Logo Gadero
service

Bouw en meer

Bekijk hier ons ruime aanbod bouwhout van blank vurenhout tot houtplaten. Kies uit SLS glad geschaafde vuren balken, planken, vellingdelen en rabatdelen of ruw timmerhout. Wij hebben keuze in vele kopmaten en lengtes in blank vuren hout. Profiteer van onze speciale levering en aantrekkelijke prijzen van bouwhout, plaatmateriaal en meer. Wij leveren altijd hoogwaardig C kwaliteit vuren uit Scandinavie. Wij bezorgen bouwhout in heel Nederland en België.

Categorieën

Bouw

Ook voor Lariks Douglas balken en Geïmpregneerde balken voor het bouwen van houten schuren en overkappingen hebben wij speciale pagina's.

Naast geschaafd vuren houten balken en planken bieden we ook ruw timmerhout. Ruw vuren hout is goedkoop en geeft een stoere uitstraling. Wij hebben in zowel ruw als geschaafd vuren zowel timmerplanken, dunne en dikke balken voor bijvoorbeeld traptreden of tafelbladen, kraaldelen voor wanden bekleden, tong en groef vloerplanken, velling rabatdelen met korte en lange veer en heel veel meer. Uniek is dat wij vrijwel alle timmerbalken en planken in de maten 270 tot 540 cm te koop hebben. De populaire maten zijn 3 meter, 360, 390 en 420 cm.

Bouwhout termen

Met SLS geschaafd vuren houten balken worden geschaafde balken genoemd met afgeronde hoeken. SLS wordt ook wel CLS genoemd, dit is meer een term uit Canada, SLS is een Zweeds term. Andere afkortingen die u tegenkomt in de categorie bouwhout zijn GG, dit staat voor Geschaafd en Geploegd. Met geploegd wordt gewoon een tong en groef bedoeld. Dit wordt ook wel aangeduid als T&G. 

Plaatmateriaal

Bij Gadero vindt u ook steeds meer houtplaten. Van goedkope OSB platen tot fraaie underlayment plaatmateriaal voor onder het dak van uw overkapping. Voor meubelmakers bieden we MDF platen met wit gegronde laag of lakdraagfolie. Tevens bieden we hoogwaardig multiplex met grondverf laag voor uw interieur en exterieur. 

Gebruikte bouwmaterialen

Bij Gadero vindt u ook een groeiend aantal gebruikte bouwmaterialen. Denk hierbij aan oude metselstenen, Oud Hollandse dakpannen, steenschotten en wagonplanken. Naast oude bouwmaterialen leveren wij ook oudgemaakte trommelstenen voor terrassen en opritten. 

Meest gestelde vragen over bouw en meer

Bouw inspiratie