U wenst uw eigen wellness ruimte in uw tuin, een saunahuisje, tonsauna of saunabarrel? Een saunabad is goed voor de gezondheid, bloedsomloop en verbetert uw imuunsysteem. Bij Gadero vindt u een zeer ruim aanbod aan saunahuisjes en saunahutten om een Finse sauna in uw eigen tuin te plaaten. Kiest u uit een trendy houten buitensauna met mooie coating? Of een naturel houten saunahuis om te beitsen naar uw eigen voorkeur? Gadero levert onder veilige Thuiswinkel Servicegaranties houten saunahuizen van bekende merken als Karibu, Interflex en Tuindeco. Kies bijvoorbeeld een saunahuis met ruime voorkamer, u creeert zo een heerlijk wellness met lounge. Meer informatie over waar u op moet letten bij de aanschaf van een sauna leest u in ons blog. Uw houten saunahuisje leveren wij op elke plaats in Nederland, Vlaanderen, Duitsland en Frankrijk bij u voor de deur. 

Advies voor saunahuisjes kopen

Waar moet u op letten als u een saunahuisje wilt kopen? Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte u heeft. Heeft u geen grote tuin, maar wilt u wel een grote saunaruimte hebben? Dan is een buitensauna van hout zonder voorruimte een goede optie. Hierdoor heeft u meer ruimte in de sauna zelf en neemt dit minder ruimte in uw tuin in. Wanneer u wel de ruimte heeft, is een saunahuisje met afgescheiden voorruimte een goede optie. Zo kunt u rustig afkoelen of omkleden in een aparte ruimte. Let bij het aanschaffen van uw houten saunahuisje ook op de inhoud van de saunaruimte. Hoe groter de inhoud, hoe meer kracht de saunakachel nodig heeft.

Verwarming van uw saunahuisje

Het verwarmen van uw buitensauna van hout of saunabarrel, gebeurd op de Finse stijl. Dit houdt in dat de saunakachels voorzien zijn van saunastenen of groenstenen die door de kachel worden verhit. De verhitte stenen geven een natuurlijk stralingswarmte. Met behulp van een emmer met water en een opgietlepel creërt u een stoombad wanneer u water over de saunastenen giet. Van oudsher gebeurde het verwarmen van een Fins saunahuis met een houtgestookte saunakachel. Er zijn houtgestookte kachels beschikbaar voor saunahuisjes. Echter, vanwege het gebruiksgemak zijn elektrische kachels tegenwoordig zeer gangbaar. Bij de elektrische saunakachels vermelden we het wattage zodat u weet of de kachel sterk genoeg is voor uw houten saunahuis.

Wat heb ik er verder bij mijn saunahuisje nodig?

De meeste saunahuisjes worden geleverd inclusief banken en deur. Vanwege persoonlijke voorkeuren worden kachels en sauna-accessoires niet standaard meegeleverd, tenzij expliciet vermeld. U kunt uw sauna bijvoorbeeld verrijken met saunaverlichting. De meeste lampen worden gevoed via de saunakachel. Aangezien veel saunagebruikers in de sauna liggen, adviseren we ergonomische hoofdsteunen en beensteunen. Zo kunt u langere tijd in uw Finse saunahuis liggen en stimuleert u een goede ergonomische houding. Heeft u astma of ademhalingsklachten? Dan zijn de accessoires met zoutkristallen een aanrader voor een mineraalrijke, zachte lucht in uw houten buitensauna.

Tips voor saunahuis plaatsen

Het monteren van een Finse saunahut is zeer vergelijkbaar met het monteren en plaatsen van een tuinhuis. Bekijk onze doe-het-zelf video met algemene tips voor het plaatsen van houten saunahuis of blokhut.

 

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode

Stem op Gadero.nl voor website van het jaar!