Logo Gadero
inspiratieservice

Kunstgras

Wilt u kunstgras kopen van goede kwaliteit? Voor uw speel- of sport terrein? Dat kan ook rondom uw houten speeltoestellen of schommel zijn waar kinderen intensief een klein gedeelte gebruiken, normaal gras zou hier snel vergaan. Bekijk hier ons kunstgras assortiment en vraag gratis monsters aan! Lees ook onze klustip voor het leggen van kunstgras.

Kunstgras is uiteraard nog steeds te onderscheiden van gewoon gras, maar dankzij nieuwe ontwikkelingen evenaart het de echtheid van gewoon gras behoorlijk. De keuze voor kunstgras brengt dan ook een groot aantal voordelen met zich mee. Ten eerste hoeft u NOOIT meer uw gazon te maaien en heeft u geen last meer van ongewenste mossen of onkruid. Dit betekent dat uw meer tijd heeft om te relaxen in uw tuin! Ten tweede blijft uw gras altijd prachtig groen in weer en wind en vriest het niet kapot. Naast groen kunstgras kunt u ook kiezen voor verschillende kleuren kunstgras (op aanvraag). Een derde voordeel van kunstgras is dat het kind-, dier- en vooral milieuvriendelijk is. in tegenstelling tot gewoon gras hoeft kunstgras namelijk niet bemest te worden en heeft het geen water nodig. Kortom; kies je voor kunstgras, kies je voor jaren onderhoudsvrij plezier.

Denk bij het aanschaffen van uw kunstrgras ook goed aan de afwatering en drainage in uw tuin! Bij Gadero hebben wij een enorm assortiment aan watergoten en andere oplossingen om regenwater op te vangen met sierbestrating. Zo creëert u een stijlvolle tuin die tevens zeer milieuvriendelijk is.

Wat kost kunstgras?

Wat kost kunstgras voor in mijn tuin? Een veelgestelde vraag over kunstgras. De prijs voor kunstgras hangt af van diverse factoren waaronder kwaliteit, structuur, poolhoogte en dichtheid. De prijs voor kunstgras in de basis altijd per vierkante meter, op basis van vaste breedtematen van 2 en 4 meter. De prijzen per m2 van kunstgras varieren van ca. € 20,00 t/m € 35,00, afhankelijk van kwaliteit en poolhoogte. 

De prijs per vierkante meter is enkel de aanschaf voor het kunstgras zelf. Voor het plaatsen van kunstgras dient u ook rekening te houden met tal van andere zakan zoals de aanschaf van eventuele toebehoren zoals drukverdeeldoek, kwartszand, kunstgras pennen, opsluitbanden etc. 

Voordat u kunstgras kunt aanleggen dient u ook rekening te houden met kosten voor het egaliseren en klaarmaken van de ondergrond met gebruik van ophoogzand. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het afvoeren van grond, gras of andere oude materialen. Denk ook na over correcte afwatering en drainage in uw tuin, mocht dit nog niet aanwezig zijn. 

Kunstgras die te bestellen zijn via Gadero is relatief eenvoudig zelf te leggen. Wilt u ontzorgd worden en zeker zijn van een correcte verwerking van kunstgras in uw tuin? Houdt dan ook rekening met de kosten van het leggen van kunstgras.

Eigenschappen kunstgras

Kunstgras is zeer praktisch vanwege het feit dat het onderhoudsvrij en veilig is. In tegenstelling tot gewoon gras droogt kunstgras erg snel op en heeft u geen last van gladheid. Na een regenbui kunnen uw kinderen of huisdieren dus zeer snel weer het gazon op. Nog een mooie bijkomstigheid voor de vaders en moeders onder ons is dat de kids geen groene grasvlekken meer in hun kleding krijgen en dat hooikoorts problemen in de achtertuin verleden tijd zijn. Ook alle ongewenste beestjes kunnen zien dat kunstgras vele voordelen heeft ten opzichte van gewoon gras. Desondanks kiezen zij toch nog liever voor echt gras en verkassen ze naar de buren.

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

 • Kunstgras is bijna niet meer van echt gras te onderscheiden en u hoeft nooit meer te maaien;

 • Kunstgras blijft het hele jaar groen, zelfs in de schaduw. Het verkleurt dan ook niet;

 • Kunstgras is weerbestendig, slijtvast en kleurvast;

 • Kunstgras is milieuvriendelijk;

 • Kunstgras onder speeltoestellen laat geen verkleurde plekken achter;

 • Kunstgras geeft geen allergische reacties zoals hooikoorts;

 • U heeft geen last meer van mollen;

 • U kunt kunstgras op rol eenvoudig per m2 bestellen in onze webshop

 • Ontlasting van huisdieren tast het gras niet aan;

 • Nooit meer kanten knippen, bemesten, zaaien, onkruid wieden of sproeien;

 • Kunstgras geeft geen afval meer in uw GFT-bak;

 • Geen plasvorming en modderpoelen meer;

 • Kunstgras kunt u hergebruiken en bijvoorbeeld mee verhuizen;

 • Kunstgras is in de meeste gevallen eenvoudig zelf aan te leggen;

 • Kunstgras is onderhoudsvriendelijk en bespaart u veel tijd en werk.

Kunstgras leggen

Bij het leggen van kunstgras is het erg belangrijk hoe de ondergrond eruit komt te zien. Via onderstaand filmpje kunt u zien hoe het leggen van kunstgras in zijn werk gaat. Lees ook onze klustip voor het leggen van kunstgras.

Welk zand onder kunstgras?

Kunstgras leggen is een precies, maar relatief eenvoudig klusje. Welk zand onder kunstgras? Wij adviseren om ophoogzand als ondergrond te gebruiken, egaliseer dit met een lat/rei en tril deze af.

Stabilisatiedoek kunstgras

Wanneer u de ondergrond gereed heeft gemaakt legt u een geotextieldoek als onderlaag bovenop het ophoogzand. Dit stabilisatiedoek zorgt ervoor dat de druk verdeeld wordt en er dus geen kuilen of ophopingen onder uw kunstgrasmat kunnen ontstaan. Hierdoor heeft u altijd een egale ondergrond. Maar het geotextiel doek werkt ook als anti-worteldoek. Dit betekent dat onkruid er niet doorheen kan groeien. Het beschermt uw grasmat aan de onderzijde waardoor de kwaliteit blijft gewaarborgd. Daarnaast beschermt het ook tegen puntbelasting, bijvoorbeeld van speeltoestellen en tuinmeubilair, waardoor uw kunstgrasmat echt duurzaam wordt.

Welk zand op kunstgras?

Om ervoor te zorgen dat kunstgras beter op zijn plaats blijft liggen en de grassprieten mooi rechtop blijven staan zand / zaait u het kunstgras in met kwartszand. Het instrooien van uw nieuwe kunstgrasveld is de laatste stap van het aanleggen van kunstgras, maar wel een die vaak vergeten worden. Dit is erg zonde want het inzanden van uw kunstgras met kwartszand heeft zeker zijn voordelen. U verzwaard hiermee uw kunstgras waardoor het meer gestabiliseerd wordt en er geen kreukels en vouwen in de mat kunnen ontstaan. Daarnaast zorgt het zand er ook voor dat de grassprietjes mooi omhoog blijven staan.

Wij raden u aan een mage van 5-10kg instrooizand aan te houden per m2 kunstgras. Wanneer u uw kunstgras heeft aangelegd strooit u het kwartszand over het veld en veegt u dit in met een bezem of een borstelmachine. Een belangrijke tip hierbij is dat u het zand verdeeld met de poolrichting mee en dat u het zand tegen de poolrichting in veegt. Op deze manier krijgt u het beste resultaat!

Wilt u geen echt gras en geen kunstgras in uw tuin? U kunt uw tuin ook vullen met sedum matten of cassettes. Deze zijn beloopbaar (niet intensief belopen) en trekken veel bijen en vlinders naar uw tuin, meer informatie zie de sedumdak pagina. Zowel voor groene daken als grasalternatief!

Bestel naast kunstgras ook stapelblokken voor het maken van een verhoogde border rond uw kunstgras.