Logo Gadero
inspiratieservice

Schaaldelen

Boomstamplanken, ook wel schaaldelen genoemd, geven uw erfafscheiding een natuurlijke uitstraling. Zowel onbehandeld (dus met behoud van die prachtige rose kleur van Douglas / Lariks hout) als Geïmpregneerd verkrijgbaar. Bovendien hebben wij alleen de beste kwaliteit Lariks / Douglas en geïmpregneerd grenen houten schaaldelen te koop. Laat uw schorsdelen en meer tuinhout zoals palen en schroeven vandaag nog door de nummer 1 houthandel van Nederland en België bij u thuis bezorgen.

Naast Lariks Douglas schaaldelen ook eikenhout en grenen geïmpregneerde boomschors planken hier te koop in diverse diktes, extra breed en lengtes tot 5 meter. U bestelt hier bovendien altijd onder gunstige Thuiswinkel Servicegaranties. Let op: de schors van de schaaldelen valt er na verloop van tijd vaak af. Houd hier rekening mee.

Bekijk ook onze boomstam bladen, dit zijn dikke boomstamplanken met een grillige vorm voor het maken tafels en wandplanken met een boomstam vorm.

Natuurlijke Boomstamplanken

Een natuurlijke plank zo uit de boomstam gezaagd noemen wij dat. Logisch dat wij deze natuurlijke Lariks / Douglas houten plank ook wel boomstam planken noemen binnen de houtwereld. Verder hanteert met vaak de naam schaaldelen. Deze houten schaaldelen zijn een stoer en duurzaam schutting product en wij hebben ze door grootschalige inkoop altijd voor de beste prijs. Onze schaaldeel Lariks Douglas plank is weliswaar geschikt voor buiten, onze geïmpregneerde schorsdelen zijn dat nog veel meer.

Schaaldelen breed

Onze 20-25 brede schaaldelen raden wij aan als u een dichte wand wilt maken (potdekselen). Ook bespaart u met brede schaaldelen klustijd. Bestel zeker 10% extra, immers zullen er schaaldelen bijzitten die niet geschikt zijn om goed te potdekselen.

Schaaldelen waar voor gebruiken?

Zowel geschikt voor een stoere tuinschutting als voor tuintimmerhout (denk aan een terrasoverkapping of tuinhuis) of het maken van een houten bar, feestschuur of betimmering van een winkel. Deze boomstamplanken zijn op milieu verantwoorde wijze Celfix Geïmpregneerd of van onbehandeld douglas tuinhout.

Onbehandeld

Onbehandeld heeft Lariks- / Douglashout die trendy roze kleur. Onze Lariks Douglas schaaldeel planken zijn in langere lengte van 250 cm tot 5 meter leverbaar. Onder normale omstandigheden heeft deze ruige plank een lange levensduur (8 – 15 jaar). Wij adviseren deze Douglas houten planken altijd enkele centimeters boven het maaiveld te monteren.

Levensduur 

Wilt u een langere levensduur? Kies dan onze duurzame eikenhout schaaldelen van 22x200 mm, deze gaan met gemak 20 jaar mee. Eiken kan echter wel scheuren, werken en zwarte vlekken geven. Eikenhout is echt voor de liefhebber en de prijs is hoog. Prachtig duurzaam hout, maar wel met specifieke kenmerken. Verder hebben onze geïmpregneerde schaaldelen een langere levensduur dan blank Lariks Douglashout. Reken met 10-15 jaar bij keteldruk geïmpregneerd hout. Bij Lariks Douglashout onbehandeld rekenen met 10 jaar, deze houtsoort altijd 10 cm boven de grond monteren.

Tafel maken van boomstamplanken?

De planken op deze pagina zijn niet geschikt voor het maken van tafels. Voor dikkere boomstamdelen voor tafels en meubels maken, adviseren we onze pagina boomstam tafelbladen te raadplegen.

Alternatief: Zweeds rabat dubbel zwart gecoat

Naast boomstamplanken in blank hout kunt u ook kiezen voor Zweeds rabat rustiek zwart schaaldelen. Zweeds Rabat heeft een robuuste, rustieke uitstraling. Deze plank is leverbaar tot maar liefst 5 meter lengte en een breedte van 250 mm en 275 mm en vindt u onder zweeds rabat. Zweeds rabat leent zich bij uitstek voor het maken van dichte wanden voor tuinschuurtjes, waterdichte wanden voor een carport en schuttingwanden die volledig gesloten zijn. Het verschil tussen gewoon rabat en Zweeds rabat is de vorm. Zweeds rabat heeft een iets strakkere uitstraling (de plank is vlak gezaagd, terwijl gewoon rabat een omgekeerde ' kraal' heeft met een meer ronde vorm).

Deze Zweeds Rabat houten plank is dubbel zwart gecoat. Snel en eenvoudig aan te brengen. Bestel hier uw Zweeds rabat en/of boomstam planken 2 x 15 / 25 cm, palen, dwarsbalken, regels en Torx 4 x 50 mm schroeven goedkoop online.

Montage Tips schaaldelen

Wilt u met onze schorsdelen gaan potdekselen? Uitgaande van 180 cm hoogte bent u ongeveer 16 boomstam planken nodig. De werkende breedte is bij boomstam planken met behulp van potdekselen ongeveer 12 tot 14 cm. bij de Fesca schaaldelen Bij Zweeds rabathout is dat ongeveer 22 cm. Echter zijn onze potdekselplanken meer geschikt voor het schuin over elkaar stapelen voor het maken van een dichte wand of schutting.

Wilt u met schaaldelen potdekselen, kies dan voor onze brede schorsplanken, hiermee kunt u gemakkelijker een dichte wand maken. De brede schorsplanken zijn 20-25 cm breed. Bestel zeker 10% extra, er zullen altijd schaaldelen tussen zitten die niet geschikt zijn om goed te stapelen.

In aflevering #125 van GaderoTV maakt Ronny een schutting met schaaldelen van Lariks Douglas. Bekijk de volledige aflevering hieronder.

Meest gestelde vragen over schaaldelen