Logo Gadero
service

Wij adviseren Lariks Douglas terrasplanken op hardhout of geïmpregneerde onderregels te leggen. Plaats deze onderbalken om de 40 cm. Lariks Douglas is en blijft een zachthoutsoort. Onderschat daarom de werking van deze houten dekdelen niet, houdt u 1 cm tussenruimte tussen uw planken en blijf minimaal 2,5 cm van uw woning en muren. Gebruik altijd onze RVS vlonderschroeven voor een onverwoestbaar eindresultaat. 

Zachthout vs hardhout

Let op, Lariks Douglas is en blijft zachthout en geen hardhout. De werking is behoorlijk en het is scherpe naaldhakken kunnen putjes veroorzaken. Voor onder een overkapping zijn Lariks Douglas planken prima te gebruiken als vloer, in de openlucht dient u rekening te houden met een beperkte levensduur van 5-7 jaar. Zorg in ieder geval voor een goede ventilatie, regelmatig vegen en minimale schaduw of grote bomen in de buurt. U wilt iets duurzamer? Bekijk dan onze hardhouten vlonderplanken

Onderhoud

Lariks douglas vlonder dekdelen adviseren we te behandelen met onze Maxrelease kleurloze beits. Profiteer nu van onze aantrekkelijke prijzen en snelle levering (gemiddeld in 4 werkdagen thuis) in heel West Europa.

Let op, Lariks Douglas vloerdelen vallen onder naaldhout en zijn dus kwetsbaar voor naaldhakken en werken meer dan hardhout. Ook is de levensduur als vlonder beperkt indien u uw vlonder niet goed ventileert. Voor vlonders die intensief gebruikt worden adviseren we massief composiet of hardhouten vlonderplanken.

Lariks Douglas hout inspiratie