Logo Gadero
inspiratieservice

Siberisch Lariks planken en profielen

U wilt een betere kwaliteit dan Europees Lariks Douglas hout of Red Class wood? U wilt kleinere noesten en een hoge duurzaamheid? Kies dan voor planken en profielen uit Rusland, van zogenoemd Siberisch Lariks. Deze houtsoort is veel duurzamer dan naamgenoot Europees Lariks en is zelfs geschikt voor montage op gevels van huizen.

Bij Gadero vindt u verschillende profielen van Siberisch Lariks om uw gevel me te bekleden, zoals Rhombus voor een open gevelbekleding of open wand, Zweeds rabat voor horizontaal potdekselen en Channelsiding voor verticale montage. Siberisch Lariks valt onder Europees Hardhout, steeds meer mensen kiezen voor deze minder belastende houtsoort. Ook mogelijk als vlonderplank. Wij bezorgen Siberisch Lariks planken en profielen bovendien in heel Benelux. 

Wist u dat Siberisch Lariks zich ook uitstekend laat verven en deze Lariks soort is die geschikt voor montage op gevels van woningen? Zorg wel altijd voor de juiste ventilatie en montage van het hout, dit gaat nog al eens mis.

Duurzaam Siberisch Lariks

Siberisch Lariks heeft niet helemaal de typische uitstraling van naaldhout. Deze houtsoort heeft vrij kleine noesten, zeker in vergelijking met Europees Lariks. Bovendien heeft het een gele kleur, die aan uw gevel vrij snel prachtig vergrijst. Doordat deze houtsoort veel langzamer groeit dan andere naaldhout is het veel harder en dus ook duurzamer. Siberisch Lariks staat ook wel bekend als Europees Hardhout, omdat het binnen de naaldhoutsoorten de zwaarste soort is die er is. Dit gewicht zegt ook iets over de duurzaamheid van planken.

Toepassingen Siberisch Lariks 

Er zijn veel gevelprofielen van Siberisch hout beschikbaar bij Gadero. Voor een open gevel gebruikt u rhombus van Siberisch Lariks. Een meer robuuste look, als wand voor een overkapping bijvoorbeeld, creëert u met Zweeds rabat van deze houtsoort. Voor een luxe verticale gevel gebruikt u Channelsiding van dit duurzame naaldhout. Een strakke horizontale gevel maakt u met halfhouts rabat van Siberisch Lariks.

Zoekt u duurzaam hout maar met een rustigere uitstraling of hogere duurzaamheid? Bekijk dan ook ons aanbod aan thermo Fraké en thermo Ayous gevelbekleding

In aflevering #136 van GaderoTV hieronder maakt Henk-Jan een gevel bekleed met Siberisch lariks profielen. Bekijk de volledige video voor tips bij montage.

Meest gestelde vragen over siberisch lariks planken en profielen

Siberisch Lariks planken en profielen inspiratie