Logo Gadero
service

Resysta vlonderplanken

Zoek je een waardig alternatief voor een hardhouten vlonder? Ontdek dan ons ruime assortiment Resysta vlonderplanken. Resysta planken zijn een stijlvolle en duurzame keuze voor jouw tuin. Resysta planken bieden dankzij de mooie warme kleur de natuurlijke schoonheid van houten vlonderplanken en de onderhoudsarme kwaliteiten van kunststof. Daarom zijn resysta planken een ideaal alternatief voor een houten terras.

Geef je terras op een milieuvriendelijke manier een prachtige sfeer met Resysta!

Wat is resysta?

Een resysta vlonderplank is een soort vlonderplank die bestaat uit een duurzame combinatie van rijstvlies, zout en minerale oliën. Resysta is een bijzonder alternatief voor traditioneel hout. Ondanks dat het valt onder de noemer composiet, is resysta wel degelijk anders dan composiet vlonderplanken.  Resysta heeft een natuurlijke uitstraling en anders dan bij composiet vlonderplanken is resysta niet gemaakt van houtvezels. Er komt dus geen hout aan te pas bij het productieproces van resysta vlonderplanken. Dit is ook bevorderlijk voor de brandveiligheid van je vlonder.

Het innovatieve resysta materiaal is robuust, bestand tegen allerlei soorten weersomstandigheden, algen en schimmels. Daarom is een vlonder van resysta ideaal voor een tuin in een land als Nederland. Omdat resysta vlonderplanken zo vuilwerend zijn, heb je weinig onderhoud aan je vlonder van resysta planken. Resysta is een duurzame ontwikkeling waar toekomstige generaties nog van kunnen genieten.

Resysta vlonder aanleggen

Hieronder lees je een beknopte samenvatting van onze uitgebreide klustip over het maken van een vlonder. Voor meer toelichting en handige tips & tricks kun je de volledige klustip lezen. Of de Gadero TV afleveringen 61 en 78 kijken!

  1. Voorbereiding: Zorg voor de juiste benodigdheden en bedenk een goed tuinontwerp

  2. Zandbed: Graaf, indien dit nodig is, onder je terras circa 20 centimeter grond af. Je kunt de eerste 10 cm bedekken met wit zand. Zorg ervoor dat het zand waterpas is.  

  3. Piketpalen uitzetten: Plaats de palen 40 of 50 centimeter uit elkaar en plaats de liggers onderling 40 cm uit elkaar. Bij een vlonder met 18 of 19 mm dikte planken plaats je je liggers maximaal 30 cm uit elkaar. 

  4. (Eventueel) Anti-worteldoek leggen: anti worteldoek zorgt ervoor dat er geen onkruid zal groeien tussen uw vlonderplanken. Zorg dat je je anti worteldoek circa 10 cm onder liggers legt zodat je vlonderterras goed kan ventileren.

  5. Liggers monteren: Monteer de onderliggers/dwarsbalken altijd op de zijkant van je palen voor meer stevigheid.

  6. Vlonderplanken monteren: Leg de eerste plank ongeveer 2 centimeter van de muur af en leg de rest van de vlonderplanken op de gewenste positie.

  7. Vlonderplanken vast schroeven: Gebruik geschikte schroeven of ga voor een blinde bevestiging: je kunt de resysta vlonderplanken ook bevestigen met clips, doe dit met speciale resysta clips. Hierover vind je meer informatie in Gadero TV aflevering 61.

  8. Vlonder vegen: Veeg alle splinters en al het vuil van je vlonder af voordat je de tuinmeubelen er op zet.

Ontwerp en stijlen

Het voordeel van resysta is dat het beschikbaar is in veel meer verschillende soorten kleuren dan traditioneel hout. De opties zijn eindeloos waardoor er voor elke tuin sfeer wel een geschikte resysta vlonderplank te vinden is. 

Resysta vlonderplanken zijn ook beschikbaar in talloze profielen. Denk bijvoorbeeld aan glad geschaafde planken, maar ook aan planken met fijne ribbels of diepe groeven. Zo kun je dus een elegante sfeer in je tuin creëren, maar je geeft net zo makkelijk een stoer, natuurlijk karakter aan je tuin met een vlonder van resysta.

Resysta is dus niet alleen goed voor het milieu, het geeft dus ook de mogelijkheid om je tuin écht naar je eigen hand te zetten.

Onderhoud en reiniging

Resysta vlonderplanken zijn zeer duurzaam en hebben relatief weinig onderhoud nodig. Toch raden wij aan om periodiek je resysta vlonder schoon te schrobben met warm water en een bezem. Zo verwijder je gemakkelijk vuil, vlekken en algen op je mooie vlonder. Op deze manier blijven je resysta vlonderplanken nog langer kleurvast, stroef en blijven ze in een goede staat.

Toepassingen

Vlonder

Resysta vlonderplanken zijn veelzijdig. Zo kun je moeiteloos een duurzaam en sfeervol terras creëren. Door te kiezen voor gladde planken, geef je je tuin een moderne en elegante sfeer. Kies je voor diepe groeven en donkere kleuren? Dan zul je vooral een robuuste en natuurlijke sfeer opwekken in je tuin. Maak gebruik van vlonder accessoires zoals verlichting en plantenbakken om jouw resysta vlonder helemaal naar eigen wens te maken.

Balkon

Resysta vlonderplanken kunnen ook uitstekend gebruikt worden voor je balkon. De planken zijn niet glad en hebben een hoge esthetische waarde. Als je resysta vlonderplanken op je dakterras wil gebruiken, raden we je wel aan om goed rekening te houden met waterafvoer.

Zwembad

Resysta vlonderplanken worden ook vaak toegepast naast een zwembad en soms zelfs als zwembadafdekking. Dit komt doordat resyta chloorbestendig en zeer stroef is. Bovendien brengen resysta vlonderplanken extra stijl met zich mee rondom je zwembad.

Resysta vs. houten vlonderplanken

Resysta kent vele voordelen ten opzichte van echt hout. Resysta biedt meer duurzaamheid, minder onderhoud en een langere levensduur dan de meeste houtsoorten. Bovendien zijn resysta vlonderplanken in ons assortiment te koop in veel verschillende kleuren. De ecologische voordelen van resysta, zoals het gebruik van een recyclebaar, hernieuwbaar materialen en het vermijden van hout(vezels), zorgen ervoor dat resysta vlonderplanken milieuvriendelijk zijn. Over het algemeen is resysta wel iets duurder dan echt hout. Maar houd er rekening mee dat resysta meestal langer mee gaat en dat het veel minder onderhoud nodig heeft dan echt hout.

Resysta vlonderplanken kopen doe je bij Gadero. In ons ruim assortiment vindt u prachtige alternatieven voor een standaard houten vlonder. Resysta terrasplanken zijn een waardig alternatief voor een composiet vlonderplank, kunststof vlonderplanken en een houten vlonder. Ze hebben een dermate lange levensduur waardoor toekomstige generaties zelfs nog zorgeloos kunnen genieten van natuurlijke uitstraling van je resysta vlonderplanken.

Resysta vlonderplanken inspiratie