Red Balau

Gadero Houtsoorten

Red Balau

Red Balau

Red Balau is een variant van Bankirai hout. Even opgelet, Red Balau is veel minder duurzaam, minder stabiel en van mindere kwaliteit dan Yellow Balau. Met Bankirai hardhout bedoelen wij bij Gadero Yellow Balau, echter zijn er ook spelers op de markt die hier mee sjoemelen. Ten onrechte wordt dit ook wel Maleisisch Bankirai genoemd, de stammen zijn namelijk in zowel Indonesië als Maleisië te vinden. Red Balau is roder dan Yellow Balau Bankirai, daarnaast kent het meer werking en neemt het meer vocht en vuil op.Red Balau hout

  • Duurzaamheidsklasse 3
  • Te herkennen aan de roodbruine kleur
  • Geschikt als constructiehout, bijvoorbeeld voor daken en wagonbouw
  • In kwaliteit niet te vergelijken met Yellow Balau

Eigenschappen Red Balau hout

Hoewel de namen dus erg op elkaar lijken zijn Red Balau en Yellow Balau Bankirai niet met elkaar te vergelijken. De twee worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar zijn in feite hele andere houtsoorten. Zo is Red Balau veel roder dan het gele Yellow Balau. Daarnaast is Red Balau minder stabiel en neemt het meer vocht en vuil op. Vandaar dat het ook een veel kortere levensduur heeft dan Yellow Balau Bankirai.

In deze houtsoort zijn onder andere balken en planken verkrijgbaar. Wij adviseren echter om voor onze echte Bankirai terrasplanken en regels te kiezen, deze gaan namelijk veel langer mee.