Kunstgras

Wilt u kunstgras kopen van goede kwaliteit? Voor uw speel- of sport terrein? Dat kan ook rondom uw houten speeltoestellen of schommel zijn waar kinderen intensief een klein gedeelte gebruiken, normaal gras zou hier snel vergaan. Bekijk hier ons kunstgras assortiment en vraag gratis monsters aan! Of u nu op zoek bent naar kunstgras voor intensief gebruik of voor de sier, de webwinkel van Gadero levert het binnen enkele werkdagen kunstgras in heel Nederland en België.  Lees ook onze klustip voor het leggen van kunstgras.

Kunstgras is uiteraard nog steeds te onderscheiden van gewoon gras, maar dankzij nieuwe ontwikkelingen evenaart het de echtheid van gewoon gras behoorlijk. De keuze voor kunstgras brengt dan ook een groot aantal voordelen met zich mee. Ten eerste hoeft u NOOIT meer uw gazon te maaien en heeft u geen last meer van ongewenste mossen of onkruid. Dit betekent dat uw meer tijd heeft om te relaxen in uw tuin! Ten tweede blijft uw gras altijd prachtig groen in weer en wind en vriest het niet kapot. Naast groen kunstgras kunt u ook kiezen voor verschillende kleuren kunstgras (op aanvraag). Een derde voordeel van kunstgras is dat het kind-, dier- en vooral milieuvriendelijk is. in tegenstelling tot gewoon gras hoeft kunstgras namelijk niet bemest te worden en heeft het geen water nodig. Kortom; kies je voor kunstgras, kies je voor jaren onderhoudsvrij plezier.

Denk bij het aanschaffen van uw kunstrgras ook goed aan de afwatering en drainage in uw tuin! Bij Gadero hebben wij een enorm assortiment aan watergoten en andere oplossingen om regenwater op te vangen met sierbestrating. Zo creëert u een stijlvolle tuin die tevens zeer milieuvriendelijk is. 

Eigenschappen kunstgras

Kunstgras is zeer praktisch vanwege het feit dat het onderhoudsvrij en veilig is. In tegenstelling tot gewoon gras droogt kunstgras erg snel op en heeft u geen last van gladheid. Na een regenbui kunnen uw kinderen of huisdieren dus zeer snel weer het gazon op. Nog een mooie bijkomstigheid voor de vaders en moeders onder ons is dat de kids geen groene grasvlekken meer in hun kleding krijgen en dat hooikoorts problemen in de achtertuin verleden tijd zijn. Ook alle ongewenste beestjes kunnen zien dat kunstgras vele voordelen heeft ten opzichte van gewoon gras. Desondanks kiezen zij toch nog liever voor echt gras en verkassen ze naar de buren.

 

Kunstgras leggen

Bij het leggen van kunstgras is het erg belangrijk hoe de ondergrond eruit komt te zien. Via onderstaand filmpje kunt u zien hoe het leggen van kunstgras in zijn werk gaat. Lees ook onze klustip voor het leggen van kunstgras.

 

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

 • Kunstgras is bijna niet meer van echt gras te onderscheiden en u hoeft nooit meer te maaien;
 • Kunstgras blijft het hele jaar groen, zelfs in de schaduw. Het verkleurt dan ook niet;
 • Kunstgras is weerbestendig, slijtvast en kleurvast;
 • Kunstgras is milieuvriendelijk;
 • Kunstgras onder speeltoestellen laat geen verkleurde plekken achter;
 • Kunstgras geeft geen allergische reacties zoals hooikoorts;
 • U heeft geen last meer van mollen;
 • U kunt kunstgras op rol eenvoudig per m2 bestellen in onze webshop
 • Ontlasting van huisdieren tast het gras niet aan;
 • Nooit meer kanten knippen, bemesten, zaaien, onkruid wieden of sproeien;
 • Kunstgras geeft geen afval meer in uw GFT-bak;
 • Geen plasvorming en modderpoelen meer;
 • Kunstgras kunt u hergebruiken en bijvoorbeeld mee verhuizen;
 • Kunstgras is in de meeste gevallen eenvoudig zelf aan te leggen;
 • Kunstgras is onderhoudsvriendelijk en bespaart u veel tijd en werk.

Wilt u geen echt gras en geen kunstgras in uw tuin? U kunt uw tuin ook vullen met sedum matten of cassettes. Deze zijn beloopbaar (niet intensief belopen) en trekken veel bijen en vlinders naar uw tuin, meer informatie zie de sedumdak pagina. Zowel voor groene daken als grasalternatief!

Bestel naast kunstgras ook stapelblokken voor het maken van een verhoogde border rond uw kunstgras.

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode