#142 Houten marktkraam opbouwen

Organiseert u een kerstmarkt? Winterfair? Braderie? Dan heeft u een marktkraam nodig! In Gadero TV aflevering 142 laat Ronny zien hoe u gemakkelijk en snel een houten marktkraam kunt opbouwen.

Houten Kiosk Spaar 300 x 250 x 260 cm Geimpregneerd hout

In Gadero TV aflevering 142 wordt de marktkraam Spaar opgebouwd. Alle onderdelen van deze uitklapbare marktkraam worden kant-en-klaar bijgeleverd. Dit reeds geïmpregneerde marktkraammodel is verkrijgbaar in een grote en in een kleine variant.

Houten marktkraam opbouwen

Voordelen van een prefab marktkraam

  • De marktkraam bestaat uit prefab wanden. Hierdoor hoeft u heel weinig te schroeven en is de marktkraam gemakkelijk op te bouwen.
  • De marktkraam is reeks geïmpregneerd voor een langere levensduur en wordt standaard geleverd met een houten vloer.
  • Alle benodigde ijzerwaren voor uw mobiele marktkraam, zoals spijkers, schroeven en scharnieren worden gratis meegeleverd!

marktkraam opbouwen

Stappenplan

Doe-het-zelf

Voorbereidingstijd:

45 minuten

Bouwtijd:

03 uur

Geschatte kosten:

€ 750,00 - € 2.700,00

Benodigdheden:

Accuboormachine
Ladder
Lange waterpas
Hamer

Stap 1: "Het sorteren van de onderdelen"

Begin met het sorteren van de onderdelen. Zorg ervoor dat de onderdelen op soort bij soort liggen. Op deze manier houdt u overzicht.

Stap 2: "Het leggen van de basis"

De vloerdelen vormen de basis van uw marktkraam. Het pakket bevat drie vloerdelen. Het middelste vloerdeel legt u over de onderliggende balk van de andere vloerdelen. Deze onderliggende balk steekt een paar centimeters uit ten opzichte van de vloerplanken.

Stap 3: "Het plaatsen van de wanden"

De zijkant van de marktkraam bestaat uit meerdere kant-en-klare wanden. De bekleding van een wand steekt iets verder uit ten opzichte van het frame van de wand. Het uitstekende deel plaatst u tegen de zijkant van het vloerdeel aan en de onderkant van het frame op het vloerdeel. U monteert de wand door het frame aan het vloerdeel te bevestigen met de meegeleverde schroeven. Houd rekening mee dat u eerst moet voorboren. Ook de wanden monteert u aan elkaar door middel van het frame. Op deze manier monteert u ook de voor- en achterwanden.

Stap 4: "Het wegwerken van de naad"

Bij de vorige stap werd er uitgelegd dat een wand van de marktkraam uit meerdere delen bestaat. Hierdoor zijn er naden zichtbaar aan de buitenkant van de marktkraam. Deze kunt u wegwerken door de meegeleverde afdeklatten over de naad te plaatsen. Ook deze dient u eerst voor te boren. Hetzelfde geldt voor de naden aan de voorkant

Stap 5: "Het plaatsen van de kozijnen, deur en raam"

Deze worden kant-en-klaar geleverd. Het kozijn kunt u monteren aan het frame van de wanden. De deur en het luik voor het raam kunt u met de meegeleverde scharnieren monteren aan het kozijn.

Stap 6: "Het dakbeschot"

Voor uw dakbeschot worden er standaard spijkers meegeleverd, maar wanneer u van plan bent uw mobiele marktkraam vaker dan één keer op te bouwen, raden wij aan om schroeven te gebruiken. Hierbij is een 4x40 schroef voldoende. Zo kunt u uw dakbeschot er gemakkelijk afhalen en opnieuw gebruiken. Bij de marktkraam wordt er standaard gratis dakleer meegeleverd. Laat u uw marktkraam langer staan? Dan zorgt de dakbedekking voor een waterdichte kraam. Een alternatief voor dakleer is het gebruik van dakshingels, deze zijn los bij te bestellen voor een luxere uitstraling. Wanneer u uw marktkraam meerdere keren gaat gebruiken raden wij af dakleer te gebruiken, dit gaat namelijk scheuren door de spijkers. Wel kan gebruik worden gemaakt van rietmatten, alleen hiermee is uw dak niet waterdicht.

Marktkraam

Materialen en gereedschappen

Materialen

Gereedschappen

  • Accuboormachine
  • Ladder
  • Lange waterpas
  • Hamer

marktkraam opbouwen

Alternatieven

Een alternatief voor dakleer is het gebruik van dakshingles, deze zijn los bij te bestellen voor een luxere uitstraling. Wanneer u uw marktkraam meerdere keren gaat gebruiken raden wij af dakleer te gebruiken, dit gaat namelijk scheuren door de spijkers. Wel kan gebruik worden gemaakt van rietmatten, alleen hiermee is uw dak niet waterdicht.

Marktkraam

Toepassing en verzending

De marktkraam is ideaal voor een kerstmarkt, een evenement of een festival om producten te verkopen. Deze kramen worden door Gadero geleverd in heel Nederland en België! Benieuwd naar alle marktkramen? Bekijk dan het assortiment met de verschillende marktkramen van Gadero! 

Montageservice 

Gaat u liever voor gemak? Maak dan gebruik van onze montageservice. Onze ervaren vakmannen komen op locatie uw marktkraam voor u opbouwen. 

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram