Logo Gadero
service
Gadero TV

#183 Vijfhoekig tuinhuis monteren - hoekblokhut bouwen

Gadero logo
Geschreven doorDemi
Geplaatst11-07-2020

In deze aflevering van Gadero TV laat Ronny zien hoe hij een vijfhoekige blokhut opbouwt. Deze tuinhuisjes zijn perfect om in een hoek van de tuin te plaatsen. Een vijfhoekig tuinhuis, ook wel hoekblokhut genoemd, heeft meestal 1 of 2 openslaande deuren die schuin richting de tuin gericht staan. Deze blokhut kunt u plaatsen op kunststof funderingsbalken

5-hoekig tuinhuis Blokhut Daniel

Blokhut Daniel

Deze blokhut met 28mm dikke wanden heeft een fraaie uitstraling en beschikt over handige, stapelbare blokhutprofielen. Blokhut Daniel is vervaardigd uit vurenhout. De 15 m2 dakshingles worden meegeleverd. Kies uit rode, zwarte, groene en blauwe dakshingles. De deur is reeds voorzien van scharnieren. Het raam is voorzien van een handige uitzetroede. Deze blokhut Daniel is inclusief een afsluitbaar cilinderslot, 2 sleutels en deurhengen om de deuren correct te monteren. U kunt veilig uw spullen stallen.

5-hoekig tuinhuis Blokhut Daniel

Tuinhuisje vijfhoekig

Dankzij het dak met traditionele uitstraling loopt het regenwater eenvoudig van het dak af. Zo blijft het water niet op het dak liggen, zoals bij een tuinhuis met plat dak. Aan meerdere zijden heeft u veel lichtinval dankzij grote ramen. De uitzetramen zorgen tevens voor een goede ventilatie van de blokhut. Daarnaast zorgt het overstekend dak ervoor dat er geen regen in de blokhut waait. U kunt er zelfs nog een dakgoot onder monteren. 

Leuk om te lezen. Onze blog over 10 tips voor de aanschaf van een blokhut

5-hoekig tuinhuis Blokhut Daniel

Dakbedekking vijfhoekig tuinhuis

Bij de bestelling van blokhut Daniel met zadeldak wordt 15 m2 dakshingles meegeleverd. Wij kiezen in de video voor rechte, zwarte dakshingles. Dakshingles zijn erg populair, omdat deze eenvoudig te monteren zijn en aantrekkelijk geprijsd. Dakshingles hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen kou, hitte, roest en wind. Dakshingles werken tevens isolerend tegen geluid. Bekijk onderstaande video voor handige tips. 

Lees de blog: Wat voor soort dakbedekking kiezen?

Hoekblokhut behandelen

U kunt blokhut Daniel op vier verschillende manieren (laten) verduurzamen. Kies voor impregneren, verven, beitsen of een grondlaag van spuitverf. Wilt u de nerfstructuur van het hout blijven zien, dan is ons advies om uw tuinhuisje te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). Voor deze blokhut heeft u 4 potten van 2.5 liter nodig.

U kunt ook kiezen voor het laten spuiten van een grondlaag. Uw blokhut wordt hierdoor duurzamer. De kosten hiervan zijn wel hoger dan de andere opties.

Nog beter, kies voor de reeds geïmpregneerde blokhut Daniel.

5-hoekig tuinhuis Blokhut Daniel

Om het u gemakkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken in de video:

5-hoekig tuinhuis Blokhut Daniel

Benodigdheden montage blokhut vijfhoekig:

  • Rubberen hamer

  • Accuboormachine

  • Afkortzaag

  • Rolmaat

  • Trap of ladder

  • Kitspuit

  • Potlood

Weet u nog niet zeker welke blokhut u kiest? Bekijk ons assortiment blokhutten. Gaan uw handen nu al jeuken om aan de slag te gaan? Vergeet niet onze blog te lezen over top 15 meest gemaakte fouten bij blokhutten opbouwen

Meer Gadero TV afleveringen