Logo Gadero
service

Glad geschaafde vlonderplanken

Vlonderplanken van glad geschaafd hout hebben een moderne en natuurlijke uitstraling. Gladde vlonderplanken creëren een zeer strakke vloer buiten. Ze zijn eenvoudig te reinigen. Gladde of geschaafde vlonderplanken zijn meestal van hardhout wat zorgt voor een lange levensduur. Bekijk ons brede assortiment hieronder.

Glad geschaafde planken of planken met groeven?

Veel mensen denken dat vlakke terrasplanken sneller glad worden. Ze denken dat er meer vocht en vuil in het hout trekt. Maar als u de vlonder goed reinigt is dit zeker niet het geval. Glad geschaafde terrasplanken worden juist minder snel glad dan planken met groeven. Dit komt doordat vocht en vuil in planken met groeven moeilijker te verwijderen is dan op vlakke terrasplanken.

Hoe voorkom ik gladheid op mijn vlonder?

Vlonders zijn in de originele staat niet glad. In de wintermaanden valt er echter veel regen en daarom is het belangrijk om uw vlonder goed te reinigen. Zo voorkomt u gladheid en gevaarlijke situaties. U kunt voorkomen dat uw vlonderplank glad wordt door hem regelmatig schoon te vegen met een harde bezem en water. Wanneer u uw vlonder niet schoon veegt, trekt het vuil en vocht in het hout wat algvorming kan veroorzaken.

Ook de behandeling met olie of beits kan gladheid op een houten vlonder voorkomen. Door uw vlonder regelmatig in te smeren met deze producten gaat het vuil en daarmee algvorming tegen.

Vlakke terrasplanken met clips

In België zijn terrasplanken met sponning voor onzichtbare bevestiging met clips al jaren populair. Ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor glad geschaafde vlonderplanken met een clipsysteem. Op deze manier zijn er geen schroeven meer in het zicht. Het clipssysteem is alleen geschikt voor houtsoorten met weinig werking. Daarom verkopen wij alleen planken van de hardhoutsoorten zoals Ipe, Bankirai, Mukulungu en Garapa.

Wilt u advies over glad geschaafde vlonderplanken? Of bent u op zoek naar een andere soort vlonder? Bij Gadero staan we voor u klaar! Kom langs in onze showroom in Breukelen of neem contact op met onze klantenservice!