Betonpalen schutting plaatsen

Wilt u een schutting bouwen van betonpalen? Lees dan onze handige tips voor het plaatsen van een tuinafscheiding van betonnen palen. Lees eerst enkele handige tips vooraf:

  • Wilt u uw schutting tegen uw woning plaatsen, kijk of het direct bij uw woning of ander object wel mogelijk is om de grond in te gaan. Indien hier betonnen funderingen zitten wordt het plaatsen van palen namelijk lastig.
  • Zorg voor sterke mannen voor deze klus, betonpalen van 10x10x278 cm (meest verkocht) wegen 63 kilo per stuk.
  • Bekijk van te voren welke schermen u (en uw buren) mooi vindt, niet alle tuinschermen passen namelijk op de standaard voorgeboorde gaten van uw betonpalen. De meeste schermen passen wel als u de lamellen van uw scherm horizontaal monteert, optisch oogt het echter mooier om uw schermen met de lamellen verticaal te plaatsen. Hierdoor heeft u dus beperkt keuze. De horizontale liggers moeten op de juiste plaats zitten. Zelf boren in uw betonpalen is wel mogelijk, maar een stuk lastiger. Bij Gadero geven we daarom per betonpaal aan welke type 180x180 cm schermen hierbij passen. 
  • Let op voor hoeken hebben wij speciale hoekpalen of zelf T-palen indien u 3 kanten op wilt bouwen met uw erfafscheiding van betonpalen.
  • Vul uw betonpalen altijd aan met 1 zak snelcement per paal, zo blijven uw betonnen palen stevig staan bij harde wind.
  • Kies uit palen in wit/grijs voor een lagere prijs, of voor iets meer geld de luxere antraciet betonpalen. Met een diamantkop hebben de palen een chique uitstraling.

Stap 1 geul maken

Span een lijn waar u de schutting wilt hebben. Graaf een geul van minimaal 20 cm diep en vul deze met 10 cm zand. Hier komen straks uw onderplaten in.

Stap 2 gat maken

Graaf op een strategische plek, bijvoorbeeld in een hoek een gat voor uw eerste hoekpaal. Met een grondboor van 10 cm krijgt u een groot genoeg gat voor een 10x10 cm betonpaal. Wilt u grotere gaten maken of heeft u geen zin om gaten te graven? Huur dan bijvoorbeeld een machine grondboor. Dit maakt het werk namelijk een stuk gemakkelijker.

Stap 3 betonpaal plaatsen

Plaats de eerste paal met een hoekwaterpas mooi recht en op een hoogte zodat de onderplaat rust op uw zandbed. Gebruik de lengte van de onderplaat om uit te meten waar uw volgende paal moet komen te staan. Na het plaatsen van de tweede paal meteen de onderplaat plaatsen en het eerste scherm monteren met RVS of verzinkt betonbeslag. U heeft nu een mooi beeld van de schutting die u aan het bouwen bent. Indien u tevreden bent kunt u doorgaan met het plaatsen van de schutting. Vul het gat met snelcement zodat de paal stevig blijft staan.

betonpalen schutting

 

Stap 4 palen behandelen

U kunt uw betonpalen behandelen met Maxrelease kleurloos of Maxrelease antraciet, zo heeft u minder lastig van kalkuitbloei. Kalkuitbloei komt door kalk wat in het zand zit en beton is deels van zand gemaakt. Hierdoor is kalkuitbloei bij betonpalen niet te voorkomen, wel trekt het na enige tijd vaak weer weg. Met onze Maxrelease beitsen worden uw betonpalen ook langer beschermd tegen verkleuring, aangezien deze UV-straling tegen kunnen houden.

Bestel bij Gadero nu betonpalen in antraciet of wit/grijs. De meest verkochte maat is de 10x10x278 cm met de 184 cm lengte onderplaten, deze zijn geschikt voor 180x180 cm tuinschermen. Zo maakt u een robuuste schutting van circa 190-200 cm hoogte.

beton palen schutting offerte