Logo Gadero
service

Riviergrind wordt gebruikt in borders en als opritverharding, kies in het laatste geval de dikte maat 8-16 mm grind. Deze relatief goedkope vorm van grind wordt ook gebruikt rondom drainageslangen, zodat deze niet vol spoelen met grond. Wij leveren riviergrind in heel Nederland binnen enkele werkdagen bij u thuis. Voor alle big bags riviergrind geldt korting vanaf 2 big bags. 

Hoeveel split nodig?

De hoeveelheid split die u nodig heeft hangt af van hoe groot de oppervlakte is, welke soort grind of split u wilt bestellen en voor welke toepassing het is. 

  1. Hoeveelheid nodige split in m3 bepalen: Om het aantal kuubs(m3) gesteente te bepalen, meet u eerst de lengte en de breedte van het te bedekken oppervlak in meters. Het verkregen oppervlak in m2 vermenigvuldigt u dit met de laagdikte, ook in meters. 

    Voorbeeld: Uw terras is 5 bij 6 meter. U wilt hier een 5cm dikke laag split plaatsen. De oppervlakte is dan 30 m2 (5x6)  Het aantal kuubs van dit oppervlak is 30 x de dikte = 30x0,05=1,5m3

  2. Breng niet een te dikke laag aan: Hoe dik de laag split of split moet worden is afhankelijk van de maat en de toepassing. Een meer grof gesteente vraagt een dikkere laag dan een fijnere grindsoort. Om hevige verzakking te voorkomen is het echter belangrijk dat de bedekte laag niet te dik is. Een standaard dikte van 5cm is voldoende bij split tussen de ± 8-25 mm. Hoe groter het split, hoe dikker u het legt. Deze stamregel geldt niet altijd; bij extreem fijne grindsoorten kunt u het beste een standaard dikte van 8 cm aanhouden.

  3. 1m3 weegt normaalgesproken 1500 kg: Weet u het aantal kuubs wat u nodig heeft? Vermenigvuldig dit met 1,5 en u weet het aantal tonnen(1000kg) wat u nodig heeft.

Bij siergrind en siersplit handel Gadero koopt u goedkoop riviergrind, ook wel rijngrind of maasgrind genoemd, in big bags. Kies uit diverse diktes van 5-8 mm (fijn), 8-16 mm voor opritten en 15-30 mm voor borders. Ook in de vorm van kleine natuursteen keien 30-60 mm te koop. Deze laatstgenoemde keien worden ook wel maaskeien genoemd. 

Kijk ook eens 

Kijk ook eens Morane grind of Limburgs wit grind. Dit zijn twee fraaie alternatieven voor Riviergrind.