Logo Gadero
service

Pod Sauna 3 Karibu 219 x 385 x 229 cm - Met voorruimte

Productnummer
KA27453
Uniek saunahuis ontwerp met tondak
Inclusief 2 geheel gebronsde glazen deuren met magneetslot
pod_sauna_3_karibu_sfeer
pod_sauna_3_karibu
pod_sauna_3_karibu_3d_view
pod_sauna_3_karibu_binnendeur
pod_sauna_2_karibu_deur_brons_glas_1
pod_sauna_2_karibu_bescherming_1
Vanaf

4.829,95

incl. BTW

Op voorraad
3 tot 4 weken
Details
Diepte
385 cm
Breedte
219 cm
Hoogte
229 cm
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux
Dakbedekking Puntdak
4.829,95incl. BTW
3 tot 4 weken
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

 • Met voorruimte

 • Uniek ontwerp

 • 38 mm Wanddikte & Steek-/schroefsysteem

 • Onbehandeld (behandelen buitenkant sterk aanbevolen)

 • Exclusief Dakbedekking

Specificaties

Materiaal
Hout
Houtsoort
Scandinavisch vuren
Product type
Sauna barrel
Offerte knop
Ja
Kleur
Blank
Breedte
219 cm
Diepte
385 cm
Hoogte
229 cm

Pod Sauna 3 Karibu 219 x 385 x 229 cm - Met voorruimte

Op zoek naar een buitensauna met voorruimte van ca. 2 x 4 meter met uniek design? Twijfelt u bij de aanschaf van een buitensauna tussen een tonsauna of saunahuis? Deze Pod Sauna 3 van het A-merk Karibu biedt door het fraaie ontwerp het beste van twee werelden. De basis van deze Pod Sauna 3 bestaat uit een klassiek saunahuis, echter het dak beschikt over het ontwerp en vorm van een tondak zoals bij een tonsauna of barrelsauna. Naast het moderne uiterlijk biedt de tonvorm van het dak ook energetische voordelen als de Pod Sauna verwarmd moet worden. Pod Sauna 3 van Karibu is 219 cm breed, maar liefst 385 cm diep en een nokhoogte van ca. 229 cm.

Voorruimte

Deze Pod Sauna type 3 van Karibu beschikt naast een saunacabine van ca. 215 cm diep (binnenmaat), ook over een voorruimte met een diepte van ca. 85 cm (binnenmaat). Aan beide zijkanten van de voorruimte zitten twee kleine geintegreede bankjes met een breedte van ca. 57 cm en een diepte van 85 cm. Het voordeel van deze Pod Saunahuis met een geintegreede voorruimte is dat u een overdekte entree heeft naar de saunacabine waarin u zich comfortabel en in alle rust kunt omkleden. De voorruimte kan daarnaast handig zijn voor het opbergen van bijvoorbeeld handdoeken of andere sauna assessoires.

Pod Sauna 3 Karibu 219 x 385 x 229 cm - Wanddikte 38 mm - Geheel glazen gebronsde deur

Het barrelhuis / Pod Sauna 3 van Karibu is van 38 mm dik Scandinavisch vurenhout wordt opgebouwd middels het unieke steek-/schroefsysteem van Karibu. Dankzij de directe schroefverbinding is deze trendy Pod sauna bijzonder onderhoudsarm. Met een totale binnenmaat van 205 cm x 215 cm biedt hij voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van een saunasessie. Binnen in de podsauna bieden 2 lange saunabanken van sparrenhout met een breedte van ca. 57 cm plaats om te liggen. Aan de achterkant, tussen de saunabanken, bevindt zich nog een kleine zitbank met de diepte van 57 cm. Hiermee kunt u met gemak met 3 of 4 personen genieten van de sauna. Buiten aan de voorkant van de sauna, aan weerszijden van de glazen buitendeur, bevinden zich twee zitelementen zodat u hier even kunt afkoelen of ontspannen nadat u uit de sauna bent gekomen.

Het elegante en praktische tondak biedt bescherming tegen weersinvloeden van bovenaf, mits voorzien van duurzame dakbedekkking die u voor een meerprijs als extra optie kunt meebestellen (aanbevolen). Het saunahuis is te betreden via een geheel glazen gebronsde deur met magneetslot. Een ovenbescherming biedt de nodige bescherming voor een te plaatsen elektrische saunakachel.

De voorruimte betreed u aan de voorkant van de podsauna via een geheel glazen gebronsde deur. Via een tweede glazen gebronsde deur betreed u via de voorruimte de saunacabine.

Elektra sauna

Kiest u voor een sauna in de tuin, dan heeft u ook een elektrische aansluiting nodig. Wanneer u gebruik maakt van een elektrische kachel dan heeft u in de meeste gevallen een krachtstroom aansluiting nodig. U doet er goed aan voor de montage van de sauna na te denken over eventuele elektra, nu kunt u kabels nog weg werken in de grond, dit zal na het plaatsen van de sauna een stuk lastiger worden.

Welke kachel heb ik nodig?

Omdat een sauna-ervaring een persoonlijke beleving is, worden er standaard geen kachels en accessoires meegeleverd. Zo kunt u de sauna volledig naar eigen wens inrichten en de saunakachel kiezen die het beste bij uw situatie past. Vanwege de sauna-inhoud van ca. 10 m3 is een elektrische saunakachel van 9 Watt ruim voldoende om de ruimte goed op te warmen.

Kijk bij de extra opties wanneer u een Karibu Saunakachel wenst mee te bestellen bij deze fraaie buiten Pod Sauna 3. Kies uit een Finse 9KW saunakachel met externe besturing of een 9KW Bio Combikachel met externe bediening wanneer u naast een klassiek Finse sauna ook wilt genieten van een heerlijk zacht stoombad of kruidenstoombehandeling. Wanneer u via de extra opties een Karibu saunakachel meebesteld dan worden deze inclusief de benodigde kabels voor het aansluiten meegeleverd.

Let op! Besteld u los via de website een andere saunakachel dan dient u zelf ook de juiste kabels los mee te bestellen.

Let op! Het aansluiten van een elektrische saunakachel dient enkel te worden uitgevoerd door een gecertificeerde Elektrovakman.

Sauna-accessoires

Er zijn vele mogelijkheden om de saunabeleving in uw Finse buitensauna van hout te verbeteren. Denkt u bijvoorbeeld aan een volledige accessoireset of een aromakom met zoutkristallen om de lucht te verreiken. Wanneer u ook in de avonduren gebruikt wilt maken van de sauna, kunt u het saunahuis uitbreiden met verlichting naar eigen wens. Kijkt u bij onze >sauna-accessoires zodat u de buitensauna van hout volledig persoonlijk kunt inrichten.

Saunalamp

Wanneer u tijdens de koude en donkere dagen van een buiten sauna wilt genieten is het plaatsen van een saunalamp in deze houten sauna zeer aan te raden. >Saunaverlichting is niet alleen praktisch maar zorgt tevens voor een mooi effect en voor dat beetje extra ontspanning waardoor u een complete sauna ervaring heeft. Karibu biedt diverse soorten lampen aan voor in sauna's voor buiten. Saunalampen van Karibu vindt u rechts op de pagina onder bijbehorende producten.

Let op! Besteld u los een saunalamp van Karibu, dan dient u zelf ook de juiste kabel mee te bestellen.

Behandeling en dakbedekking

Standaard wordt Sauna Pod 3 van Karibu geleverd met onbehandeld hout en geen dakbedekking. We adviseren om de buitenkant van het Finse saunahuis met beits te bedekken. De binnenkant dient onbehandeld te blijven vanwege de hoge temperaturen in de sauna. Voor dakbedekking adviseren we de zelfklevende bitumen dakbedekking voor zadeldak aan. U heeft voor dit saunahuis 7 rollen nodig. Deze dakbedekking is eenvoudig aan te brengen en leverbaar in de kleuren grijs/zwart en rood.

Let op! Dakshingles worden voor het unieke tondak van deze Sauna Pod afgeraden.

Levertijd

De verwachte levertijd van Karibu sauna's is ongeveer 3 weken (10 - 12 weken in de periode april t/m september). De Pod Sauna 3 van Karibu houten buitensauna wordt geleverd inclusief uitgebreide montagehandleiding en bevestigingsmaterialen.