brengt het lijm royaal aan op het dak tot ca. 15 tot 20 cm (plankbreedte van dakbeschot) van de randen.

 • Rol of vouw netjes en strak terug op het verlijmde deel van het dak. Maak hierbij eventueel gebruik van een EPDM roller, voor een strak resultaat. Leg eventueel iets zwaars op de uiteinde van het geplaatse EPDM. Zo voorkomt u dat het EPDM aan de randen wat nog niet is verlijmd terug rolt of vouwt door wind.

 • Herhaal het terugvouwen, verlijmen en plaatsen voor de andere kant van het dak zodat het EPDM in zijn geheel strak is geplaatst op hele dak, met uitzondering van de randen.

 • Verlijm het EPDM aan de randen van het dak met speciaal EPDM spuitlijm voor de randen.

 • Veeg of rol met een EPDM roller de randen van het dak nogmaals goed aan voor een strak resultaat.

 • Plaats nu eventueel de dakdoorvoer. Knip hierbij netjes een gat bij het gat wat u eerder gezaagd in het dak. Verlijm de dakdoorvoer met zwarte bitumen kit op het aangebrachte EPDM. Breng hierbij de kit royaal aan voor een waterdicht resultaat.

 • Voor de juiste en waterdichte afwerking van het EPDM aan de randen adviseren wij altijd gebruikt te maken van daktrimmen. Plaats deze rondom het EPDM aan de randen van dak. In Aflevering #246 van GaderoTV leggen wij hoe u daktrimmen monteert.

EPDM dakbedekking per meter kopen

Koop uw EPDM folie nu per meter bij Gadero! Door de standaard breedte van 700 cm besteld u per 7.0 vierkante meter! Zo bestelt u eenvoudig op maat het benodige EPDM voor uw blokhut of overkapping. EPMD per strekkende meter wordt geleverd exclusief benodigheden zoals lijm, roller, kit en dakdoorvoer. Deze kunt u eenvoudig meebestellen bij het EPDM per meter. Kijk hiervoor bij de bijbehorende producten rechts op deze pagina.

Heeft u liever kant en klare EPDM pakketten op basis van vaste afmetingen, geleverd met alle benodigdheden zoals lijm? Bekijk dan onze complete EPDM pakketten. Op zoek naar een blokhut of overkapping inclusief EPDM? Bekijk kan onze blokhutten en overkappingen en bestel meteen op maat EPDM als extra optie mee.

Maatwerk

Dit EPDM met een dikte van 1mm en vaste breedte van 7 meter wordt op bestelling speciaal op maat voor u gesneden. Let op! EPDM per strekkende meter betreft een maatwerk product, waardoor uw wettelijke herroepingsrecht vervalt en u dit product niet kunt retourneren.

Bijbehorend bij dit product