Logo Gadero
service

Lariks Douglas Potdekselplank Onbehandeld 14.5 cm breed bezaagd

Productnummer
DE14509-20-150-1660
Vers gezaagd hout
Werkende hoogte 127 mm
model_de5026_20_195_lariks_douglas_potdekselplank_1
model_zweeds_rabat_lariks_145mm
model_potdekselplanken_lariks_1
model_robert_thomassen2
model_gadero_tv_kapschuur_9
model_potdekselplanken_2
model_potdekselplanken_1_1
Per stuk,vanaf

5,34

incl. BTW

21,45 per ㎡

3 varianten op voorraad
48 uur
Details
Lengte
166 cm
Breedte
14,5 cm
Kies afmetingen
Binnen 48 uur
80 stuks
5,34
Binnen 48 uur
39611 stuks
5,75
Binnen 48 uur
4 stuks
9,85
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Warme kleur van Lariks Douglas hout

  • Potdekselen - Trend van dit moment

  • Minder werking dan de brede variant

  • Voor wand overkapping of als schutting

  • Ongedroogd, dus de eerste maanden kans op vochtuittreding

Specificaties

Afwerking hout
Bezaagd
Materiaal
Zachthout
Houtsoort
Lariks douglas
Breedte
14,5 cm
Dikte
2 cm
Benodigde per m2
4.0161

Lariks Douglas Potdekselplank Onbehandeld 14.5 cm breed bezaagd

Steeds meer mensen ontdekken de trend van schuttingen maken van Zweeds rabat potdekselplanken of maken van deze 2x15 cm stapelplanken een wand van hun . Voor deze lariks douglas zweeds rabat potdekselplank geldt dat deze fijnbezaagd zijn aan de zichtzijde, ongeschaafd, kernvrij en van A-kwaliteit zijn. De werkende breedte van deze potdeksel wandplanken is 127 mm. De dikte begint bij 10mm en loopt op naar 20 mm. De totale breedte is 145 mm. Deze potdeksel lariks douglas planken zijn verkrijgbaar in de lengtes 3 en 4 meter. Ook bij Gadero te koop in extra breed formaat, zie pagina met . Doordat deze delen onbehandeld zijn behoudt u die populaire kleur van lariks douglas hout.

Tips wanden bekleden

Gebruik deze onbehandelde lariks douglas planken bij het bekleden van achterwanden en zijwanden van uw overkapping of kapschuur. Ook kunt u met deze trendy lariks douglas zweeds rabatdelen uw schuur bekleden of een dichte schuttingwand maken. Plaats deze bij voorkeur op een betonnen opsluitband zodat uw lariks douglas potdekselwand vrij blijft van blijvend vocht en opspattend vuil. Bestel naast betonbanden meteen uw balken, palen en betonpoeren mee.

Schutting maken van 14.5 cm brede planken

Wilt u een schutting maken van deze fraaie lariks douglas potdekselprofielen kies dan bij voorkeur voor gebruik van minimaal 7x7 cm hardhout palen of 68x68 mm geïmpregneerde tuinpalen. Bij erfafscheidingen waar veel wind staat adviseren we onze dikkere palen te kiezen. Voor een gelijk aanzicht, beide kanten bekleden.

Begin altijd onderaan (enkele centimeters van het maaiveld) met de brede kant naar onderen. Leg de planken niet te vast op elkaar, zodat deze potdekseldelen nog enigzins kunnen werken. Tussen de kopse kanten ook circa 1 cm tussenruimte aanhouden. Steeds met 2 schroeven monteren in de dikkere gedeeltes van de plank. Maak een raamwerk met balken of palen om de circa 50 cm.

Lariks Douglas of Red Class Wood?

Is Lariks Douglas hout uitverkocht? Kies dan Red Class Wood! Deze houtsoorten lijken erg op elkaar qua uitstraling. Het is ook mogelijk om deze twee houtsoorten met elkaar te combineren. Met bijvoorbeeld Lariks Douglas staanders en Red Class Wood wanden of dakbeschot is het verschil nagenoeg niet zichtbaar. Bekijk onze blog over Red Class Wood.

Is dit niet de variant die u zoekt? Neem dan eens een kijkje in ons volledige assortiment . Liever planken voor verticale montage? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment met planken.