Gadero TV

Bekijk al onze handige klusvideo's

Gadero TV

#142 Houten marktkraam opbouwen

Organiseert u een kerstmarkt? Winterfair? Braderie? Dan heeft u een marktkraam nodig! In Gadero TV aflevering 142 laat Ronny zien hoe u gemakkelijk en snel een houten marktkraam kunt opbouwen.

Alle onderdelen van deze uitklapbare marktkraam zijn kant-en-klaar bijgeleverd. Dit reeds geïmpregneerde marktkraammodel is verkrijgbaar in een grote en in een kleine variant.

De basis voor een mobiele marktkraam

Wanneer u het pakket met de verschillende onderdelen uitpakt is het belangrijk alle delen bij elkaar te leggen om het overzichtelijk te houden. Als basis voor de mobiele marktkraam begint u met het leggen van de kant-en-klare vloerdelen. In totaal zitten er drie vloerdelen in een pakket en deze zijn naar wens te kleuren met een beits. De bekleding van de prefab wanden steekt over ten opzichte van het frame, zo kunt u de wanden eenvoudig tegen de houtenvloer zetten. Ronny doet dit alleen, maar wanneer u deze stap met twee personen uitvoert gaat het nog makkelijker. Doordat deze onderdelen kant-en-klaar zijn, hoeft u weinig te schroeven en kunt u snel en makkelijk bouwen. Alle benodigde ijzerwaren voor uw mobiele marktkraam, zoals spijkers, schroeven en scharnieren worden gratis meegeleverd!

Wanddelen prefab marktkraam

De verschillende wanddelen koppelt u bij het frame eenvoudig aan elkaar met meegeleverde schroeven voor een stevige wand. Voordat u gaat schroeven is het van belang voor te boren, zodat het hout niet gaat splijten. De kier die ontstaat tussen de verschillende wanddelen zijn aan de buitenkant weg te werken met bijgeleverde latten. Bij de montage van deze latten moet u uiteraard ook even voorboren.

Dakbeschot uitklapbare marktkraam

Voor uw dakbeschot worden standaard spijkers meegeleverd. Maar wanneer u van plan bent uw mobiele marktkraam vaker dan 1x op te bouwen, raden wij aan om schroeven te gebruiken. Deze schroeven kunt u bestellen bij Gadero, hierbij is een 4x40 schroef voldoende. Zo kunt u uw dakbeschot er gemakkelijk afhalen en opnieuw gebruiken. Bij de houten marktkramen wordt standaard gratis dakleer meegeleverd. Laat u uw marktkraam langer staan? Dan zorgt de dakbedekking voor een waterdichte kraam. 

Een alternatief voor dakleer is het gebruik van dakshingles, deze zijn los bij te bestellen voor een luxere uitstraling. Wanneer u uw marktkraam meerdere keren gaat gebruiken raden wij af dakleer te gebruiken, dit gaat namelijk scheuren door de spijkers. Wel kan gebruik worden gemaakt van rietmatten, alleen hiermee is uw dak niet waterdicht.

Kant-en-klare onderdelen van een marktkraam

De deur wordt kant-en-klaar afgeleverd. Deze heeft een sluiting voor een hangslot en de scharnieren hiervoor zijn uiteraard meegeleverd. De stevigheid van de toonbank wordt gerealiseerd door bijgeleverde schuine schoren. Daarnaast is het frame van het luik al voor gemonteerd en zitten de schuinen schoren al op de goeie plaats. Ook de puntdelen voor het dak zijn kant-en-klaar bijgeleverd.

Toepassing en verzending

De marktkraam is ideaal voor een kerstmarkt, een evenement of een festival om producten te verkopen. Deze kramen worden door Gadero geleverd in heel Nederland en België! Benieuwd naar alle marktkramen? Bekijk dan het assortiment met de verschillende marktkramen van Gadero! 

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Houten Kiosk Original 300 x 200 x 251 cm https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Kiosk-Standaard-Sfeer.png
Houten Kiosk Spaar 300 x 250 x 260 cm Kraam tuindeco https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Kiosk-Basic-Sfeer.png
Wovar Tuin Schroeven RVS 410 - 4 x 30 / 70 mm Doos 200 stuks https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/tuin-schroef-rvs-(1).jpg
Houten Verkoopkraam 265 x 180 x 240 cm Geimpregneerd - Kiosk Aanbieding https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/verkoopkraam-kerst.jpg
Houten Verkoopkraam 300 x 200 x 240 cm Verkoophuisje Geimpregneerd met achterdeur en balie https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/verkoopkraam-kerst.jpg

 

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram pagina!