#179 Aanbouw pergola met groen dak - van kastanjehek

Aanbouw pergola groen dak

In deze aflevering van Gadero TV laat Henk Jan zien wat u nodig heeft als u een aanbouw pergola met groen dak wil maken. U kunt hiervoor spandraden of trellis schermen gebruiken. Wij vinden kastanjehek op rol het mooist staan. Met een kastanjehek creëert u schaduw en het staat mooi in combinatie met klimplanten. Dankzij het kastanjehek hebben de klimplanten meer houvast.

pergola groen dak

Meer groen in de tuin

Meer groen in de tuin, wie wil dat nou niet? Een pergola(dak) laten begroeien met klimplanten is de trend van het moment. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige Wisteria klimplant. Met een groen dak creëert u niet alleen een deels overdekte plek in uw tuin, ook zorgt u voor meer gezelligheid. Een dak met kastanjehout is een voordelige optie.

wisteria

Een Wisteria klimplant staat prachtig bij een hardhouten pergola

U kunt uit meerdere opties kiezen wanneer u een groendak op uw pergola wil maken. Bijvoorbeeld met spandraden of een trellisscherm. Wij adviseren voor een kastanjehek op rol te kiezen. Het voordeel van deze kastanjehekken is dat ze in meerdere lengtes verkrijgbaar zijn. U kunt het kastanjehek eenvoudig over het dak uitrollen. Zorg ervoor dat u het wel 'straktrekt'. Doe dit bijvoorbeeld door eerst de ene uiteinde vast te zetten en vervolgens het andere uiteinde aan te trekken en vast te maken. Indien u een hardhouten pergola heeft, wel even voorboren. Vervolgens kunt u het middengedeelte vastmaken. In deze video monteren wij het kastanjehek op rol met krammen. U kunt het ook vastzetten met RVS a2 schroeven van 4 x 70 mm of lange schroeven.

Gadero tip: Gebruik schuine schoren in de hoeken van uw pergola constructie. De schuine schoren zorgen ervoor dat de pergola stevigheid krijgt. Dit is voornamelijk handig omdat klimplanten zwaar worden.

pergola groen dak

Pergola klimplanten

Lees onze blog over pergola laten begroeien met klimplanten Er zijn verschillende methodes waarmee klimplanten een weg omhoog wanen (inclusief populaire soorten):

Wilt u meer weten over klimplanten? Bekijk de online plantengids van onze partner Yarinde!

pergola groen dak

In de video ziet u verschillende materialen. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken.

Benodigdheden groen dak maken:

  • Trap/ladder
  • Hamertje (bij gebruik van krammen)
  • Accuboormachine (bij montage schroeven)

U gaat nog een pergola bouwen? Een pergola plaatsen is niet zomaar iets. Lees onze handige pagina klustip pergola maken of kijk voor tips naar onderstaande video. 

Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram