Logo Gadero
service

Duurzaamheidsklasse 2 vlonderplanken

Bent u op zoek naar vlonderplanken in het hoge segment? Houtsoorten met duurzaamheidsklasse 2 hebben een levensduur van ongeveer 20 tot 25 jaar. Deze houtsoorten zijn net iets minder duurzaam dan houtsoorten in klasse 1. Dit is echter ook te merken in de prijs. Vlonderplanken van deze klasse zijn iets goedkoper, maar gaan nog steeds ontzettend lang mee, vooral bij juiste montage.

Inspiratie

Meest gestelde vragen over duurzaamheidsklasse 2 vlonderplanken

Duurzaamheidsklasse 2 vlonderplanken

Kies voor houtsoorten met duurzaamheidsklasse 2 als u wilt besparen op de aanschaf van een vlonder, maar nog steeds een luxe ogend terras wil aanleggen. Zo doet het mooie Bankirai niet onder aan houtsoorten uit de bovenste klasse. Ook met Almendrillo, Kapur en Purperhart kunt u een hele fraaie vlonder maken.

Bij het aanschaffen van hout is het belangrijk om te weten of het product duurzaam genoeg is voor het project wat u in gedachten heeft. Om u daarbij te helpen zijn de houtsoorten opgedeeld in duurzaamheidsklassen. Het kernhout van houtsoorten is getest op resistentie tegen schimmels en bacteriën om de duurzaamheid te bepalen. De uitkomst van deze test bepaalt in welke van de vijf klasse de houtsoort terecht komt. Klasse 1 is voor houtsoorten die hier goed tegen bestand zijn tot klasse 5 voor houtsoorten die hier veel minder goed tegen kunnen.

Bankirai

Bankirai is een zeer bekende en populaire houtsoort. Vlonderplanken van Bankirai zijn niet voor niets een veel verkocht product. Bankirai is geliefd om de mooie donkerbruine kleur, die met de tijd prachtig vergrijsd. Daarnaast staat het bekend als een stabiele, harde, slijtvaste hardhoutsoort. Het neemt ook weinig water en vocht op. Ideaal voor het maken van een vlonder of voor andere buitentoepassingen. Zeker als u een heel luxe terras aan wilt leggen raden wij u aan om Bankirai te gebruiken.

Bankirai vlonder glad geschaafd

Een vlonder van Bankirai heeft een verwachte levensduur van ongeveer 15 tot 20 jaar. Dit ligt natuurlijk aan een aantal factoren, waar u zelf nog veel invloed op heeft. Zo moet een vlonder goed kunnen drogen en is het belangrijk dat u hem af en toe schoonveegt om algen en ander vuil te verwijderen. Behandel de vlonder met hardhoutolie om de karakteristieke kleur langer te behouden.

25mm kapur dekdelen

Kapur is zeer duurzaam en hoeft niet behandeld te worden voordat u de vlonder gaat aanleggen. Ook de bruine kleur van Kapur zal uiteindelijk vergrijzen. Om dit te vertragen behandelt u de vlonder regelmatig met hardhoutolie. Hoewel het een iets minder stabiele houtsoort is dan Bankirai hoeft u zich zeker geen zorgen te maken over de werking van het hout. Ook met Kapur maakt u een strakke vlonder met luxe uitstraling.

Purperhart

Purperhart doet zijn naam eer aan en heeft een hele kenmerkende bijna paarse kleur. Deze kleur komt niet alleen schitterend uit bij binnenvloeren, ook bij vlonders en terrassen is de typerende kleur een echte blikvanger. Door behandeling met hardhoutolie zijn de meeste vlonderplanken van Purperhart al donkerbruin verkleurt. Dit is nog steeds een erg mooie kleur om een vlonder mee te maken.

Naast de opmerkelijke kleur heeft Purperhart nog een aantal voordelen. Zo is het hard, duurzaam en heel stabiel. Het zal in de buitenlucht niet snel rotten. Dit maakt de houtsoort heel geschikt om een chique vlonder mee aan te leggen. Toch is deze houtsoort nog niet zo bekend in Europa. Het is daarom niet makkelijk verkrijgbaar, iets wat u in de prijs gereflecteerd ziet.