Logo Gadero
service

Kapur hout

Voor wie een goed alternatief voor Bankirai zoekt, is Kapur een goede mogelijkheid. Kapur hardhout komt uit Indonesië of Maleisië. Kapur hout ziet u overigens ook terug in de schrijfwijze Kapoer hardhout. Kapur zien we met name terug als vlonderplank en soms als tuinpaal, onderbalk of schuttingplank. Kapur hardhout is aantrekkelijk qua prijs en zeker veel beter, duurzamer en stabieler dan Keruing hout

  • Goed alternatief op Bankirai

  • Veelzijdig te gebruiken als vlonder- of schuttingplank, tuinpaal of onderbalk

  • Vers Kapur heeft een typische kamfergeur bij het bewerken

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Vlonder

  • Schutting

  • Onderbalk vlonder

  • Tuinpaal schutting

Herkomst:

Indonesië of Maleisië

Duurzaamheid:

Klasse 2

Kleur & Textuur:

Meer kleurtinten van licht roodbruin tot donker roodbruin

Vergelijkbare houtsoorten

Uitvoeringen & toepassingen

Kapur hardhout dakterras

Eigenschappen Kapur hardhout

Kapur is met recht een hardhoutsoort. Daarom raden wij u aan om het hout even voor te boren als u een vlonder of houten terras gaat bouwen. Kapur komt voor in een variatie aan kleuren, van licht roodbruin tot donker roodbruin. Kapur wil soms iets zwarte vlekken geven doordat het iets vettigs is. De planken of palen kunt u prima licht opschuren en daarna met hardhoutolie behandelen. Door het hout regelmatig te behandelen behoudt u ook langer de originele kleur. Als u deze houtsoort buiten gaat gebruiken dient u roestvast bevestigingsmateriaal te gebruiken, omdat dit een hout looizuur bevat. Contact met metaal zorgt anders voor zwarte vlekken in het hout. 

channelsiding hardhout rabat mes en groef

Kapur hout hergebruiken

Bij Gadero vinden we het belangrijk dat hout de hele groeiduur van de boom gebruikt wordt. Zo duurt het 75 jaar voordat een boom waar we kapur hout van maken groot genoeg is om gekapt te worden. Wij streven ernaar om hoogwaardige producten te maken die net zo lang gebruikt en weer hergebruikt kunnen worden. Daarbij hebben we wel uw hulp nodig. Vervang dus niet na een paar jaar al uw hardhouten vlonder en zorg ervoor dat de hardhouten planken nog hergebruikt kunnen worden, voor een schutting bijvoorbeeld. 

Bij Gadero vindt u veel producten van Kapur hardhout, zoals vlonderplankenonderbalken en schuttingplanken