Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe plaats je een raamuitzetter in je buitenverblijf?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst27-04-2023

Deze video laat zien hoe u een raamopener kunt installeren in uw blokhut. Bij een aantal van onze blokhutten wordt standaard dit type raamopener meegeleverd. In de video tonen we stap-voor-stap hoe u deze zelf kunt plaatsen en gebruiken. Volg de instructies en geniet van de gemakkelijke ventilatiemogelijkheden die de raamopener biedt voor uw blokhut.

1
Meet het hart, ofwel het midden van het raam

Teken het midden van het hart af en bevestig de hendel door het raam dicht te doen en te kijken waar de hendel moet komen en schroef het vast op het hart.

2
De pennetjes van de raamuitzetter bevestigen

Nadat de hendel bevestigd is, kunnen we de pennetjes gaan bevestigen. Het pennetje waar het voetje aan de zijkant bevestigt is gaat aan de rechterzijde. het pennetje waar het voetje in het midden staat gaat aan de linkerkant.

3
Het aftekenen en voorboren

Doe het raam dicht en teken af waar ze moeten komen, vervolgens voorboor je ze even zodat je weet dat ze op de juiste plek komen en het schroefje niet gaat verschuiven.

4
Eindresultaat

Bij het openmaken van het raam trek je de hendel naar je toe en kun je zelf de standen bepalen hoe ver je het raam open wilt hebben. Om het raam dicht te doen schuif je de hendel helemaal naar binnen en druk je hem zo ver mogelijk in, zodat het raam mooi afsluit.