Logo Gadero
inspiratieservice

Antraciet / zwarte opsluitbanden

De antraciet/zwarte opsluitband is ontzettend populair. Ze werken uw donkere bestrating elegant af of zorgen juist voor meer contrast met uw lichte tegels. Opsluitbanden, ofwel kantopsluitingen of betonbanden, zorgen ervoor dat uw bestrating op zijn plek blijft liggen. Of het nu gaat om betontegels, keramische tegels, zand, aarde, grind of split, u kunt niet zonder opsluitbanden. In deze categorie vindt u al onze soorten en formaten antraciet/zwarte opsluitbanden.   

Welke opsluitband heeft u nodig? 

Opsluitbanden zijn er inverschillende maten. De dikte die u nodig heeft hangt af van het project waar u ze voor wilt gebruiken. Heeft u een decoratief perkje gemaakt? Dan volstaan opsluitbanden van 5 cm. Voor bestrating met lichte belasting, zoals looppaden, raden wij u aan opsluitbanden met een dikte van 6 cm te gebruiken. Worden ze blootgesteld aan zware belansting, zoals bij een oprit, dan dient u opsluitbanden te gebruiken van 8 cm dikte voor genoeg stevigheid. 

Hoe plaatst u opsluitbanden? 

Opsluitbanden plaatst uw eenvoudig met het volgende stappenplan:

  1. Zorg ervoor dat u een duidelijk tuinontwerp heeft dat u deze eenvoudig met paaltjes en touw kan uitzetten. Hierbij dient u ook rekening te houden met het afschot. Dit draagt bij aan het voorkomen van wateroverlast in de toekomst. 

  2. Graaf een geul en plaats de opsluitband hierin. Het is van belang dat deze 2 cm onder uw nieuwe bestrating komt te liggen. De reden hiervoor is dat uw bestrating nog wat zal inzakken en op deze manier zal alles op dezelfde hoogte komen te liggen. 

  3. Na het plaasten van de opsluitbanden kunt u aan de slag met het aanleggen van uw tegels. 

Voor meer informatie over opsluitbanden verwijzen wij u graag naar onze blog Waarom oplsuitbanden