Geïmpregneerd Tuinhout

Gadero Houtsoorten

Geïmpregneerd Tuinhout

Eigenschappen

Geschikt voor:

 • Schutting
 • Vlonder
 • Overkapping
 • Blokhut
 • En vele andere toepassingen

Herkomst:

Voornamelijk Vuren, Grenen en Lariks douglas hout wordt geïmpregneerd. Dit komt uit diverse verantwoord beheerde bossen

Duurzaamheid:

Klasse 3-4

Kleur & Textuur:

Impregneren kan in verschillende kleuren, groen en bruin zijn het meest voorkomend

Geïmpregneerd Tuinhout

Gadero levert uitsluitend duurzaam geproduceerd hout. Dat betekend dat ons tuinhout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Gadero levert ook verduurzaamd tuinhout. Dit behandelde hout geschikt is voor buiten. De meest gebruikte term hiervoor is geïmpregneerd tuinhout. Impregneren is een behandeling ter bescherming van weersinvloeden, micro organismen (bacteriën en schimmels) of insecten (bijvoorbeeld huisboktor en de meubelkever) om zo de levensduur van het hout te verlengen. Zo geniet u veel langer van uw tuinhout.

Wij leveren geïmpregneerd houten balken, planken, rabatdelen en andere groen behandelde planken. Maak met grenen geimpregneerde vlonderplanken een betaalbare vlonder met in verhouding lange levensduur. Bekijk de video hieronder voor tips.

Geïmpregneerd tuinhout thuisbezorgd

Bestel nu geïmpregneerde schuttingplanken, rabat hout, vlonderplanken, vierkante palen, balken en meer milieuverantwoord behandeld tuinhout bij de grootste houthandel van Nederland en België. Of u nu in het centrum van Apeldoorn, midden in Amsterdam of nabij Breda woont, wij bezorgen tuinhout binnen 1 t/m 4 werkdagen geïmpregneerd hout en hardhout voor buiten binnen enkele dagen bij u thuis. Wij leveren zowel in Nederland, België als in Duitsland. Heeft u vragen, bel of email gerust.

Uitvoeringen & toepassingen

Verantwoord tuinhout

Houtverduurzaming gebeurt onder meer door hout met Celfix onder vacuüm en extreem hoge keteldruk te impregneren zodat de behandeling tot in de kern van het hout komt. Gadero levert Geïmpregneerd tuinhout met EUTR, Pefc en /of KOMO certificaat, dit wordt per product aangegeven. Dit biedt u de zekerheid dat uw tuinhout verantwoord is behandeld met in Nederland toegelaten verduurzamingsmiddelen. Celfix impregneren van naaldhout zorgt voor vertraging van vergrijzing en houtrot. Celfix impregnatie gebeurt onder hoge druk in speciale ketels.

Celfix geïmpregneerd tuinhout heeft nog andere voordelen;

 • geen directe houtaantasting
 • onderhoudsvrij, beitsen is niet nodig
 • universeel overschilderbaar in elke kleur
 • waterafstotend
 • toepassingen bij duurzaam bouwen (DUBO)
 • ongevaarlijk voor mens, dier, milieu en omgeving (zie RIVM)

Wij werken niet met giftige houtbewerking methodes, zoals gecreosoteerd en gewolmaniseerd. Deze behandelmethodes tasten ernstig het milieu aan. Tot slot hebben onze Celfix geïmpregneerde planken, schermen en palen een veel langere levensduur dan gewaxt tuinhout. 

 

Bruin en groen Geïmpregneerd

Op onderstaande foto kunt u mooi het verschil zien in kleur tussen groen Geïmpregneerd (plank 1), onbehandeld lariks hout (plank 2) en bruin Geïmpregneerd (plank 3).

Wist u dat...
... een plank die onder hoge machinale keteldruk is geïmpregneerd tot wel 2x zolang meegaat dan een dompel geïmpregneerde tuinplank? Ook de vergrijzing zal pas na enkele jaren toetreden in plaats van enkele kwartalen. Wij maken om die reden geen gebruik van dompel geïmpregneerd (waar wij ook gewaxed en gewolmaniseerd toe rekenen). Dus wilt u schuttingplanken vergelijken qua prijs, vergelijk dan appels met appels en peren met peren.

 

Geïmpregneerd tuinhout producten

De behandelingen met het zogenaamde Celfix bij Gadero producten worden uitsluitend gedaan met hergebruikt water (regenwater wordt opgevangen in grote bassins en hergebruik -- geen drinkwater nodig). Ook de energie die nodig is voor het verduurzamen van hout komt van zonne-energie en groene stroom. Daarnaast wordt het koper, wat nodig is om de schimmels en bacteriën te weren, na gebruik weer teruggewonnen uit het hout en hergebruikt. Ook wordt het hout verbrand voor energie/warmte winning. Zo houden we onze producten circulair en de technische kringloop rond. Verder zit in Celfix verduurzaamde producten alleen mineraalzouten en supplementen uit de natuur welke ervoor zorgen dat het hout tenminste 15 tot zelfs wel 25 jaar meegaat.

Kies bij Gadero uit Gadero tuinplanken voor een lage prijs, Fesca voor middelkwaliteit en Elephant planken voor de hoogste kwaliteit.  

MEGA Karibu actie: 10% korting!

Nog dagen uren en minuten!