Logo Gadero
service

Beschoeiingsschot Hardhout 250 x 100 cm met worteldoek

Productnummer
PI40-1000-2500
Kant en klaar
Duurzaamheidsklasse 1
hardhout_beschoeiing_schot_100cm
904b11eaa851d5fca03d99adbbefe782
play video
Aanbieding
Per stuk
145,25

123,46

incl. BTW

Op voorraad
1 tot 2 weken
Details
Lengte
250 cm
Hoogte
100 cm
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

 • Kant en klaar met worteldoek

 • Eenvoudig aanelkaar te koppelen

 • Ook voor deels onderwater laten zakken

 • Zeer duurzaam hardhout

 • Zwaar in gewicht

Specificaties

Gewicht
50 kg
Afwerking hout
Fijnbezaagd
Materiaal
Hout
Houtsoort
Angelim vermelho hardhout
Product type
Beschoeiingsschot
Kleur
Bruin
Lengte
250 cm
Dikte
2 cm
Hoogte
100 cm

Beschoeiingsschot Hardhout 250 x 100 cm met worteldoek

Wilt u een beschoeiing maken van kant en klare 250x100 cm schotten? Deze Angelim Vermelho hardhouten beschoeiingschotten, ook wel houten keerwand genoemd, circa 100 centimeter hoog en 2.5 meter lang. Het alternatief voor het zelf bouwen van een damwand. De beschoeiing schotten zijn opgebouwd uit hardhouten planken van circa 2 cm dik en 16 cm breed (maatafwijkingen en aantallen in verband met beschikbaarheid van type hardhout is mogelijk). Het opgeklampte schot is ook circa 2 cm. Tegen de achterzijde is standaard een grondkerend doek aangebracht. Angelim Vermelho hardhout heeft duurzaamheidsklasse 1 en is zeer geschikt voor montage aan de waterkant.

Voordelen kant en klare schotten

De voordelen van een complete beschoeiing van 250 x 100cm zijn:

 • Sneller een beschoeiing bouwen en eenvoudig in het water laten zakken.

 • goedkoper en mits voldoende vierkante palen aangebracht minstens zo sterk als damwand!

 • Deze beschoeiing is opgebouwd uit 6 hardhouten beschoeiingsplanken van circa 2 cm dik en 16 cm breed. Een en ander is deugdelijk machinaal gespijkerd. Maat- en aantalafwijkingen in verband met beschikbaarheid van type hardhout is mogelijk.

 • Onderling worden de beschoeiingsdelen verbonden met planken.

 • Tegen de achterzijde is een grondkerend doek (wordt meegeleverd) aangebracht.

Aan het einde van het schot is een extra plank (opgeklampt schot) bevestigd. Hierdoor valt het ene beschoeiing schot / keerwand eenvoudig achter de volgende. De eenvoudige en degelijke oplossing in hardhout die ook nog eens betaalbaar is. Bestel vierkante palen van 7x7 cm, 8 x 8 cm, 10 x 10 cm tot 12 x 12 cm meteen mee. U heeft minimaal 5 palen per schot nodig. Afhankelijk van de druk adviseren wij bij de 100 cm hoge damwandschotten minimaal 8x8 cm palen te gebruiken. Plaats de schotten altijd iets naar binnen toe en maak met onze draadeinden schoren. U kunt als afdekplank een 25 mm hardhouten vlonderplank of 5 x 15 cm gording gebuiken.

Bestel hier eenvoudig en snel uw beschoeiingshout, tuinhout, keerwanden en waterkant beschoeiingen online. Wij bezorgen binnen enkele werkdagen in heel Nederland en Vlaanderen.

Montage Tips

In onze klustips vindt u adviezen voor het bouwen van een waterbeschoeiing. Daar leest u dat wij adviseren om de 40 cm een hardhouten paal (minimaal 7x7 cm dik, dikker aanbevolen!) te plaatsen en deze voor 66% in de grond te plaatsen en 34% boven de grond. Plaats de schotten altijd iets naar binnen toe en vang de druk op met onze draadeinden om de circa 70 cm en een schoorpaal gemaakt van 7x7 cm dikte palen. Meer details zie ons stappenplan hoe bouw ik een beschoeiing. Onderschat de druk bij een beschoeiing van 100 cm hoogte niet, bespaar niet op palen, paaldikte en schoren. Dek uw hardhouten beschoeiing aan de bovenkant af met een 25 of 28 mm dikte vlonderplank.

Bestel naar A-keuze hardhout beschoeiingsschotten ook vierkante hardhouten palen en bevestingsmateriaal via onze online houthandel.