Kies bij 28 mm glad geschaafde vlonderplanken voor minimaal 45x70 mm onderbalken. Plaats deze om de 40 cm. Zo voorkomt uw demping van uw planken. Plaats uw onderbalken bij voorkeur op 6x6x100 cm piketpalen. 

Glad geschaafde terrasplanken met sponning voor clips

In België zijn terrasplanken met sponning voor onzichtbare bevestiging met clips al jaren populair. Ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor glad geschaafde vlonderplanken voor het clipsysteem, dus geen schroeven meer in het zicht. Het clipsysteem vereist hardhoutsoorten met weinig werking, daarom uitsluitend verkrijgbaar in luxe hardhoutsoorten zoals Ipe, Bankirai, Mukulungu en Garapa. Dit type terras wordt ook wel buitenparket genoemd. De tussenruimte is door de combinatie van de clips en de luxe hardhouten planken met weinig werking slechts 5 mm. Bekijk de speciale pagina vlonderplanken voor clips.

Glad geschaafd of planken met groeven...

Wist u dat glad geschaafde terrasplanken juist minder glad zijn dan planken met groeven? Van effen vlonderplanken spoelt het vuil van zelf al gemakkelijker weg. In groeven hechten vuil en alg juist goed. Alg en vuil zorgen voor gladheid, niet water. Terrasplanken zonder groeven zijn bovendien eenvoudiger schoon te maken met een harde bezem en water. Als u dit regelmatig doet houdt u uw vlonder vrij van vuil en alg. Zo wordt uw vlonder niet glad. Ook als u uw glad geschaafde dekdelen behandelt met bankirai olie, heeft u minder last van aanhechting van vuil en algen. Zo voorkomt u ook weer het glad worden van uw planken. Kortom, het advies is regelmatig even bezemen en kiezen voor glad geschaafde terrasplanken zonder groeven.

Wij bezorgen in heel Nederland en Vlaanderen onder voordelige Thuiswinkel servicegaranties 1e keuze vlonderhout bij u thuis.

Garapa vlonder leggen

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode

Laatst bekeken door u