Bij gadero vindt u tong en groef rabatdelen voor dichte wanden tot mes en groef dakbeschot planken voor het maken van een plafond / dak van bijvoorbeeld uw veranda, overkapping of tuinhuis. Dergelijke veer en groef dakbeschotplanken worden ook wel vellingdelen genoemd. 

Montage tips voor mes en groef planken

Bij het monteren van mes en groef houten planken adviseren we een rubberen hamer te gebruiken. Begin altijd met de groef zijde naar onderen gericht. Schroef de plank eerst losjes vast, zo schuift u het volgende deel er veel gemakkelijker op. Waar nodig met de rubberen hamer aantikken.

Bovenal nooit de veer en groef profielen strak op elkaar plaatsen. Zorg altijd voor 1-2 mm tussenruimte, zeker bij gedroogd Lariks Douglas hout, dit wil graag uitzetten! Tot slot altijd op 1/3 en 2/3 van de plankbreedte in het dikste gedeelte van de plank vastschroeven, dus niet spijkeren of schroeven in de kwetsbare tong en groef. Gebruik bij 16 mm planken minimaal 4x40 mm schroeven en bij 18mm adviseren we 4x50 mm constructieschroeven. Bij het maken van een regelwerk of palenwand adviseren we maximaal 50 cm tussenafstand aan te houden.

Bekijk ook onze klustips en GaderoTV voor meer montage tips.

 

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode

Laatst bekeken door u