#265 Hoe maak je een Padouk vlonder met blinde bevestiging?

In deze aflevering van Gadero TV laat Gerben u zien hoe u een vlonder maakt van Padouk planken met blinde bevestiging. Benieuwd hoe hij dit doet? Lees dan snel verder!

Padouk als terras

Voor deze aflevering gebruikt Gerben vlonderplanken van Padouk, ook wel Padoek genoemd. Een hardhoutsoort met één van de langste levensduur. Daarnaast kenmerkt Padouk zich door zijn zilvergrijze vergrijzing en zijn prachtige nerfstructuur. Deze is ook na de vergrijzing nog zichtbaar. De planken die in deze video worden gebruikt hebben een inkeping. Hierdoor kunt u met behulp van B-fix clips de terrasplanken blind bevestigen.

Padouk vlonder

Hoe Padouk behandelen?

Padouk kunt u behandelen met een hardhouten olie. Dit hoeft u niet te doen voor de levensduur van de plank. Padouk heeft van zichzelf al een levensduur van 25 jaar of langer. De behandeling heeft wel effect op de kleurbehoud van hout. Meer informatie over het behandelen van hardhouten leest u in onze blog ‘3 redenen om uw hardhouten planken te behandelen met hardhoutolie’.

Stappenplan voor het plaatsen van een Padouk vlonder met B-fix clips.

Doe-het-zelf

Bouwtijd:

04 uur

Geschatte kosten:

€ 750,00 - € 5.000,00

Benodigdheden:

Accuboor
Zaag

Stap 1: "Fundering voor vlonder"

In deze aflevering bouwt Gerben de vlonder op een bestrating. Om deze reden maakt hij gebruik van rubberen tegeldragers. In de meeste gevallen is dit niet zo en wordt er gebruik gemaakt van piketpalen. De planken worden blind bevestigd met behulp van b-fix clips. Hierbij is het belangrijk dat u voor de onderliggende balken een tussenruimte van 35cm aanhoudt.

Stap 2: "De eerste plank monteren"

Hierbij kunt u gebruik maken van twee opties. U schroeft de eerste zijde van de plank vastschroeven of u kunt gebruik maken van en starters clip. Bij de vlonder in deze video kijk u in de sponning van de plank. Wanneer u dit niet wilt, kunt u er voor kiezen om een massieve plank mee te bestellen en die als kantplank te gebruiken.

Stap 3: "De terrasplanken monteren"

Om elke balk komt een clip. De clips schuift u in de inkeping van van de eerste plank. U kunt gebruik maken van een overgebleven stuk van een vlonderplank om de een clip voor de helft vast te schroeven. Wanneer u dit bij alle clips van dezelfde rij heeft gedaan, kunt u de tweede vlonderplank erin schuiven. Hierna kunt u alle clips volledig vastschroeven. Deze methode kunt u herhalen voor de rest van de vlonder. Wanneer u twee planken in de lengte moet monteren, raden we aan om één clip per plank te gebruiken.

Hoe bereken je een vlonder?

Voor het berekenen van de benodigde materialen voor uw vlonder kunt u gebruik van maken van onze rekentool. Hierbij kunt uw gewenst vlonderplank selecteren en kunt u kiezen tussen verschillen legwijzes, funderingen en bevestingsmateriaal.

Materialen en gereedschappen voor het maken van een Padouk vlonder met clips

Materialen

Gereedschap 

  • Accuboor 
  • Zaag

Alternatieven voor Padouk vlonder met B-fix clips

In deze aflevering gebruikt Gerben Terrasplank Padouk Hardhout 2.1 x 14.5 cm met inkeping voor B-fix clips. Wilt u graag ook een vlonder maken met blinde bevestiging, maar wel met een andere houtsoort? In ons assortiment Houten Terrasplanken voor clips vind u verschillende terrasplanken die hiervoor geschikt zijn. Wanneer u wilt werken met terrasplanken die geen inkeping hebben en wenst dat deze onzichtbaar bevestigd worden, kunt u gebruik maken van vlonderplank houders. Benieuwd hoe u deze monteert? Bekijk Gadero TV Blinde bevestiging Ipé vlonder.

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op Gadero TV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram