Logo Gadero
service

Vlonderplanken tip

Heeft u lange vlonderplanken (of balken / schuttingplanken) die niet helemaal recht zijn? Ga dan als volgt te werk bij vlonders bouwen: Monteer eerst een rechte plank. Plaats vervolgens een plank met de iets bolle kant tegen de reeds geplaatste rechte plank aan. Maak deze aan beide uiteinden vast met eerst 1 schroef in de tweede groef van de plank. Lift met een schep de plank op de plek van de bolling (in het midden) iets op of plaats een houtklos op de plek van de bolling. Een tweede persoon schroeft de plank vast. Dezelfde manier is ook mogelijk met een spanband of lijmtang. Monteer de plank in het midden vast met 2 schroeven, zodra u deze recht heeft getrokken.

Bekijk ons Gadero TV filmpje hoe bouw ik een vlonder. Hierin laten we ook zien hoe we met een trucje een plank simpel recht maken.

Lange, dunne (zowel hardhout als naaldhout) balken zoals kopmaat 45x7 cm zijn met lijmtang eenvoudig recht te monteren aan uw piketpalen. In sommige gevallen kunt u de iets kromme balken, palen of planken gebruiken voor de verzaagde delen van uw constructie. Meer info zie ook onze montagetips o.a. schutting plaatsen en vlonder bouwen.